Konfirmasjon i Helleland menighet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Demokratireformen i Den norske kirke - Hæ??. Demokratireformen Demokratireformen har som målsetting at flere av medlemmene engasjeres i kirken. Kirkens.
Advertisements

Barnegudstjeneste 14.februar 2010
Leir-genial trosopplæring
Hvordan intervjue en forsker?
(Konf+årstall)-QUIZ (dette er en mal som må tilpasses lokalt, la kreativiteten få fritt spillerom! Tilpass etter tema og opplevelser dere hadde i løpet.
VELKOMMEN TIL KONFIRMASJON
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
En måte å lese Bibelen på
Velkommen som konfirmant i Asker kirke!!
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Velkommen til gudstjeneste
Tro - å komme til tro. Tro - å komme til tro Sakkeus og morbærtreet.
Johannes 16, Om sorg og glede
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Diakoni og trosopplæring
Tre håndfuller vann for livet.
Velkommen til konfirmasjon i Røa og Sørkedalen
Trosopplæring for alle uansett funksjonsnivå
Velkommen til ettårssamling
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE TROSLINJE FØDSEL Guds skaperverk For du har skapt mitt indre, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg fordi jeg.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Se Verden – Se Livet.
Høst: Presentasjoner Weekend Temasamling: Innføringskurs Gruppene startet opp Temasamling: Sorg og savn.
Jesus, døperen Johannes og jul
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Fra ord til liv April 2010.
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
Ein intelligent quiz! Fasiten ligger i kommentarfeltet til hver enkelt slide.
Barnets fjortende leveår Trinn 15. Tema for trinnet Arbeidsvaner etablert? Foreldre er teite!.. Eller? Trenger KODAungdom hverandre? Når barnet ditt får.
Konfirmant Velkommen til et spennende år som konfirmant i Sola menighet!
Vår historie – og Guds I serien ”Smittende tro” Meland kyrkje 2011.
Problemet og løsningen:
Tenk på din skaper mens du er ung Lyngen menighets trosopplæringsprosjekt.
Mange drømmer om: Flere unge familier som begynner å gå jevnlig til gudstjeneste? Barn som får opplæring i kristen tro som en forlengelse av dåpen? At.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
“Disippel-høring”.
Sommerleirkonfirmanter Fjellhamar menighet. Dobbel målsetning: Kunnskap Kunnskap undervisning undervisning Bibelen og kirkens lære. I sammenheng med dåpen.Bibelen.
Konfirmantundervisning i Hole menighet 2012/2013
Velkommen til konfirmasjon i Røa og Sørkedalen
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
Misjonstime Velkommen til dd.mm åååå
Velkommen som konfirmant i Asak sokn ! Konfirmanttiden handler om å - -finne ut hva du tror -bli kjent med kirken - få nye tanker om livet -lære.
Runar J. Liodden – prest i Modum Kristine Aksøy – seksjonsleder Kirkerådet Svend Klemmetsby – prost i Nordre Sunnmøre prosti.
Kristine Aksøy Leder av seksjon for barn, unge og trosopplæring Kirkerådet.
Agenda for møtet Hva er konfirmasjon? Presentasjon av ledere Gjennomgang av konfirmantåret Vårt diakonale arbeid Hvordan melder man seg på?
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
KONFIRMASJONSFORBEREDELSER I HASLUM MENIGHET
KONFIRMASJONSFORBEREDELSER I HASLUM MENIGHET
-en stor familie av nasjonale kirker
Velkommen til konfirmasjon i Røa og Sørkedalen
Velkommen til konfirmasjonstid i Tanum menighet
Velkommen til informasjonsmøte om konfirmantåret 2017/2018
Velkommen til konfirmanttid i Jar!
DÅP.
Ulike kristne skoletradisjoner
Konfirmasjon i Helleland menighet
En presentasjon av Moise
10 jan. Lek og konkurransen
KONFIRMASJONSFORBEREDELSER I HASLUM MENIGHET
Obs. Denne presentasjonen er ikke ment å vises til barna
Foreldremøte
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE KONFIRMANTÅRET
under- og undredag! Kom og bli med på Undring Jesu under Natursti
Utskrift av presentasjonen:

Konfirmasjon i Helleland menighet

Hvorfor har vi konfirmasjon? Hva skjer i konfirmanttiden? Undervisning Hver 14.dag er det konfirmantundervisning om ettermiddagen i Helleland kirke. Hvordan en konfirmanttime er, varierer fra tema til tema, men den kan inneholde undervisning, samtale, oppgaver, konkurranser, lek, film, sang og kanskje en liten overraskelse… Konfirmantene får ”Konfirmantbibelen” som er både Bibel og konfirmantbok i ett. Denne bruker vi i timene. Gudstjenester Konfirmantene er med på minst 8 gudstjenester i løpet av konfirmantåret. 4 av disse er spesielle konfirmantgudstjenester som alle konfirmantene deltar på. Én er en vanlig gudstjeneste der konfirmantene har oppgaver. De tre siste er det valgfritt når og hvor du vil gå. Hvorfor har vi konfirmasjon? Når noen blir døpt i kirken, tegner presten korsets tegn på den døpte til et vitnesbyrd om at han/hun skal høre den ”korsfestede og oppstandne Jesus Kristus til og tro på ham.” Men for å kunne tro på Jesus må du vite noe om hvem han er og hva det vil si å tro på ham. Derfor tar menigheten, sammen med foreldre og faddere på seg et ansvar for å lære opp de som blir døpt. Konfirmanttiden er en del av dette. Du som er konfirmant vil få lære mer om den kristne tro og få delta praktisk i noe av menighetslivet. Du må fremdeles ta dine egne valg – også når det gjelder hva du vil tro på – men med konfirmanttiden håper vi å gi deg et bedre grunnlag når du skal velge.

Konfirmantleir Å reise på tur og gjøre kjekke ting sammen er også en del av konfirmanttiden. Fellesskap er viktig i menigheten, derfor er det også viktig i konfirmanttiden. I februar/mars reiser vi på konfirmantleir til Lunden i Sokndal. Dette er en annerledes måte å bli kjent med hverandre på og mange opplever slike turer som et høydepunkt i konfirmanttiden. Diakoni Diakoni(praktisk kristen nestekjærlighet) er også en del av det du som konfirmant vil lære noe om. Dette gjør vi ved å samle inn penger for Kirkens Nødhjelp en gang på våren. Hvilket prosjekt disse pengene går til, varierer fra år til år

Hvem kan være konfirmant? Alle som vil kan være konfirmant, men for å delta på konfirmasjonsgudstjenesten i mai må du være døpt. Hvis du ikke er døpt, er det mulig å bli døpt i løpet av konfirmasjonstiden. Gi beskjed om det er aktuelt når du melder deg på. Hva nå? Gå inn på www.egersund.kirken.no - > Konfirmasjon og fyll ut påmeldingsskjemaet innen 1.august(Gjerne med én gang, så glemmer du det ikke…) Velkommen som konfirmant i Helleland menighet!