Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

P ROSJEKT SKOLEKONKURRANSER Benedikte Sterner, Styremedlem WSN og Offisiell delegat WSI.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "P ROSJEKT SKOLEKONKURRANSER Benedikte Sterner, Styremedlem WSN og Offisiell delegat WSI."— Utskrift av presentasjonen:

1 P ROSJEKT SKOLEKONKURRANSER Benedikte Sterner, Styremedlem WSN og Offisiell delegat WSI

2 VERDIER I PROSJEKTET For at yrkeskonkurranser skal ha en naturlig plass i skolen må de designes for at alle skal oppleve utfordringer og læring! Hvordan tilrettelegger vi for at alle kommer med – og med meningsfulle læringsopplevelser?

3 VERDIER I PROSJEKTET Et inkluderende læringsopplegg – hva er det?

4 VERDIER I PROSJEKTET Et inkluderende læringsopplegg – hvor mange må til for å kysse pokalen?

5 VERDIER I PROSJEKTET Ingen vinner uten disse… Hvordan trimmer vi motoren sammen for gode prestasjoner?

6 VERDIER I PROSJEKTET Et inkluderende læringsopplegg – hva er det? Planlegge sammen med elevene Gjennomføre sammen Evaluere sammen

7 VERDIER I PROSJEKTET – MÅLET ER Å LÆRE, IKKE BARE Å VINNE 1. Bry deg - Alle trenger å bli sett og verdsatt 2. Gi tillit - Alle har noe å gi hvis de slipper til 3. Ikke aksepter mobbing og utfrysing - Og stopp rykter og sladder 4. Vær romslig - Verdsett mangfold og ulikheter 5. Lytt til andre - Og vis interesse for andres arbeid 6. Verdsett åpenhet - Og snakk sammen om det som er vanskelig 7. Skap trygghet og takhøyde - Feil er noe vi kan lære av 8. Ta ansvar - God tilrettelegging er et samarbeidsprosjekt 9. Ta problemer på alvor - Og finn løsninger sammen 10. Alle er en vinner! = Alle som har lært av sitt egen bidrag har «vunnet» Fritt oversatt fra «Ti råd for et inkluderende arbeidsliv»

8 VERDIER I PROSJEKTET Eksempler under planleggingsfasen –bevisstgjøring og motivasjon for deltakelse Diskuter begrepene konkurranse, prestasjon, disiplin og samhandling Hvor mange er med på laget for at én/et lag skal kunne konkurrere, prestere godt og vinne? Før, under og etter konkurransen, f.eks. i VM i fotball eller i «Skal vi danse?» Læringsblogg i grupper: Oppfatter du konkurranse som noe negativt eller positivt? Når er det i så fall negativt og når der det positivt? Hvorfor? Ville du selv like å delta i en skolekonkurranse? Når er det gøy å prestere godt? Hvorfor er det gøy? Når er det negativt? Hvorfor? Hva skal til for at du vil klare å prestere godt? Hva er egentlig motivasjon? Er disiplin en dårlig ting? Kan man få til det man vil uten disiplin?

9 VERDIER I PROSJEKTET Yrkeskonkurranser i skolen som metode? Teoretisk forankring i Problembasert læring - PBL «Problembasert læring er en metode der grupper av elever/lærlinger ( fra fem til åtte) jobber sammen med oppgaver» Ved siden av den yrkesfaglige kompetansen utvikles: Evnene til problemløsning, kritisk tenkning, generalisering Lære seg å formulere mål og problemstillinger Trene systematisk på strategier for problemløsning – bidra til å utvikle egen læring Lære seg å søke informasjon, samt argumentere, analysere og dra slutninger ( Lundquist 1999) Hentet fra « Læring gjennom praksis» Sigmund Egil Nilsen og Grete Haaland Sund, Pedlex

10 TAKK FOR OPPMERKSOMHETEN!


Laste ned ppt "P ROSJEKT SKOLEKONKURRANSER Benedikte Sterner, Styremedlem WSN og Offisiell delegat WSI."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google