Senter for idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne Det er et stort behov for et senter som kan ivareta utøvere med nedsatt funksjonsevne. Det innebærer:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva er viktig for idrettsutøveren når bosted og utdanning velges? v/Halvard Hanevold Miniseminar, Trondheim spektrum
Advertisements

Royal Ministry of Culture and Church Affairs Hordaland 10. september Universell utforming Seniorrådgiver Morten Roa Kultur- og kirkedepartementet,
Fornying av fylkeskommunal forvaltning- og samhandlingspraksis for bærekraftig havbruk. FornyMar
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
 Non- profit selskap - ”eid av idretten for idretten”  Selskapets styre skal inntil videre bestå av 4 personer. • Tommy Olsen, styreleder • Eskil Ervik,
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
Hvorfor ble Steinkjerhallen utvidet ? • Steinkjer videregående skole og Egge videregående skole skulle slås sammen til å bli Nord-Trøndelags største videregående.
HEDMARKSIDRETTENS KOMPETANSEFOND Bakgrunn.  Hedmark Idrettskrets solgte i 2010 Idrettens Hus i Ajerhagan.  Styret ønsker å tilbakeføre rentemidler av.
Mål! Gi forståelse for hvordan norsk svømming er bygd opp
- Hovedrolle eller birolle
IdrettsregionEn – studiebyEn anlegg, aktivitet, arrangement
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
Styrevervregisteret FFF Bodø 26. mai 2010 Linda K. Storjord Formannskapssekretær.
Tonus idrett Tonus idrett Et nytt tilbud til idretten i Bergen ! Et nytt tilbud til idretten i Bergen ! Vi startet opp høsten 2004 og har nå fast basistrening.
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
Spillemidler til idrettsanlegg i Nord-Trøndelag 2011
Trondheim – NTNU – HiST – St.Olavs – SINTEF – SiT – studentene
Vil DU bidra til å gi ungdom med funksjonsnedsettelser ei uke full av opplevelser og aktiviteter? Og samtidig få med deg verdifull erfaring som du kan.
Rogaland idrettskrets. Rogaland idrettskrets: NIF representant i Rogaland Fylkets tverrfaglige og idrettspolitiske organ.
Sluttrapportens vedlegg VII Andre gode tiltak Prosjektgruppen i Levanger 2020.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
OVER 15 ÅR? BLI MED PÅ AKTIV UNGDOM KURS I GJESVÆR JUNI!
Hvilken konsekvens har det at vi ikke har snø ? Avlyste konkurranser Ingen trening Store utgifter til laget for å finne snø Ingen inntekt til laget Ingen.
Strategi og handlingsplan
Idrett for alle! Anne-Britt Nilsen 16. april 2008 NORGES IDRETTSFORBUND OG OLYMPISKE OG PARALYMPISKE KOMITÉ.
Idrettsarrangement som næringsutvikling
Toppidrett og utdanning
© Olympiatoppen1 Helhetlig og langsiktighet i utvikling av utøvere.
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
Langtidsplan Mål Anlegg Kompetanse Kretsting Oslo og Akershus Gymnastikk og Turnkrets 1.
Den norske idrettsmodellen
Hva tenker du på ?.
Frivillige organisasjoner
Næringskonferansen Vest Hva gjør Askøy for å tilrettelegge For rekruttering på kort og lang sikt? Ordfører Siv Høgtun.
Fakta om Steinkjer Innbyggere: (pr )
Interkommunale idrettsanlegg
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For utøvere.
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
Idrett og ledelse Ønsker du å bli en bedre leder, trener eller dommer? Ønsker du å utvikle klubben din? Ønsker du en formell, nyttig.
STATUS og PROSESS Idrettshall/flerbrukshall og Svømmehall
Kva er vår oppgåve i Bømlo?
Idrettsrådets ansvar og rolle
G LEDEN VED Å VÆRE KLUBB-LEDER AFK-høstmøte 05. november 2012 Quality Airport hotell, Gardermoen Trond ”Kurte” Andreassen Hovedleder i Rolvsøy IF.
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
1 ”Kreative Trøndelag – her alt e mulig uansett” Recently awakened to the knowledge economy… Trøndelagsrådet 28 mars 2007.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder Innledning.
God bredde – mange unge, blir til topper og ungdommer som satser.
TEMA Utviklingstrappa til Norges skiforbund Ny revidert versjon mai kl Hvordan skal vi jobbe med unge skiløpere Av Ole Morten.
Universell utforming Håndbok 238 Veiledning (høringsutgave)
Universell utforming i Nasjonal transportplan Partnerforum: Universell utforming og statsforvaltningen Blindern, Trine Hagen Vegdirektoratet.
Mulighetenes Oppland Toppidrett badminton Otta Nord-Gudbransdal vgs, avd. Otta Pillarguri Badminton Klubb.
Bedre barnefotball med trenerkoordinator - Bedre fotballaktiviteten for dei minste. - Barn vil få bedre og morsommere fotballtrening. - Større trivsel.
Grüner idrettslag Grüner er 90 år i år Fire ulike idretter.
Trenermentorutdanning
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Dette er Norges «fineste» idrettsanlegg - midt i byen
”Idrettsbyen Harstad”
Status i arbeidet med forvaltningsreformen
v/Kristina Ness og Selma Pedersen NBF Kick Off 2017
Idrett er vinnere – og mye mer Deltakelse og samarbeid Bringer mennesker sammen, uavhengig av bakgrunn Å vinne, og å delta. Best i toppen, flest i.
Idrettspolitisk manifest for Trøndelag
Samarbeid som løfter alle
Fakta om Steinkjer Innbyggere: (pr. 1.kvartal 2017)
OL og Paralympics i PyeongChang 2018 Chef de Missions: Tore Øvrebø og Cato Zahl Pedersen Presentasjon, ledermøtet 26. mai 2018.
Oppdal kommune har 6975 Innbyggere 1620 av disse er barn og unge
Strategi Vedtatt av årsmøtet 2019.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Oppdal kommune har 6975 Innbyggere 1620 av disse er barn og unge
Utskrift av presentasjonen:

Senter for idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne Det er et stort behov for et senter som kan ivareta utøvere med nedsatt funksjonsevne. Det innebærer: – Trening av utøverne – Trener og lederopplæring for de som skal være trenere og ledere for utøvere med nedsatt funksjonsevne – Her kan man nå både de som jobber i skolen og de som har verv og trenerjobber i idrettslagene

St melding 26 Campus Steinkjer har som siktemål å bli et regionalt kompetansesenter for idrett gjennom samarbeid mellom offentlig skole, frivillig idrett og næringsliv. Med utgangspunkt i Guldbergaunet Idrettspark samarbeider Nord- Trøndelag fylkeskommune, Steinkjer kommune, Steinkjer videregående skole og Nord Trøndelag idrettskrets om å utvikle infrastruktur, faglig innhold og funksjoner i Campus Steinkjer. Den nyoppførte friidrettshallen er universelt utformet

Flertallsmerknaden er slik «Flertallsmerknad» Flertallet understreker behovet for å tilrettelegge bedre for idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne. Meldingen viser til at samarbeidspartenerne i Campus Steinkjer har utviklet anlegg og kompetanse i samspillet mellom offentlig skole, frivillig idrett og næringsliv, som blant annet skal møte dette behovet. Flertallet mener at Campus Steinkjer gjennom dette har utviklet et senter for utdanning av trenere, veiledere og utøvere innen idrett for utøvere med nedsatt funksjonsevne

Konklusjon På bakgrunn av det forannevnte mener vi det er naturlig å opprette et senter for idrett for utøvere med nedsatt funksjonsevne på Steinkjer. Det bør snarest finansieres et igangsettingsprosjekt