Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SPRÅK En kort presentasjon av språkutvikling og språkmiljø i vår barnehage. Tale Språkproduksjon Språkforståelse - Verbal - Ikke verbal Underliggende evner.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SPRÅK En kort presentasjon av språkutvikling og språkmiljø i vår barnehage. Tale Språkproduksjon Språkforståelse - Verbal - Ikke verbal Underliggende evner."— Utskrift av presentasjonen:

1 SPRÅK En kort presentasjon av språkutvikling og språkmiljø i vår barnehage. Tale Språkproduksjon Språkforståelse - Verbal - Ikke verbal Underliggende evner og ferdigheter

2 Språk i barnehagen, mye mer enn bare prat.. Språk er ikke bare en teknisk ferdighet som skal læres De daglige samtaler, er et sentralt utgangspunkt Erfare at barnet forstår det der samtales om Stor betydning for følelsesmessig, sosial og intellektuell utvikling Sette ord og begreper på deres undren Dele opplevelser, følelser, ønsker, tanker og meninger Samtale skaper et godt fundament for et språkstimulerende miljø Lek er god trening i sosial kommunikasjon La barna få tid til at fortelle/svare Hva er det vi skal være oppmerksomme på når vi skal skape et språkstimulerende miljø?

3 Språk i hverdagen Følg barnets interesse Bruk åpne spørsmål Vent på barnets svar Fortolk og udvid, hvad barnet siger Hjælp barnet med at sætte ord på Forklar ord barnet ikke kender i forvejen Relater til noget barnet kender Udnyt de sproglige kompetanser barnet har i forveien Ret ikke barnets fejl direkte La barna leke

4 Foreldresamarbeid om språk ◦ I hverdagen ◦ Hjemme ◦ Ideer og innspill til et bedre språkmiljø ◦ Les med barna

5 Det beste med en bok, er ikke de tankene den inneholder, men de tankene den skaper. En kort presentasjon av språkutvikling og språkmiljø i vår barnehage.


Laste ned ppt "SPRÅK En kort presentasjon av språkutvikling og språkmiljø i vår barnehage. Tale Språkproduksjon Språkforståelse - Verbal - Ikke verbal Underliggende evner."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google