Prosjekt Lystlunden Veien videre Av Helen Rany Olsen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Elsie Brenne, prosjektleder, kst. folkehelsesjef
Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
Breivikhaugen. Ferdigstillelse: Planlagt oppstart 2010 Byggesystem: Bygges i henhold til Mesterhus sin standard beskrivelser og detaljer. Utvendig kledning:
Likestilling mellom kjønnene
Gode boliger for innbyggere med utviklingshemming
Mulighetenes jorde……...
Kommunal planlegging Vi er her nå.
Lærerprofesjonens etiske plattform – veien videre
Guvernørens månedsbrev
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Søknad Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
Vannforvaltning som regional planlegging - Verktøy for teknokrati eller politikk? Fagkonferansen, HIOA, 24. oktober 2013 Sissel Hovik.
Arbeidslivsfag Kan arbeidslivsfaget bidra til at ungdomskoleelevene blir mer motivert??
Skolebruksplan 3 Vedtak i fylkestinget 17. desember.
Digital plandialog i 12-kommunesamarbeidet i Vestfold Prosjektleder Jon Arne Trollvik Hva er problemet? Hva er digital plandialog?
12k-veilys-B. Myhre-21 juni 2007 EIERSKAP Veiholders ansvar for lys langs egne veier. 12k - veilyssamarbeid.
Skoleutbygging og kapasitetsutvikling
WORK SHOP Hiak april 2007 YFL-D&H. Implementering av nye læreplaner på VG2- Design og håndverk Arbeid i verkstedsgrupper knyttet til eget fagfelt.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
Nye ishaller - status. Ishockey er en regional idrett i Norge..og anleggsmangel er vår fremste begrensning INNLEDNING  Vi må ha mer istid  Vi må ha.
Informasjonsmøte «Ny Horten vgs» 5.Juni Rammene for dagen – Velkommen v/rektor – Direktør utdanning Øyvind Sørensen
E-16 Filefjell– den sikreste vintervegen mellom øst og vest
Hørings- prosessen i Vestfold våren 2007 Status. Rammene for høringsprosessen Prosessen skal munne ut i fylkesvise preferanser når det gjelder: –Valg.
Organisasjons-struktur
NTP og RTP - grensesnitt og samspill Alf Daniel Moen fylkesrådsleder.
Kommune og fylkestingsvalg Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for.
Lillemoen skole Foreløpige planer for regulering, utbygging og rehabilitering Enhet for arealplan Britt Søgaard, Charlotte Norstrøm og Erik Johan Hildrum.
HELHETLIG OPPLÆRINGSLØP- bedre gjennomføring i videregående skole
Lavangen kommune, 9465 Tennevoll 1 Erstatningsordning tidligere barnevernsbarn Bakgrunn: Styret i KS. Troms ber Rådmannsutvalget.
God bredde – mange unge, blir til topper og ungdommer som satser.
Hva er rådenes rolle, mandat og oppgaver i fylker og kommuner? Anne-Berit Kolås Regionleder NHF Sørvest.
Stjørdal, 17. april Hvilke råd vil vi ha? Børre Rognlien, Idrettspresident.
Trondheim fagskole Fra ladehammeren til Byåsen videregående skole.
PREKVALIFIKASJONSGRUNNLAG Konkurransepreget dialog Totalentreprise Prosjekt Ny Horten videregående skole, Lystlunden nord.
Sparebank1 Hallingdal Invest AS Tunellen II – Nytt flott beliggende tomtefelt i gangavstand til Flå sentrum!
Friskolesamling vgs Oslo mars Inntak og vurdering av elevens rett til videregående opplæring Kan ikke ta inn elever dersom man ikke er sikker.
KRAFTSENTERET ASKIM Askim sentrum før og nå – Et sentrum i endring før, under og etter ”Vikingtida” Vigdis Hilmo – Frøydis Kristiansen Askim kommune Historiske.
Samlokalisering Horten videregående skole Fylkestinget vedtok i desember 2004 : utarbeide et byggeprogram for en samlokalisert skole reguleringsplan for.
RINGSAKER VIDEREGÅENDE SKOLE Forprosjekt Kostnadskalkulert til 371,5 mill. kroner Presentasjon Mari-Mette T. Solheim, Prosjektleder.
Mulighetenes Oppland Toppidrett badminton Otta Nord-Gudbransdal vgs, avd. Otta Pillarguri Badminton Klubb.
Ny Horten videregående skole Informasjonsmøte
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Rådgiversamling i Vrådal nov
Økonomi og utfordringer Fylkesrådsleder Odd Eriksen Rektormøte Foto: Crestock.
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
-Ein tydeleg medspelar Spjelkavik Arena Prosjektgruppemøte
Flyktningesituasjonen i Nord-Trøndelag Utdrag fra sak til Fylkesrådet 5. april 2016.
Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Rådgiversamling 2016 i Vrådal
Dette er Norges «fineste» idrettsanlegg - midt i byen
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Bakgrunn Fylkesinndelingen for Oslo og Akershus står i veien for utvikling av en mer funksjonsdyktig hovedstadsregion Etter 40 år med forsøk på å lande.
Dialogkonferanse – entreprenører
TEMA BARN OG UNGE.
STAVANGER KOMMUNE - PRØVEPROSJEKT
Vi får Vestfold til å gro
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Regionreformen – status og veien videre
NTP prosessen og samarbeid med andre fylker
Hva skjer i programmet nye Kristiansand
Del 7 Næringsutvikling.
Pilotprosjekt i Nord-Norge
Fornebubanen Erfaringer.
Idrett i Skedsmo; Idrettens innspill til kommuneplanen
DET KAN VÆRE MULIG Å HA HELE STREKNINGEN FERDIG BYGD I 2023
TITELI DISTRIKTSMØTET 2019.
PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019
Utskrift av presentasjonen:

Prosjekt Lystlunden Veien videre Av Helen Rany Olsen Ny Horten vgs Prosjekt Lystlunden Veien videre Av Helen Rany Olsen

Ansatt i VFK, eiendomsseksjonen fra april 2006. PRESENTASJON OM MEG: Helen Rany Olsen Ansatt i VFK, eiendomsseksjonen fra april 2006. Jobbet mest som prosjektleder for skoleprosjekter NÅ: Prosjektleder ny Horten vgs

Innledning 1.1.1. Bakgrunn Den videregående skolen i Horten er i dag spredt på flere lokaliteter i Horten sentrum; i Bekkegata 2, Skippergata 6 og i Strandpromenaden 30. Vestfold fylkeskommune (VFK) skal samlokalisere og styrke det videregående skoletilbudet i Horten i et nytt og moderne skoleanlegg. Fylkestinget vedtok i Fylkestingmøtet 30.04.14 å gå videre med planene for ny skole, med lokalisering i Lystlunden nord i Horten. Mulighetsstudie ble behandlet av Fylkestinget 11.12.2014 sak 93/14 og enstemmig vedtatt. Vedtaket pkt 1. 1. Ny videregående skole i Horten bygges i Lystlunden nord, og dette legges til grunn for det videre planarbeidet og prosjektgjennomføringen.

Oversiktsbilde. Utfordring: Misteltein og kornkråker

Tomt 19 000 m2

Mulighetsstudie. Bruttoareal ca 18 000 m2

Lystlundens historie og utvikling Lystlunden var fra tidlig på 1800-tallet et friområde forbeholdt Marinens mannskaper og deres familier. På 1850-tallet ble Lystlunden åpnet for Hortens befolkning. Horten Vel fikk på slutten av 1800-tallet et ansvar for skjøtsel av Lystlunden. Dette ansvaret ble gradvis overtatt av Horten kommune utover på 1900-tallet. På tross av at Lystlunden lå i Borre kommune og fortsatt var eid av Staten. Iflg “Verneplan for Karljohansvern», ble eierforholdet til Bromsjordet og Lystlunden først formelt overført fra Staten til kommunen i 1960. Da kommune overtok ansvar for parken ble det anlagt et parkanlegg i en romantisk stil med slyngede grusveier og svanedam, og en sentralt plassert musikkpaviljong, der Marinemusikken holdt sine ukentlige konserter. På 1900-tallet ble de første idrettsbanene anlagt, og så tidlig som i 1913 var det norgesmesterskap på skøyter i Lystlunden. Ørn-Horten har hatt tilknytning til Lystlunden siden klubben ble stiftet i 1904, Horten Skøyteklubb siden 1911, og Idrettsklubben Falk siden 1917. Idrettsanleggene i parken er utvidet og modernisert over tid, med Hortenshallen som siste tilskudd i 1997.

Veien videre Regulering ferdig vår 2016 Parallelt: Inventar og brukerutstyr Oppstart anbudsprosesser ( rom – og funksjonsprogrammet grunnlag) Politiske saker Valg entreprenør høst 2016 Byggestart slutten av 2016 Ferdigstillelse vår 2019 Planlegging flytteprosess Skolen tas i bruk til oppstart høst 2019

Tusen takk til dere alle for en flott innsats i en travel skoletid Tusen takk til dere alle for en flott innsats i en travel skoletid. Lykke til videre.