Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

velkommen til Forvaltningsmøte barnehage 5. november 2014

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "velkommen til Forvaltningsmøte barnehage 5. november 2014"— Utskrift av presentasjonen:

1 velkommen til Forvaltningsmøte barnehage 5. november 2014

2 Agenda forvaltningsmøte 21. januar 2015
Status frå prosjekt; «Ungdomsskulegutar som leikeressurs» Samordna opptak 2015 og rydding av ventelister Informasjon vil bli sendt til føresette pr. e-post. Ber om at de oppdaterer e-postadresser i Hypernet! Status årsmelding 2014 Status godkjenning barnehagane i Os kommune og plan for vidare arbeid Tilsyn 2015 Pause kl – 09.45 Fagsenter ved PPT Status Plan for vidare arbeid DUÅ Brukarundersøking barnehageområdet 2015 Informasjon vil bli sendt til føresette pr. e-post. Ber om at de oppdaterer e-postadresser i Hypernet!

3 Barnehagedagen 10. mars 2015 – planar for markering?
Barnehagedagen markeres 10. mars. Med slagordet «Vi vil ut!» setter vi barnehagens arbeid med natur og friluftsliv på dagsordenen. Bakteppet er Friluftslivets år 2015.

4 Barnehagane i Os – ein aktiv aktør!
BLR – Betre læringsresultat: Desember 2012 – kommunestyre Budsjett Oppdrag Prosjekt betre læringsresultat Oktober 2014: Revitalisering i oppvekstforum; BLR 2014/2015 Styringsgruppa er utvida med fokus på tidleg innsats: Eirik Andre Hesthamar, FRP (Leiar) Helge Olav Nygaard, KRF Line Rye, kommunalsjef Oppvekst og kultur Signe Christensen, skulefagleg rådgjevar Irene Ullensvang, barnehagefagleg rådgjevar Berit Madsen Skorpen, rektor Lunde barneskule Kjersti Ellingsen, styrar Søre Øyane Naturbarnehage I tillegg er referansegruppa utvida med: Nina Bruvik, pedagogisk leiar Lysekloster bhg Monica Røttingen, pedagogisk leiar Søre Øyane Naturbarnehage Prosjekt «Ungdomsskulegutar som leikeressurs» Espira Kuventræ barnehage Os barnehage Os ungdomsskule Skeisbotnen barnehage Søre Øyane Naturbarnehage Nore Neset ungdomsskule Prosjektet er starta og neste steg i prosessen er å gjennomføre informasjonsmøte på ungdomsskulane. Vi har ca. 360 ungdomsskulegutar i Os kommune. Prosjektet er eit av fleire tiltak som rekrutterings-kampanja GLØD har prioritert dei to siste åra. I tillegg til å vere eit rekrutteringstiltak så er det også eit like-stillingstiltak for Fylkesmannen i Hordaland. Overordna mål for prosjektet er å styrke likestilling i det pedagogiske arbeidet i barnehagane på kort og lengre sikt ref «Handlingsplan for likestilling 2014». Målet er at 20 % av dei som arbeider i barnehage skal vere menn. I 2013 var 9 % av dei tilsette menn.

5 Lokalavisa Kvinnheringen:
Ungdomsskulegutar som leikeressurs Prosjektbarnehagar: Kuventræ, Os, Skeisbotnen og Søre Øyane Os & Fusaposten: Lokalavisa Kvinnheringen:

6 Plan for likestilling i barnehagen:
Kva ynskjer regjeringa? At barnehagane og utdanningssektoren skal fremme likestilling og motarbeide alle former for diskriminering Å stimulere til meir utradisjonelle yrkesval for jenter og gutar både innafor vidaregåande opplæring og høgare utdanning Arbeide for å auke andel menn i barnehagane til 20 % Jevnare kjønnsbalanse mellom gutar og jenter

7 Samordna opptak 2015 Annonse vert publisert på Os kommune sine heimesider, Os & Fusaposten, Midtsiden og Facebook ser slik ut:

8 Fristar og framdrift for hovedopptak 2015
Onsdag 21. januar: Møte med barnehagane for gjennomgang av roller, rutiner og ansvar Søndag 15. februar: Frist for å oppdatere søknad Onsdag 4. mars: Frist for barnehagane til å melde behov 1. runde Mandag 9. mars: Framlegg 1.runde vert sendt barnehagane for godkjenning Onsdag 11. mars: Frist for barnehagane (kl 10.00) til å godkjenne 1. runde Torsdag 26. mars: Frist for barnehagane til å melde behov 2. runde Påske i veke 14 (30. til og med 6. april) Torsdag 9. april: Framlegg 2.runde vert sendt barnehagane for godkjenning Mandag 13. april: Frist for barnehagane (kl 14.00) til å godkjenne 2. runde Måndag 27. april: Frist for barnehagane til å melde behov 3. runde Tysdag 28. april: Framlegg 3.runde vert sendt barnehagane for godkjenning Torsdag 30. april: Frist for barnehagane (kl 12.00) til å godkjenne 3. runde VEKE 20: BREV MED INFORMASJON OM RETTAR VERT SENDT UT TIL DEI SOM IKKJE HAR FÅTT TILBOD OM BARNEHAGEPLASS I HOVEDOPPTAKET.

9 Tal barn i barnehage Samla tal barn i barnehage pr 15.12: 1 344
Samla sett er det framleis overkapasitet av barnehageplassar i Os kommune Utviklinga i tal barn: : 1235 : 1306 : 1293 : 1342 : 1344 Tal barn som startar på skulen august 2015: 270

10 Fokus årsmelding pr. 15.12.2014; Samla tal barn i barnehage 1 344
Samla tal min barn Samla tal barn med § 5-7 vedtak Samla tal førskulebarn 270 (mot 340 i fjor) Samla tal disp Samla tal menn i barnehage Areal Dato for godkjenning

11 Status godkjenning barnehage og oppfølging frå helsevernetaten:
Når det gjeld drift og oppfølging av barnehagane så legg Os kommune lista høgt og rettferdig. I samråd med helsevernetaten så oppmodar vi alle barnehagane til; kontinuerlig å gå gjennom rutinar i barnehagen ha fokus på internkontroll gode rutinar i samband med håndvask fokus på dagslys fokus på støy fokus på vedlikehald vere oppdatert på gjeldande retningsliner Barnehagar med gjeldande godkjenning har rett til kommunalt tilskot. Helsevernetaten varslar hyppigare tilsyn av barnehagar framover. Ver oppdatert på Forskrift om miljøretta helsevern Nyttig å setje seg inn i

12 Status godkjenning barnehage og oppfølging frå helsevernetaten:
Ber alle barnehagane om å ha særskilt fokus på § 12. Psykososiale forhold: Virksomheten skal fremme trivsel og gode psykososiale forhold. Formålet med denne bestemmelsen er å sikre alle barn i barnehagen et godt psykososialt miljø og at barnehagetilbudet/-miljøet i barnehagen tilrettelegges slik at det fremmer trivsel. Barnehagelovens formålsparagraf § 1 understøtter dette :«Den skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for felleskap og vennskap.»

13 Tilsyn, jf. Barnehagelova § 16:
§ 16.Tilsyn Kommunen fører tilsyn med virksomheter etter denne lov. Kommunen kan gi pålegg om retting av uforsvarlige eller ulovlige forhold ved godkjente eller godkjenningspliktige virksomheter. Hvis fristen for å etterkomme pålegget ikke overholdes, eller hvis forholdet ikke lar seg rette, kan kommunen vedta tidsbegrenset eller varig stenging av virksomheten. Kommunens stengingsvedtak skal sendes fylkesmannen til orientering. I stedet for eller i tillegg til stenging av virksomheten, kan kommunen bruke økonomiske reaksjoner overfor ikke-kommunale barnehager dersom krav etter § 14 a, eller forskrift i medhold av samme bestemmelse, ikke er overholdt. Vedtak om retting og stenging og vedtak om anvendelse av økonomiske reaksjonsmidler kan påklages til fylkesmannen. Kommunal plan for tilsyn med barnehagane i Os kommune; Tilsyn barnehage

14 Fagsenter

15 Brukerundersøking barnehage 2015
Det er presisert i merknad til § 8 at det er kommune sitt overordna ansvar å sikre at barn får eit godt og forsvarleg barnehagetilbod. Vidare er det presisert at kommunen skal ved godkjenning og aktivt rettleiing og tilsyn sikre at barnehagar i kommunen vert drivne i tråd med gjeldande lov og tilhøyrande forskrifter. Med bakgrunn i dette og vårt mål om å bruke data for å kunne ta gode slutningar har vi tatt kontakt med for å gjennomføre brukarundersøking i alle barnehagane i vår kommune.

16 Brukarundersøking barnehage 2015:
Gjennom arbeid i Effektiviseringsnettverk i KS har Kommuneforlaget og KS utvikla eit eige verktøy for måling av kvalitet innan ulike tenesteområde. Verktøyet byr på følgjande muligheiter: Standardiserte spørsmål for heile landet Samanlikne seg sjølv med seg sjølv over tid Samanlikne seg sjølv med andre kommunar Standard rapportar på alle einingsnivå /kommunenivå Gje styringsinformasjon på alle nivå i kommunen, samt til innbyggjarane

17 Brukarundersøking barnehage 2015:
Hensikta med brukarundersøkinga for barnehageområdet er at kommunane skal kunne følgje med i eigen kvalitetsutvikling, ha eit verktøy som kan bidra til brukardialog og samstundes kunne samanlikne seg med andre kommunar. Føremålet er å få eit bilete av kvaliteten på tenestytinga slik brukarane opplever det. Kvart svar i brukarundersøkinga må sjåast i samanheng og svara gjer ein indikasjon på kvaliteten i tenesta.

18 Brukarundersøking barnehage 2015:
Føresette får informasjonsbrev om undersøkinga på førehand. Brukarundersøkinga er anonym. Barnehagane skal vere informert om at det er kommunen som tilsynsmynde som skal sende ut foreldreundersøkinga. Foreldreundersøkinga skal sendast per e-post til alle foreldre med plass i barnehage i kommunen. BARNEHAGANE MÅ SØRGE FOR AT E-POSTADRESSER I HYPERNET ER OPPDATERTE, OM IKKJE NÅR VI IKKJE ALLE BRUKARANE.


Laste ned ppt "velkommen til Forvaltningsmøte barnehage 5. november 2014"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google