UTKIKK Opplæring.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Om å plage en rød fisk..
Advertisements

Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Kommunalt omdømme – beslutningstaker Nordmøre (ORKíde) November 2010.
STUDIESPESIALISERING 2012/2013
Ei dramatisering Mathias– fritt etter Johan Herman Wessel
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Brukertesting •Lærefil fra •© 2004 Nina Furu.
Verbal a) Form Verbalet blir dannet av verbene i setningen.
Tema 7 FAG- OG SVENNEPRØVER
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Atferdsanalytisk arbeid med atferdsvansker
De 10 bud 10 måter å elske på.
Plan for videreutvikling av pleie- og omsorgstjenestene
Akvakulturutdanning Val videregående skole (Noen områder)
GOD OPPDRAGELSE ?.
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
Smittevern på legekontoret
25 spørsmål. Du skal lese selv inni deg. Så skal du si svaret høyt ! Klar ?
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Medevac Fra skip. Overføring av syke og skadete til ambulansehelikopter  Forberedelse/planlegging  Pasientens sikkerhet  Overvåkning  Relevante opplysninger.
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
”Vi vil gjerne se Jesus”
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Etikk og brukermedvirkning
Velkommen til foreldremøte på Aktivitetsskolen Ekeberg
Velkommen til foreldremøte på Aktivitetsskolen Ekeberg
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun.
Regel 12 Feil- og overtredelser Jørn Egelund
Cafédialog – elevmedvirkning
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Husregler.
Mini- og småbasket arrangement Nora Hindar
dekke opp innenfor egen 16-meter
MAT OG MÅLTIDSFELLESSKAP
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
100 lure ord å lære.
Cafédialog – elevmedvirkning
Det flerkulturelle samfunnet
11er teori.
Tilbud seiling Mat og drikke om bord. Middag Restaurant Onda.
RORMANN Opplæring.
Kraft og bevegelse Kap 9.
Idrettsrådets ansvar og rolle
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
Seismiske undersøkelser – Ulike metoder for innsamling av geologiske data Virtuell AIS på seismisk utstyr Odd Martin Rørstad – Vessel Manager CGG /Representant.
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Grunnleggende oseanografi. En introduksjon til havet Ca. 70 % av jordas overflate er dekket av havet Gjennomsnittsdyp > 4000 meter Så mye sjøvolum gjør.
Landeveistrening Kjøring i feltformasjon © IF Frøy.
Lydighet i RIK Lydighet RIKHBU Innen lydighetsdelen i RIK ønsker dommeren å se: Entusiasme/arbeidsglede Presisjon Teknisk utførelse Helhetsinntrykk.
RNoN Navigation Centre Rorordrer Rorordrer 18 juni 2007.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
BRANNSIKKER BOlig brannvernforeningen.no.
Invitasjon til Helt sjef!
ÅPENHET MANGFOLD ENGASJEMENT MESTRING
VANNSKUTER - UTFORDRINGER
Husregler.
Velkommen til skyteskole
En kontrakt som koster dyrt
Servicetorget
Entreprenørseminar 7. april 2005 Øyvind Lauridsen Petroleumstilsynet
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Invitasjon til Helt sjef!
هندوئیزم.
Utskrift av presentasjonen:

UTKIKK Opplæring

Når og hvor? Utkikk skal være etablert når fartøyet seiler. Utkikk inngår i sjøvaktene. Utkikkens plass er på brovingen på topp broen.

Utkikkens oppgaver Utkikkens hovedoppgave er å følge med på sjøen rundt fartøyet og rapportere til vaktsjefen det han ser. Utkikken skal følge med på sjøområdet hele horisonten rundt fartøyet og hele avstanden fra skutesiden til horisonten. Utkikken skal rapportere alt han ser på sjøen. Det være seg fiskeredskaper, bøyer, gjenstander som flyter i sjøen, andre fartøyer, fyrlykter, o.l.. Utkikken skal også bidra til at fartøyet er sikkert og sikret. Dette innebærer oppsyn med at utstyr er tilstrekkelig sikret/surret, årvåkenhet for at en "mann overbord"-situasjon kan oppstå, at besetningsmedlemmer oppholder seg på dekk utenom avsperret område. Utkikken benyttes til å purre ut neste vaktskift. Utkikken skal alltid gi beskjed til vaktsjefen når han forlater sin post på brovingen/topp broen.

Marinens rapporteringsmåte benyttes RETT FORUT / 0o Bauglinjen er null grader eller rett forut. Rett akter er 180-hudreogåtti grader. Alle rapporter som gjelder observasjoner på styrbord side skal angis med GRØNN og grader ut fra bauglinjen. Alle rapporter som gjelder observasjoner på babord side skal angis med RØD og grader ut fra bauglinjen. Tvers om styrbord/ babord er 90-nitti grader. F. eks. Utkikken rapporterer fartøy i RØD 45 betyr at han ser et annet fartøy som har peiling 45 grader til babord i forhold til eget fartøy. RØD 45 TVERRS / 90o BABORD STYRBORD RETT AKTERUT / 180o

Utkikkens "skjebne" … Det er ofte kaldt! Det regner ofte! Det er ubehagelig – ingen stol å sitte på! Det er langtekkelig – vanligvis varer hver utkikksperiode 1 time! Det er lite sosialt! Årvåkenhet krever at en er konsentrert om oppgavene og ikke folkene omkring! - og, på frivakt, - ikke forstyrr utkikken med hyggelig småprat! GOD VAKT!