En skole uten funksjonshemmede er en funksjonshemmet skole.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bjørkelangen videregående skole
Advertisements

SARPSBORG.  Ligger mellom Sarpsborg og Fredrikstad  Ca.950 elever Skoleåret følgende programområder:  Bygg- og anleggsteknikk  Design og håndverk.
Studieforberedende utdanningsprogram
INNTAKSFORSKRIFTEN KAPITTEL VI
Internasjonalisering for alle Internasjonal koordinator, NTFK Angelika Grande November, 2012.
Øvelse i utdanningsvalg for foresatte i grunnskolen
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
Rådgiversamling Stiklestad 25. september 2011
Kvardagslivsaktiviteter
Kunnskapsløftet i videregående opplæring Statssekretær Lisbet Rugtvedt Elevorganisasjonens nasjonale seminar 19. november 2005 Engebråten skole.
Videregående opplæring Forberedelse til utdanningsmessa
KARRIEREPLAN SVOLVÆR BARNE- OG UNGDOMSSKOLE 2006/07
Hadeland arbeidsgruppe for næringsliv og skole Hvor står vi og hvor vil vi.
Tirsdag 1 november kl Onsdag 2. november kl Torsdag 3. november kl Onsdag 2. nov. kl der foreldre og ungdom.
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Med fra start! Skolestart på Eidsvoll videregående skole høsten 2013 EIDSVOLL VIDEREGÅENDE SKOLE.
Kroppsøvingsdidaktikk
Jurist Lene Duesund Svendsen Seniorrådgiver Helene Kløcker
Ca 900 elever og lærlinger fordelt på ca 50 klasser 3 HTArbeidstreningskl HTHverdagslivstreningkl HT Grunnkompetansekl elever.
Kort om Hapro Bakgrunn for prosjektet Samarbeidsavtalen  Samarbeid på systemnivå  Samarbeid på individnivå Metode/læringsmapper.
Veien videre etter ungdomsskolen
Tilrettelagte søkbare opplæringstilbud
Borre ungdomsskole
Yrkesmessen på Haugalandet
Time vidaregåande skole
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Gjeldende per Side 1 Ditt valg! Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Bygg- og anleggsteknikk Design og håndverk Elektrofag Helse-
Særskilt inntak skoleåret 2011/2012 Målsettingen er å medvirke til en god prosess mellom grunnskole og videregående opplæring for elever med særskilte.
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Valgfag på Kastellet skole
2. FREMMEDSPRÅK, ENGELSK FAGLIG FORDYPNING ELLER ARBEIDSLIVSFAGET
DLG – Horten vgs 5. September Skoleåret – 2012 KursEndringerAvbruddProsent EndringerAvbruddProsentEndringer Avbrudd Prosent.
Orienteringsmøter november 2010 Sakkyndige vurderingar – nokre viktige element ACR/nov
Fagsamling for spes.ped., PPT, OT og NAV Finsås 30/9 – 1/10
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
Videregående opplæring. Hva er videregående opplæring? Inngangsporten til videre studier og til yrkeslivet:  Studieforberedende opplæring legger vekt.
Informasjon om søknad til videregående opplæring Torsdag 13.september 2012 Nina Hågensen Venås rådgiver Mail: Informasjon.
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Samarbeid med NAV for elever med store funksjonsnedsettelser ved Steinkjer videregående skole.
Søke videregående opplæring Søkere med fortrinnsrett etter § 6-17.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Informasjon om videregående opplæring Tirsdag 8. nov Magnus Hugdahl, rådgiver Vikhammer ungdomsskole.
Om forsøk med praksisbrevet - et toårig tilbud for «skolesvake» ved seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Utdanningsvalg for skoleåret 2015 –
Språkfag ved Hommelvik ungdomsskole 2. fremmedspråk: Spansk, fransk, tysk på nivå 1. Engelsk fordypning Norsk fordypning Valgskjema leveres innen tirsdag.
Gjeldende per Side 1 Ditt valg! Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Bygg- og anleggsteknikk Design og håndverk Elektrofag Helse-
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
Min opplevelse som ungdomsskolerådigver til årets inntak 2015/16 Bra ??? Kan gjøres bedre ??? Problemer ?? Annet ?? Rosfjorden Alf-Arian Loshamn.
Valg av programfag Foreldremøte Vg1 10. februar 2016.
Holmestrand videregående skole FYR-arbeid, presentasjon
Prosjekt til fordypning Østlandssamarbeidet 11. februar 1Prosjekt til fordypning.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
Avfallshåndtering Som et eksempel på begrepet bærekraftig utvikling Ekskursjonsted og læringsarenaer.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Samarbeidsrutiner mellom videregåendeskoler, SMI-skolen, PP-tjenesten og Utdanningsavdelingen i forbindelse med innsøking til vgs. Rådgiversamling
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre
Lærekandidatordningen
Norsk skole.
LÆREKANDIDAT – målsetting er kompetanseprøve
INFORMASJON FRA RÅDGIVEREN
Presentasjon- takk Kjekt å få være med og dele erfaringer – verdien av informasjonsutveksling –alt alle vet mer om hvordan på best mulig måte sikre overganger-grunnlag.
Velkommen til foreldremøte!
Velkommen til Riska ungdomsskole
Velkommen til Riska ungdomsskole
Velkommen til foreldremøte 10. trinn
Studiespesialisering
Statistikk om voksne i videregående opplæring
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Utdanningsvalg 10. trinn -valg av videregående opplæring
Utskrift av presentasjonen:

En skole uten funksjonshemmede er en funksjonshemmet skole

Ole Vig

Innsøkingsprosessen til videregående skole Ungdomsskolen har ansvar for å informere videregående skole om elever med store og helhetlige behov i god tid før skolestart Videregående v/PPT og/eller spes.ped.koordinator inviteres til møte i ungdomsskolen med foreldre for å drøfte hvilket programfag eleven skal søke. Der blir det gitt informasjon om eleven Det er ungdomsskolene som hjelper elevene med innsøking

Etter inntaket er gjort ( sentralt hos fylkesopplæringssjefen) kaller mottakerskolen eleven og foresatte inn til samtale på skolen for å informere om og diskutere opplæringstilbudet. Ønske om hvordan den første skoledag skal foregå tas opp. De fleste elevene som begynner har flere besøksrunder på skolen for å bli kjent med bygninger så vel som mennesker Kompetanseoverføring fra ungdomsskole til videregående skole skjer på våren

Planlegging av undervisningsopplegg i videregående skole  Fokus på å forberede eleven på livet etter endt skolegang 1. Meningsfylt arbeid 2. Selvstendig i egen bolig 3. Fritid med venner og aktiviteter som gir livskvalitet Det blir utarbeidet individuelle planer ( IOP) i alle fag.

1. Meningsfylt arbeid  De fleste med et helhetlig behov for spesialundervisning går på et yrkesfaglig utdanningsprogram. Der følger de deler av yrkesteori og program til fordyping. Flere har også utplassering i bedrift som styrker yrkesfaget. I fellesfag som norsk, matematikk mv. foregår tilrettelagt undervisning i mindre gruppe. De fleste av disse elevene går ut som lærekandidater etter 2 år. Elever dette blir for krevende for, tar et 3. år i skole med mål å dyktiggjøre seg mer innen sitt fag. Deretter går de via NAV ut i arbeid

 Noen elever søker seg til studiespesialisering med alternativ opplæring og går enten 1 år her før de søker seg over til et yrkesfaglig utdanningsprogram eller de går der alle 3 årene. Her skjer det meste av opplæringa i liten gruppe eller ved individuell opplæring. Flere av våre elever får opplæring i ASK ( kommunikasjon med tegn, Roll Talk, Grid Player mv)  Enkelte har arbeidsutplassering i løpet av skoletida med mål å prøve ut arbeidsplasser som kan være aktuelle på sikt.

2. Selvstendig i egen bolig  V i tilbyr faget ADL. Dette er et fag der bl.a. matlaging, stell av tøy og sosiale ferdigheter inngår. For elever med det største bistandsbehovet er dette et særdeles viktig fag. Her legges inn tema som er spesielt viktig for den enkelte eleven ( f.eks selvstendighetstrening, personlig hygiene mv)

3. Fritidsaktiviteter med venner og aktiviteter som gir livskvalitet  Fag som er målrettet mot ei aktiv fritid, der det tas utgangspunkt i den enkelte elevs interesse, blir vektlagt  Eksempel på fag : dans, forming, friluftsliv, musikk og media.

Støtteapparatet  Alle elever med store og helhetlige behov har rett på ansvarsgruppe. Dette er hjemkommunens ansvar også når elevene går på videregående skole. Målet : En helhetlig og langsiktig tenking rundt eleven.  Hver høst kaller skolen inn til møte med NAV-Værnes, Stjørdal kommune v/barne-og avlastningstjenesten og PPT hvor aktuelle elever gjennomgås som kommunen eller NAV vil få ansvar for etter endt skolegang. Dette klareres i ansvarsgruppene i forkant.  For elever med lav eller ingen arbeidsevne kalles Fides inn. Målet er at vi i løpet av det 3. skoleåret skal ha framtidig arbeidsplass, fordelingsnøkkel trygdeytelser/jobb klar.  Kommunen har det overordnede ansvaret for å koordinere disse tjenestene

Viktige faktorer for å få en vellykket skolegang  En inkluderende skole der alle elevene er synlige og deltagende  Trygt miljø og vennskap dannes  Flere etater arbeider sammen om et helhetlig felles mål  Lærere med spesialpedagogisk kompetanse og dyktige assistenter  En dynamisk skole