Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tanker om ledelse i kommunal sektor.. Bestillingen 1 Adm.dir for den kommunale tjenesteyting med fokus på økonomistyring og kvalitet i tjenestene. Synlig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tanker om ledelse i kommunal sektor.. Bestillingen 1 Adm.dir for den kommunale tjenesteyting med fokus på økonomistyring og kvalitet i tjenestene. Synlig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tanker om ledelse i kommunal sektor.

2 Bestillingen 1 Adm.dir for den kommunale tjenesteyting med fokus på økonomistyring og kvalitet i tjenestene. Synlig leder. Øverste ansvar for kommunal forvaltning og saker til politisk behandling. Sørge for at Trysil kommune som organisasjon har et positivt omdømme og bidrar positivt til næringsutvikling og befolkningsutvikling.

3 Bestillingen

4 Etter noen uker forsvant rådmannen inn på sitt kontor Og senere har knapt noen sett han – noe særlig synlig ledelse har han i hvert fall ikke bedrevet Og i går fant han ut at han kanskje var en av dem som i dagens forsamling er minst oppdatert på ledelse i kommunal sektor og har det minst i ryggmargen. Så da får jeg komme med noen betraktninger om kommunalt liv og ledelse sett med en forhenværende banksjefs øyne. Fra banksjef til salgssjef. Fra linje til stab.

5 Årets bedrift sin leveregel

6 På sin høye hest ?

7 Kultur? Rolleforståelse ? Litt manglende målsettinger ? Ingen konsekvenser ? Monopol – versus marked ?

8 I banken hadde vi: En visjon !!! Og klare mål !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9

10 MÅL: Jan S 2015: 48 mill ! «Styrende ledelse» ! Sette mål Organisere Sette frister Dirigere Kontrollere men bevegelse mot -> motivere Definere roller «Ta roret» Styrer etter: Lønnsomhet Trivsel/mestring Kundetilfredshet Og jobber mye med at alle medarbeidere skal eie sine mål og kontinuerlig forbedring som er med og bygger opp under bankens mål

11 Mye enklere i banken med så tydelige mål ! Ledelse, ansatte og tillitsvalgte er alle opptatt av å nå klart definerte mål. Men også krevende for alle vet hva som er forventet og målene skjerpes hvert år.

12 Noen dilemma i forhold til ledelse i kommunen – jeg har ikke svaret Mål for hele virksomheten – avdelingen og den enkelte ? For linje – for stab ? Hva kan gode mål være (og for hvem)i forhold til økonomi, effektivitetsforbedringer, kvalitet, medarbeidertilfredshet, innbygger- undersøkelser? Møter: i banken (linja)need to know. Minimum ! Hva så i kommunen ? I stab: Nice to know?

13 Og rådmannen vil se saken fra Trysil og ikke fra Hamar eller Oslo (Skagsvola retning Engerdal)


Laste ned ppt "Tanker om ledelse i kommunal sektor.. Bestillingen 1 Adm.dir for den kommunale tjenesteyting med fokus på økonomistyring og kvalitet i tjenestene. Synlig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google