Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til Lokalt fagnettverk om psykiske lidelser og utfordrende atferd hos personer med utviklingshemning v Kjersti Eide, Rådgiver med koordinerende.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til Lokalt fagnettverk om psykiske lidelser og utfordrende atferd hos personer med utviklingshemning v Kjersti Eide, Rådgiver med koordinerende."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til Lokalt fagnettverk om psykiske lidelser og utfordrende atferd hos personer med utviklingshemning v Kjersti Eide, Rådgiver med koordinerende enhetsfunksjon i HST og bindeleddstilling til Regionalt kompetansesenter for habilitering og rehabilitering i HV Vil ønske dere alle sammen velkommen til : …. Ca 170 påmeldte, fra 14 av kommunene og ulike seler av Spesialisthelsetjeneste. Dersom det er noen av dere som ikke har registrert dere så gjør det i 1.pause hos Anne. Praktisk info om rømningsvei, toalett mm

2 Samarbeid mellom Helse Stavanger HF , kommunene, FM i Rogaland og Regionalt kompetansesenter
I dag andre nettverkssamlinger i 2016. -Fredag 9.september Nettverksgruppen har også planlagt en samling til i høst -Fredag 2. desember Mer informasjon om nettverkssamlingene finner dere på / - Etablert nettverksarbeidsgruppe i 2012 - 2014/2015 midler fra Helsedirektoratet, som vi har søkt og fått overført til i år. Siste år m tilskudd Tre samlinger/år, (med oppslutning på mellom 80- nærmere 200 deltakere) Vise nettadressem. Vil legge ut presentasjoner, ut fra svar fra foreleserne . Anbefaler å gå inn på denne siden. Under aktuelt på denne siden ligger det bla invitasjon til en egen konferanse om rusiddelbruk og utviklingshemning.

3 Arbeidsgruppen for fagnettverket
Helseforetaket: Ivar Rettedal, Barne- og ungdomshabilitering, HABU Arne Leif Pedersen, MIT. Bjørn Roar Vagle, HAVO Lassa og Kjersti Eide, koordinerende enhet/RKHR. Kommunene: Mette Gilja, Forsand kommune. Eivind Mikkelsen, Sandnes kommune. Ann Elin Tingvik og Omar Saleem, Stavanger kommune Fylkesmannen i Rogaland: Asle Hjelmen Litt endring i arbeidsgruppen

4 Program 9. september 2016 Litt praktisk først. Kaffe utenfor i gangen + kaffe i lunsjpausen, men fordi vi har prioritert innhold og gratis samling, har vi ikke penger til lunsj. 45 min lunsjpause. Fordi vi er mange så viktig å være rask ut, ikke stoppe opp utenfor døren - slippe til/gi rom til de som kommer bak. Til dagens tema: Temaet for tidligere samlinger har dreiet seg mye om gode praksiseksempler. Vi har hatt samlinger om miljøtiltak for behandling og forebygging av utfordrende atferd, behov for samarbeid mellom instanser som avlastning og skole, og ikke minst har vi vært opptatt av hvordan et godt pårørende samarbeid kan og skal være. Alle disse temaene har det til felles at tjenesteyterne rundt klient og foreldre må endre sin atferd. Ofte er det ikke nok at bare enkelte endrer sin atferd for å få til en reell og varig endring av praksis, en må i tillegg veldig ofte også få andre med seg. Det som kalles å være samkjørt. Mange tidligere deltakere på andre samlinger har blitt inspirert til å sette i gang, men opplever fort at endring av allerede etablert praksis er veldig vanskelig. Hvorfor er det slik , og hva bør en gjøre om en skal lykkes med det? Det er temaet for denne samlingen i dag. Vi håper at dagen skal være - eller få fram - en anerkjennelse av hvor vanskelig denne delen er, hvorfor det er slik, og forhåpentligvis også kunne bidra til å gi noen verktøy eller ideer en kan ta i bruk når en skal endre etablerte vaner og praksis hos seg selv eller andre. Då gleder me oss til å hørra på deg Jon Ivar Johansen, tenker at du starter med å presentere deg selv nærmere. Værsegod !

5 Avslutning Evalueringsskjema eivind.mikkelsen@sandnes.kommune.no
Høstens siste nettverkssamling 2. desember Se også Da vil vi få si takk for en spennende dag til deg Jon Ivar. Fint om dere kan bruke noen minutter på evalueringsskjema , event sende innspill til arbeidsgruppen ved Eivind . Så vil vi ta dette med oss i videre planlegging Neste samling 2. desember. Vi har da planlagt å fokusere på konkrete eksempler ut fra dagens tema. Når programmet er klart vil det komme på nettsiden. Og sendt ut til dere som har skrevet dere på epostliste. Dersom dere ikke allerede får informasjon om nettverket direkte på epost og ønsker dette, så send en epost med navn, kommune og epostadresse med ønske om å komme på epostliste til nettverket. Presentasjoner fra tidligere samlinger legges på nettsiden ? Under Aktuelt på nettsiden er det også informasjon om en regional fagdag om rusmiddelbruk og psykisk utviklingshemning Takk for i dag og vel hjem


Laste ned ppt "Velkommen til Lokalt fagnettverk om psykiske lidelser og utfordrende atferd hos personer med utviklingshemning v Kjersti Eide, Rådgiver med koordinerende."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google