PRESENTASJON UT AV TÅKA 2015 NASJONALT CANNABISNETTVERK NORGE (NCNN)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnevernkonferansen 2013 Union Hotell Geiranger 18
Advertisements

Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
HVA MED MEG? Dato: Sted: Filadelfia,Arendal Kl:
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
De regionale helseforetakenes samarbeid om kvalitetsregistre Olav Røise Leder av Styringsgruppen for nasjonale kvalitetsregistre.
Informasjonsmøte om bruk av nettressursen Lørenskog 18. september kl Sted: Kommunestyresalen, Rådhuset.
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
”Ut av tåka” – behandling av cannabisavhengighet i Oslo
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Prosjektet ”Nasjonalt pasientregister for muskelsyke”
ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.
UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Velokmmen til master i folkehelsevitenskap 1 Master i FOLKEHELSEVITENSKAP Natur og miljø – helse og.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Primærmedisinsk verksted Senter for helse, dialog og utvikling
IFMSA/Nmf- Uke. Fordeler av å være mange: Billigere bøker og drivstoff Billigere bøker og drivstoff Gratis kurs Gratis kurs Eget blad Eget blad Gode tilbud.
Strategi for forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) Bjørg Th. Landmark.
Frednes Lindrende Enhet
Barnehageforum 25. april Kvalitetsutvikling barnehage Hva skjer i 2013? Læringsmiljø –Fortsette med tiltak for å implementere formålsparagrafen.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
«Samarbeid for fremtiden» Presentasjon på nettverkskonferanse for psykisk helse og rusfeltet i Vest-Agder, Jan Ivar Ekberg og Ingunn Kvamme,
Om kunnskapskonstruksjon i en aksjonsforskningstilnærming
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
FOND TIL ETTER- OG VIDEREUTDANNING AV FYSIOTERAPEUTER Treårsperioden
System for faglig ajourføring av fysioterapeuter Representantskapsmøtet 2006.
Presentasjon av fagseksjonen Kurs Spesialistordningen Veiledning Annen faglig virksomhet.
Une Hallem Utviklingssenter for sykehjem i Nord-Trøndelag Rolle og funksjon i helsetjenesten 1.
Bakgrunnen er brev fra HOD av :
Lesesenteret NASJONALT SENTER FOR LESEOPPLÆRING OG LESEFORSKING Orientering på møtet i Nasjonalt fagråd for lærerutdanning i Levanger,
Naturfagsenteret NRLU Levanger 2. februar 2006
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Kreftprosjektet i SIO helseregion SIO- samling for kommunekoordinatorer og prosjektledere Orkdal Rådhus 19. september 2012.
Velkommen til Medisinsk bibliotek
Vårt behov for studiesenteraktører
TROMS Ø Nettbasert kompetanseutvikling
KLINISKE FAGRINGER FOR KUNNSKAPSBASERT PRAKSIS
Nettverk for kulturminner og verdiskaping
LØKTA Interkommunal kvalitetsutviklingsenhet for helse- og sosialtjenesten i Midt-Troms.
Praktisk erfaring i forbindelse med arbeidet med miljøledelsessystem
Nasjonalt nettverk for læring og mestring innen feltet psykisk helse og rus Sigrid Bøthun, prosjektleder Oslo, 21. september 2011.
Organisering og arbeidet i kommunene
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
€ Fagnettverk lindrende omsorg i Vest-Agder Fagnettverk i regi av
Etisk refleksjon som munner ut i viktige kjerneverdier for tjenestene
Interkommunalt fagnettverk demens 17.sep Tentativt program Kl – 09.55Velkommen med praktisk informasjon om dagen v/Vigdis Kl – 10.30Informasjon.
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Telemedisinsk brukerforum/seminar Bergen 16. november 2005.
Samfunnsviterne - hvem er vi?
Statusoppdatering utviklingssentrene i Buskerud
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Dansk/svensk konferanse i Malmø
NAFOs kompetansetiltak for barnehagene. Tidligere kompetansetiltak  Fra 2005 til 2010 gjennomførte NAFO kompetansetiltak i språkstimulering og flerkulturell.
Etisk kompetanseheving i Stange kommune
Lokalt arbeid med læreplaner og vurdering, KRS FYLKESMANNENS UTVIDEDE UTDANNINGSMØTE TEMA: LOKALT ARBEID MED LÆREPLANER OG VURDERING.
Studentparlamentets handlingsplan Prioriteringer for utdanning Marianne Andenæs, leder av Studentparlamentet ved UiO Studiekomiteen
Hasjavvenningsprogrammet Nord -Trøndelag Jægtvolden 22. sept 2015.
informasjon fra Haugesund kommune1 Bjørgene omsorg- og utviklingssenter.
BarnsBeste Brukerutvalget Siri Gjesdahl leder. Strategi/ satsingsområder: 2007: Oppstart regjeringens satsing på barn som pårørende Modellkommuneforsøket.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
VELKOMMEN Fyll inn egen tekst.
Ny ordning for Utviklingssentrene
Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning
Velkommen til Lokalt fagnettverk om psykiske lidelser og utfordrende atferd hos personer med utviklingshemning v Kjersti Eide, Rådgiver med koordinerende.
Kompetansedeling for studenters suksess i høyere utdanning
DeKomp Midtfylke/Ringeriksregionen
Utskrift av presentasjonen:

PRESENTASJON UT AV TÅKA 2015 NASJONALT CANNABISNETTVERK NORGE (NCNN)

HVA ER NASJONALT CANNABISNETTVERK? Et landsdekkende kompetansenettverk for fagfolk som: - har interesse for fagfeltet - driver rusforebyggende tiltak - arbeider med behandling av cannabisbrukere etter HAP – metoden. Nettverket består av fagfolk fra kommuner, spesialisthelsetjenesten, statlige tjenester og ideelle organisasjoner.

HISTORIKK / DRIFT AV NETTVERKET I 2005 ble det opprettet en «kontaktliste» til personer med interesse for faget. Nettverket ble formelt opprettet i Driftsmidler fra Helsedirektoratet via Fylkesmannen. Sekretariatet for nettverket er plassert i Kristiansand kommune.

HENSIKTEN MED KOMPETANSENETTVERKET Å utveksle praktiske og kliniske erfaringer mellom behandlere/behandlingstjenester som arbeider med cannabisavvenning. Gjennom metode og kompetanseutvikling sikre kvaliteten i behandlingsarbeid. Oppmuntre og påvirke slik at flere program starter i landet. Anordne evaluering og forskning på feltet.

MEDLEMSKAP Et krav for medlemskap i nettverket er at man: - har interesse for fagfeltet - arbeider med eller skal starte opp med behandlingsarbeid basert på HAP-modellen - vil ta del i og dele erfaringer med cannabisbehandling. Antall medlemmer: 172 Medlemskap er gratis. Medlemskap innebærer at man får tilsendt aktuell informasjon om hva som skjer i nettverket og innen fagutvikling både nasjonalt og internasjonalt.

AKTIVITETER / TILTAK Årlige samlinger ved Ut av tåka-konferansen. Fokus: kompetanseheving og erfaringsutveksling. Cannabismisbruk – forebygging og behandling, videreutdanning (5 stp.) ved Universitetet i Agder. Første studie 2009, oppstart hvert semester. Nettverket tilbyr opplæring og veiledning i HAP til kommuner.

AKTIVITETER / TILTAK Forskning – Nasjonalt forskningsprosjekt HAP 2- studien. Ansvarlig for studien: Avd. rus- og avhengighetsbehandling, SSHF. Nettsiden hasjavvenning.no er opprettet som et verktøy til bruk for kompetansenettverket for utveksling av erfarings- og kunnskapsbasert praksis og forskning. Deling av undervisnings-, informasjons og behandlingsmateriell.