Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Advertisements

Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
Hva er Fretex ?.
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
Forum for Sandnes som sunn by 10. juni Rogaland arboret Sakliste: •Referat fra møte •Ny plan for integrering og inkludering •Kort pause.
Program Fauske kl – kl •Innledning v/ ordfører •Fauske 2025 – noen utfordringer og muligheter –Åke Holmstrøm –Gry Janne Rugås –Leif.
Servicerådet i Fredrikstad kommune
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
E i g e r s u n d k o m m u n e – motiv: Utsikt mot havet fra Varberg Egersund.
Planlegging og samfunnsutvikling
Den ideelle kommunesammenslåing
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Ny folkehelselov – styrer staten helseaktiviteten i kommunene?
1. Utvikling av fastlegetjenesten og samhandlingen i helse og omsorg 2. Arbeid med folkehelse – folkehelse- profilene fra Folkehelseinstituttet Grenlandstinget,
Fylkeskommunens rolle og innretning på folkehelsefeltet
Brukermedvirkning i interkommunalt samarbeid Øyer 24. Oktober 2012 Arne Leite.
Side 1 Sammen om en bedre kommune Mari Frogner Ruud – Prosjektleder Kongsberg kommune.
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
IVARETAKELSE AV LEDERMEDLEMMER Lokallagsleder- og Htv-samling.
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Folkehelsestatistikk – muligheter, hensyn, begrensninger
Veilederkorpset - Eide kommune Trondheim
Organisasjonsgjennomgang i NFF Landsmøte 2010 Landsmøtet 2010 vedtar at det foretas en total gjennomgang av NFFs organisering i kommende landsmøteperiode.
Bruk av ulike plantyper og utredninger
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur
Folkehelsearbeid i Nav
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Organisasjonsutvikling på USIT Prosjektet ”USIT 2.0” er i gang!
Ledelse og Struktur Problemstilling: Det er åpenbart at med institutter av den størrelsen som i dag er på MNF, vil instituttleder ha behov for å delegere.
Utredning kommunesammenslåing 2014
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Lovgrunnlag Historikk Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Idrettsrådets ansvar og rolle
TILSYN FOLKEHELSE  Brev frå fylkesmann  Praktisk tilrettelegging og rykte går…  Møte med rådmann og kommunalsjef  Innsending av dokumentasjon.
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Rømskog og kommunereformen. Stortingets oppdrag til alle kommunene (Kommuneprp 2015): Kommunene skal gjennomføre en vurdering av om de oppfyller forventingene.
Folkehelseoversikter – Én for alle – alle for én!.
Oppfølging av driftsstyreskoleringen 2015 Program.
Arbeids- og strategiprogrammet
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Rana kommune -systematisering av kommunalt folkehelsearbeid – 1.Bakteppe 2.Oppbygging av det systematiske folkehelsearbeidet 3.Forklaring av modell for.
Mulighetenes Oppland Oversikt over helsetilstanden og påvirkningsfaktorer som grunnlag Folkehelseloven stiller krav til fylkeskommuner og kommuner om å.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
HVORDAN HAR VI DET I FAUSKE? Folkehelserådgiver Irene Larssen 1.
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Øygarden kommune Driftstilpasningsprosjekt 2013.
Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer Høringsfrist: 31. mars.
Arbeidsgiverstrategi og ledelse i Elverum kommune v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
Kommunal planstrategi Folkevalgtopplæring Sigdal Kommune Tyrifjord Hotell
1 Verdier til hverdag og utvikling Nettverk for arbeidsgiverpolitikk Arne Skogsbakken.
Kommunal planstrategi
Et praktisk verktøy for å kartlegge dine lokale aktører
Den gode skoleeier I Nes.
kommuneplanens areal- og samfunnsdel
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Møte i styringsgruppa for Masterplan for IT
Den lovgivende makten i Norge
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Eldrerådet – råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Regional plan for internasjonalisering i Nordland
«Et NAV med muligheter»
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Utskrift av presentasjonen:

Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune på bakgrunn av Lov om Folkehelse LOV-2011-06-24-29

Planprogram for kommunedelplan for folkehelse 2016-2020 I følge Folkehelseloven, med iverksettelse fra 1. januar 2012, er kommunen pliktig til å ha nødvendig oversikt over befolkningens helsetilstand. Oversikten skal inneholde positive og negative faktorer som kan virke inn på folkehelsen og danne grunnlag for kommunens planstrategi.

Folkehelseloven pålegger kommunen å tenke folkehelse i all sin virksomhet. Aurskog-Høland kommune har i kommunestyrevedtak vedtatt at Aurskog-Høland kommune skal lage en egen kommunedelplan for folkehelse. Kommunedelplan for folkehelse skal danne grunnlag for det politiske og administrative folkehelsehelsearbeidet i perioden 2016-2020. .

Folkehelseplanen vil bestå av to deler. Første del vil gi en oversikt over helsetilstanden til befolkningen i kommunen. Den andre delen vil være en drøfting av aktuelle tiltak for å imøtekomme identifiserte folkehelseutfordringer. Samlet skal kommunedelplan for folkehelse angi retning for kommunens folkehelsearbeid de neste 4 årene. Planprogrammet for folkehelseplanen i Aurskog-Høland kommune ligger nå ute på høring.

Prosjektleder (Kommuneoverlege) Styringsgruppe Rådmannens ledergruppe Kommunestyret Folkehelseloven Prosjektleder (Kommuneoverlege) Prosjektgruppe (paraplyorganisasjoner og sektorer) Referansegruppe Under- gruppe Under- gruppe Under- gruppe Under- gruppe Under- gruppe Under- gruppe

Styringsgruppe Prosjektleder Styringsgruppen består av rådmannens ledergruppe og ledes av rådmannen. Prosjektleder rapporterer til rådmannen i forkant av hvert styringsgruppemøte. Prosjektleder Kommuneoverlege er valgt som prosjektleder og leder prosjektgruppen. Prosjektleder rapporterer til rådmann og styringsgruppen. Prosjektleder informerer komiteene tertialvis.

Prosjektgruppe Undergrupper Prosjektarbeidet er lagt opp til at prosjektgruppen består av representanter fra paraplyorganisasjoner som kan representere flere mindre grupper og organisasjoner innen et felt, eller en sektor i kommunen. Undergrupper Hvert medlem av prosjektgruppen skal danne en undergruppe med 8-10 representanter som skal baseres på bredden av paraplyorganisasjonen. Medlemmet av prosjektgruppa blir leder av sin undergruppe. .

Referansegruppe Referansegruppene er tiltenkt grupperinger som ikke er omfavnet av en paraplyorganisasjon

Prosjektgruppe Sektor for oppvekst og utdanning Sektor for teknisk drift Sektor for helse og rehabilitering Stab plan og utvikling NAV Aurskog-Høland utvikling Idrettsrådet Eldrerådet Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne Ungdomsrådet Frivillighetssentralen Tillitsvalgte Videregående skole Kulturlivet

Revmatikerforeningen Rotaryforeningen i Aurskog-Høland Referansegrupper LHL lokallag ME-foreningen Afasiforeningen Revmatikerforeningen Den Norske Kirke Brukerutvalg NAV Rotaryforeningen i Aurskog-Høland Lionsklubben Sanitetsforeningen Pensjonister 62-65

Fase 1 i arbeidet Den første fasen består av å identifisere positive og negative faktorer for folkehelse i kommunen. Vi vil bruke statistikk, men det er like viktig med førstelinje empiri. Vi ønsker å motta og diskutere hvordan befolkningen selv opplever hva som påvirker livet her i Aurskog-Høland. Hva får oss til å trives, hva er vi redd for, hva øker stressnivået vårt, hva er vi fornøyd med og hva er vi ikke fornøyd med. Vi ønsker å gå dypere og oppdage hva som ligger bak statistikken og hva statistikken ikke alltid oppfatter.

Referansegruppen blir spurt om å identifisere de negative og positive faktorene slik de ser det. Prosjektgruppemedlemmene skal også diskutere internt i sine organisasjoner og sektorer om egne forslag som skal inngå i diskusjonene i prosjektgruppa. Etter at prosjektgruppa har mottatt denne dokumentasjonen skal prosjektgruppa bestemme hvilke faktorer de mener er de viktigste.

Fase 2 i arbeidet I den andre fasen vil vi drøfte aktuelle tiltak for å imøtekomme de identifiserte faktorene som påvirker folkehelsen. Hver undergruppe får tildelt oppgaver fra prosjektgruppa hvor de skal komme frem til et skriftlig svar som leveres til prosjektgruppa. På basis av disse svarene skal prosjektgruppa diskutere og bli enige om innholdet som skal danne grunnlaget for folkehelseplanen.

Fase 3 i arbeidet Prosjektleder vil deretter lage et planutkast til folkehelseplanen ut ifra dokumentasjonen fra prosjektgruppa. Planutkastet vil deretter bli behandlet av prosjektgruppa for vedtak eller endring. Etter enighet i prosjektgruppa vil planutkastet gå til politisk behandling

Milepælsplan Politisk behandling av planutkast Undergrupper etablert Planprogram vedtatt Statistikk samles som skal fremlegges prosjektgruppa Prosjektgruppe etablert Referansegruppe mottatt oppgave Prosjektgruppe har mottatt innspill fra referansegruppe Negative og positive faktorer identifisert av prosjektgruppa Undergrupper etablert Mottatt innspill fra undergruppene Innspillene fra undergruppen er bearbeidet av prosjektgruppa Prosjektgruppa leverer sluttrapport Prosjektleder utarbeider planutkast Prosjektgruppa vedtar endelig planutkast Politisk behandling av planutkast

Aktivitetsplan Planprogram vedtas Samling av statistikk av prosjektleder Konstituering av prosjektgruppe Orienteringsmøte referansegruppe 3 møter i prosjektgruppa for identifisering av faktorer for folkehelse Kick-off møte og møte for undergrupper Undergrupper utarbeider svar på oppgave 3 møter i prosjektgruppa for bearbeiding av svaret. Prosjektleder lager planutkast på basis av arbeidet i prosjektgruppa. Prosjektgruppa gjennomgår planutkast Planutkast behandles politisk Skillet mellom helsetjenester og omsorgstjenester oppheves. Felles lovverk og felles klageinstans gjør det ryddigere for bruker og kommune. BEON ved hjelp av avtalte pasientforløp – når er en pasient utskrivningsklar?

Takk for oppmerksomheten.