Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"— Utskrift av presentasjonen:

1 VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Presenter deg selv, scenariet, og eventuelle gjenstander du vil bruke. FASTSETTE NORMER FOR SAMTALENE Gå gjennom “grunnreglene” for samtalen, som bør inkludere deltakerne må anerkjenne hverandres erfaringer, det som blir sagt skal forbli fortrolig, og alle bør delta aktivt i samtalene FRIVILLIG ARBEID PÅ KONTORET INTRODUKSJON VIS DETTE LYSBILDET:

2 VIS DETTE LYSBILDET: EKSEMPEL
Dette lysbildet “forteller historien,” som du eller en frivillig ansatt bør lese høyt. VIKTIGE PUNKTER Som tilrettelegger bør du sørge for å gå gjennom detaljene i den ansattes situasjon og følgene av den før du går videre til neste lysbilde. Sørg for at eventuelle historier de ansatte ønsker å dele er relevante til scenariet du holder på å presentere. FRIVILLIG ARBEID PÅ KONTORET EKSEMPEL VIS DETTE LYSBILDET:

3 VIS DETTE LYSBILDET: FRIVILLIG ARBEID PÅ KONTORET Diskusjon
SVAR PÅ SPØRSMÅL Hva ville du gjort dersom du var Jackie? Merknad til tilretteleggeren: La deltakerne svare fritt og diskutere mellom seg. Er det Jackie gjør etisk forsvarlig? Selv om Jackies innsats for frivillig arbeid og innsamling er beundringsverdig, er det upassende og i strid med Tycos policy å bruke selskapets e-post til å be om donasjoner. Hvilke mulige problemstillinger og konsekvenser kan oppstå som resultat av det hun gjør? Å be kontormedarbeiderne om donasjoner kan føre til at de føler seg presset til å gi, selv om de kanskje ikke har midler eller ønsker om å gjøre det. Dette er spesielt alvorlig siden Jackie har en lederstilling. Bruk av Tycos utstyr, nettverksressurser og arbeidstid for å be om disse donasjonene er også uheldig, og kan føre til sanksjoner mot henne. Ville omstendighetene vært annerledes dersom: Hun presiserer i e-postene sine at ingen må føle seg presset til å donere, at hun bare vil gjøre folk klar over muligheten? Nei. Jackie har ikke lov til å bruke Tycos utstyr eller publikasjoner til å be om pengegaver. Hun sender e-posten fra sin private e-postadresse og sender den utelukkende til kolleger som også er venner av henne? Nei. Selv om det er utilsiktet, så ønsker vi ikke at ansatte skal føle seg presset til å donere når de kanskje verken har midler eller ønsker om å gjøre det. Hun bare sender e-post fra jobben til venner og familie? Nei. Tyco tillater ikke at man jobber for personlige hjertesaker når man er på jobb. Bedriftens utstyr skal ikke brukes til å be om bidrag til slike formål. FRIVILLIG ARBEID PÅ KONTORET Diskusjon VIS DETTE LYSBILDET:

4 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Det er viktig å merke seg at Tyco oppmuntrer til frivillig arbeid og støtte av lokale veldedigheter som en del av vårt oppdrag, innenfor følgende rammer: Alle donasjoner til, og deltakelse i lokale veldedige organisasjoner og arrangementer må klareres med regional business location manager og juridisk rådgiver. Donasjoner og deltakelse i veldedighet må være i samsvar med Tycos delegering av myndighet for slik virksomhet. Ansatte kan kun representere Tyco når det er forhåndsgodkjent av ansvarlige for informasjon og samfunnskontakt, eller Tycos Regional Compliance Counsel. Kontakt bør koordineres med ansvarlige for informasjon og samfunnskontakt. Henvis ansatte til Tycos policy for politisk aktivitet for mer informasjon. FRIVILLIG ARBEID PÅ KONTORET RETNINGSLINJER VIS DETTE LYSBILDET:

5 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Avslutt slik du føler er mest hensiktsmessig, avhengig ditt publikum, og hvordan de har reagert på og snakket om temaet og eksempelet. Oppsummer diskusjonene du har hørt. Benytt også anledningen til å understreke poengene fra tidligere om at ansatte skal opptre i tråd med Tycos verdier og etikk. Gjenta Tycos policy for politisk aktivitet, der den relaterer til problemstillingene og konsekvensene som ble drøftet i eksempelet. FRIVILLIG ARBEID PÅ KONTORET OPPSUMMERING VIS DETTE LYSBILDET:

6 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Minn de ansatte på at de ikke er alene når de tar beslutninger, og når de har spørsmål, er det viktig at de tar dem opp med andre. Understrek ressursene som er tilgjengelige for alle ansatte, dersom de skulle få behov for å ta en sak opp på et høyere nivå. FRIVILLIG ARBEID PÅ KONTORET HVORDAN TA OPP EN SAK VIS DETTE LYSBILDET:


Laste ned ppt "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google