Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Norsk institutt for kognitiv terapi Ferdighetstrening

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Norsk institutt for kognitiv terapi Ferdighetstrening"— Utskrift av presentasjonen:

1 Norsk institutt for kognitiv terapi Ferdighetstrening
Personlighetsforstyrrelser (Beck)

2 Ferdighetstrening – personlighetsforstyrrelser (Beck)
Ta utgangspunkt i kasusbeskrivelser for «Espen» og «Harald» eller «Silje» og «Guttorm». Drøft situasjoner som trigger negative følelser, uhensiktsmessige reaksjonsmåter, samt fellestrekk i pasientens måte å tolke/oppfatte situasjonene.

3 Det kognitive kasusformuleringsdiagrammet (J. Beck)
Barndomsinformasjon og -erfaringer Grunnleggende overbevisninger Betingete antagelser - «Hvis, så…»tenkning Strategier – Leve etter overbevisningen, kompensere Hendelse Automatiske tanker Fyll ut for Tore Mening, betydning Følelser Atferd

4 Det kognitive kasusformuleringsdiagrammet (J. Beck)
Fyll ut for Tore

5 Ferdighetstrening – personlighetsforstyrrelser (Beck)
Demonstrasjon og øvelse to og to Ta utgangspunkt i en situasjon/hendelse der pasienten fikk negative følelser og reagerte på en uhensiktsmessig måter. Hent fra automatiske tanker og utarbeid en ABC med fokus på følelser og atferd

6 Ferdighetstrening – personlighetsforstyrrelser (Beck)
Demonstrasjon og øvelse to og to Ta utgangspunkt i en ny situasjon/hendelse der pasienten fikk negative følelser og reagerte på en uhensiktsmessig måter. Hent fra automatiske tanker og utarbeid en ABC med fokus på følelser og atferd.

7 Ferdighetstrening – personlighetsforstyrrelser (Beck)
Demonstrasjon og øvelse to og to Fyll informasjonen om ABC’ene i kasusformuleringsdiagrammet og drøft om det finnes et mønster i pasientens automatiske tanker og tolkninger. Gi informasjon om grunnleggende overbevisninger. Sett navn på pasientens grunnleggende overbevisning(er).

8 Ferdighetstrening – personlighetsforstyrrelser (Beck)
Demonstrasjon og øvelse to og to Undersøk om pasienten kan se sammenheng mellom den grunnleggende overbevisningen med tidligere erfaringer i livet. Drøft hvilke reaksjonsmåter og strategier som springer ut fra de grunnleggende overbevisningene. Sett informasjonen inn i modellen.

9 Ferdighetstrening – personlighetsforstyrrelser (Beck)
Demonstrasjon og øvelse to og to Gi informasjon om at slike overbevisninger kan være hensiktsmessige i tidligere situasjoner, men kan fungere mindre bra når livet og omstendighetene forandrer seg. Gi informasjon om at grunnleggende overbevisninger kan farge hvordan man automatisk tolker hendelser. Det er som om man får på seg fortidens briller slik at nåtidens opplevelser og tolkninger farges av dette. Undersøk om pasienten synes at formuleringen gir mening.

10 Ferdighetstrening – personlighetsforstyrrelser (Beck)
Demonstrasjon og øvelse to og to Gi informasjon om at et viktig steg i behandlingen går ut på å oppdage når den grunnleggende overbevisningen aktiveres og bli klar over at man trekker raske slutninger og tolker hendelser gjennom fortidens briller. Videre vil det være nyttig å ta stilling til gyldigheten og nytten av automatiske tanker og øve seg opp på å hente fram alternative tanker, samt handle på tvers av den vanlige reaksjonsmåten. Undersøk om pasienten synes at dette gir mening og om han/hun kunne tenke seg å arbeide med dette.


Laste ned ppt "Norsk institutt for kognitiv terapi Ferdighetstrening"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google