Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til konfirmanttid i Jar!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til konfirmanttid i Jar!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til konfirmanttid i Jar!
Konfirmantåret 2018 Velkommen! Introdusere våre representanter fra vårt medarbeiderteam: x o x Bilder ble vist på skjemen fra Jarival og Sommerleir i Stavern. ???? Dere har vært med flere år, først som konfirmanter og nå som medarbeidere. Hva er Jarival? Hvorfor reiser dere på sommerleir, år etter år?

2 Trosopplærings-medarbeider
Medarbeidere Anne Karen Kateket Maya Trosopplærings-medarbeider Gunnel Diakon Olaf Prest Thomas Sokneprest Ungdomsleder Presentere de ansatte som deltar i konfirmantåret

3 Medarbeidere + en hel gjeng frivillige ungdommer som gjør en flott jobb gjennom hele konfirmantåret. Si litt om KOMA Her i Jar er vi veldig heldige med at vi har en så stor og flott ungdomsledergjeng som er med som ledere i løpet av konfirmantåret, og spesielt på konf.leiren. Disse vil nok dere også få møte på ulike arrangementer. Dette bildet ble tatt under årets konf.leir, og viser alle lederne som var med. Når konfirmasjonsåret deres er ferdig, vil dere også få tilbud om å bli med i ledergjengen vår, gjennom et lederkurs. Men det tar vi etter dere er konfirmert.

4 Hvorfor konfirmere seg?
Tradisjon Lurer på ting Ønsker å finne ut mer Kommer fra en kristen familie Jeg tror Har lyst på konfirmasjonsfest Mange ulike svar. Vi ønsker at dere skal få en konfirmanttid med tid for å tenke nye tanker, få nye opplevelser og kanskje få nye venner! Temaer vi skal utforske sammen er: Hvor kommer jeg fra? Hva skal jeg bruke livet til? Finnes Gud? Vennskap og menneskeverd. Sorg og glede. Mote og mobbing. Kjærlighet, seksualitet og samliv. Hvordan kan jeg bety noe for andre? Hvem er Jesus? I konfirmanttiden er det tid og rom for å tenke og stille spørsmål. En tid for å lære mer om Gud, deg selv og om andre. Men det er klart at vi også vektlegger både kjernetekster fra Bibelen og Bibelhistorien.

5 Kick-off Kick-off lørdag 20. januar fra kl. 12.00
En dag for å bli bedre kjent med kirken, lederne og hverandre. Forberedelse til presentasjonsgudstjeneste søndag 21. januar. Alle er velkommen til presentasjonsgudstjenesten!

6 Undervisning Uke 7 og 9 Tirsdag 15.30-17.00 og 17.30-19.00
Onsdag og I fire grupper etter oppsatte lister. Tema: Tro og tvil, Gudsbilde og den store fortellingen. Vi har tatt hensyn til dagen dere ønsket, så alle kommer enten tirsdag eller onsdag etter eget ønske. Dere blir delt inn i fire grupper, etter disse tidene her. Da vil dere være med på undervisning her i kirka i én dag i uke 7 og én dag i uke 9. Da vil vi ta opp temaene Gudsbilde, og «den store fortellingen». Vi skal se nærmere på historier fra Bibelen, Jesu liv og lære, og hvordan vi mennesker passer inn i alt dette.

7 Fasteaksjon og supersøndag
Søndag 18.mars kl. 11:00 – 17:00 Gudstjeneste, temasamling og innsamlingsaksjon til inntekt for Kirkens nødhjelp Målet er å besøke alle husstander i Jar menighet. Vi prøver å slå vår egen innsamlingsrekord fra 2015 på kr ,- Fasteaksjon er nestekjærlighet i praksis – en god øvelse i å gjøre noe for andre. Supersøndag Vi får besøk fra Kirkens Nødhjelp. Menighetens internasjonale utvalg bidrar. Vi snakker litt om vennskapsmenigheten vår i Estland.

8 Jarival – 12.-15. april En ekte Jar-spesialitet Fire dagers festival
Konfirmanter, ledere og stab jobber utfra et gitt tema sammen mot gudstjeneste og show på søndagen. Kreativt arbeid: Dans, drama, musikk, film, kostymer, lyd- og lysteknikk og så videre. Hele menigheten, og spesielt dere foreldre, er hjertelig velkommen for å se resultatet på søndagen. Ulike grupper som torsdag, fredag kveld, lørdag og søndag jobber mot gudstjeneste søndag kl og konsert søndags kveld Grupper: Kor, solist, teknikk, dans, drama, kunst, band, video, foto, friluft, idrett. Velger gruppe på undervisningsettermiddager i februar.

9 Gudstjenester Alle deltar på minst 8 gudstjenester i løpet av konfirmantåret. 4 gudstjenester inngår som deler av det obligatoriske opplegget. 1 gudstjeneste skal konfirmantene bidra i, med forberedelse torsdag i forkant. (gudstjenestegruppe) 3 kan velges fritt – gjerne i Jar, men også i andre menigheter og kirkesamfunn. Fravær fra obligatoriske gudstjenester kompenseres med ekstra fritt valgte – summen skal bli 8. For hver gudstjeneste fyller konfirmantene ut en gudstjenesteskjema som leveres til presten.

10 Gudstjenestegruppe Oppgaver i en gudstjeneste
Forbønn, tekstleser, kirkeverter, dåpshjelper, prosesjon eller andre oppgaver. Fordeles over søndagene i vårsemesteret. Forberedelsesmøte i uka før Vi ønsker at konfirmanten skal få ett aktivt forhold til gudstjenesten. Vi setter opp gudstjenestegrupper der 14 konfirmanter i et forberedelsesmøte fordeler oppgaver og øver til en gudstjeneste. En gudstjeneste har mange oppgaver og konfirmantene skal få være aktive som: - ønsker velkommen - ordner praktiske ting før og etter gudstjenesten - leser dagens tekster og er med ved dåp - lager til kirkekaffe og rydder etterpå - Forsangere: Øver inn noen salmer og er forsangere i gudstjenesten. - Prosesjon ved inngang og tekstlesning.

11 Konfirmasjon Datoer: Velg dag i påmeldingsskjemaet
Lørdag 1. september Søndag 2. september Lørdag 8. september Velg dag i påmeldingsskjemaet Vi innfrir så mange ønsker som mulig Alle påmeldt før 1. oktober stiller likt Liste blir sendt ut i god tid før jul Prioriter konfirmasjonsdag. Kan skrive i kommentarfeltet om det er særlig grunn for ønsket. Ønsker å ha maks 22 konfirmanter pr. gudstjeneste slik at alle gjestene kan få delta i selve konfirmasjonen. Vi får gode tilbakemeldinger på konfirmasjonsgudstjenesten og mange melder at det var fint at gjestene også fikk del i opplevelsen i kirka.

12 Konfirmant fellesdatoer:
Når: Hva: 20. januar kl 21. januar Kick off- dag! Presentasjonsgudstjeneste med utdeling av bibelen. Kirkekaffe og kort foreldreinformasjon. Uke 7 og 9: Undervisning tirsdag eller onsdag etter skoletid. 18.mars kl Supersøndag og fasteaksjon april Jarival 6. mai kl Høymesse med dåp av ungdommer 26.mai kl.11.00 6.-11.august Konfirmasjonsgudstjeneste for Tilrettelagt konfirmasjon Konfirmasjonsleir i Stavern 1., 2. og 8. september Konfirmasjonsgudstjenester i Jar kirke Bestill fotograf

13 Tre konfirmantopplegg
Leirkonfirmant Nettkonfirmant Tilrettelagt konfirmant Vi tilbyr fire ulike konfirmantopplegg: Konfirmant med sommerleir Konfirmant og nettstudie Diakoni konfirmant Tilrettelagt konfirmasjon. Vi skal gå gjennom hver av oppleggene slik at du kan gjøre et rett valg for din del. Dersom du etter presentasjonen ser at du vil bytte opplegg så kan det gjøres med å sende epost til De tre første oppleggene har noen felles tiltak: Alle skal delta på 8 gudstjenester, noen er obligatoriske andre kan du velge selv hvilken dag du vil gå. Alle har et undervisningspensum som skal gjennomgås. Alle har møtepunkt sammen med andre, der vi leker, oppdager og erfarer sammen. De to første har til felles men med ett unntak: Sommerleir. Begge opplegg er gjort så «tidseffektivt» som mulig, det er et komprimert opplegg med færre møtepunkt. (Erstattet ukentlige møter som kanskje foreldrene kjenner igjen fra sin konfirmanttid) Det er vektlagt å være sammen i et stort fellesskap, samtidig som vi deler inn i mindre grupper. 2 ettermiddagssamlinger, 3 helgearrangement og gudstjenester. Det som skiller opplegg 1. og 2. er sommerleir. Det er konfirmanter som allerede nå vet at de er opptatt i uke 32 og dermed ikke kan delta på sommerleir. Da er nettstudiet vår måte å tilby en erstatning for undervisningspensumet en går glipp av. Vi gjør likefult oppmerksom på at nettstudiet ikke kan erstatte det sosiale fellesskapet på leir, leker og konkurranser, samtaler og stemningsfulle kveldsavslutninger. Vi er ulike som mennesker og det er ulikt hva vi trives med. Noen storkoser seg i store fellesskap mens andre trives i mindre grupper. Noen trenger litt tid på bli kjendt og synes det er kjekkere å møtes ofte men ikke så lenge om gangen. For å gi flere tilbud som passer for dem har vi i år et nytt opplegg: Diakonikonfirmanter. I dette opplegget blir du del av en mindre gruppe som møtes annenhver uke og hvor vi særlig fokusere på nestekjærlighet, å vise at vi bryr oss. Diakoni-opplegget er et selvstendig opplegg, du kan velge å delta på for eksempel Jarival,men du må ikke. Tilrettelagt konfirmanttid er et tilbud for ungdommer som trenger et særlig tilrettelagt opplegg. Mange av våre konfirmanter som deltar her går på Haug skole eller andre spesialskoler i Bærum. Det er et tilbud som vi samarbeider med de andre Bærums menighetene om og som blir gjennomført i Grinilund kirken. Vi inviterer til et eget informasjonsmøte om tilrettelagt konfirmanttid, 13. oktober kl i Grinilund kirke. Så litt mer om hver av de tre øverste oppleggene.

14 Leirkonfirmant Opplegget er tettpakket og basert på store samlinger.
Opplegget inneholder: Alle fellessamlingene 8 gudstjenester Ettermiddagssamlinger i uke 7 og 9 (tir og on) Seks dager på sommerleir i uke 32 I ungdomstiden er det mange valg og det er mange ting du må. Du må gå på skole, du bør lese til prøver osv. Å være konfirmant er et valg og vi er glade for at dere har lyst til å være konfirmant her i Jar. I hverdagen kan det komme situasjoner der du må velge mellom andre aktiviteter og konfirmasjonstiden. Noen ganger betyr det at du må prioritere konfirmanttiden foran andre aktiviteter for å kunne fullføre konfirmasjonstiden. Komprimert opplegg betyr sårbart for fravær. Vi søker å lete etter alternativer om du blir syk. Men dersom du allerede nå ser at du er opptatt på alle våre helger, så vil vi be deg om å vurdere Diakonikonfirmant.

15 Leiren Uke 32. 6. til 11. august På Stavern folkehøyskole Fredtun.
Undervisning, samtaler, lek, volleyball, aktiviteter, bading, gudstjenester og skumringsstunder. Halvparten av undervisningstiden Umulig å gjennomføre uten over 30 dedikerte eldre ungdommer. Sommerleir = læring, opplevelse, aktiviteter, skumringsstund, lek, fellesskap! Mer en halvparten av undervisningen er i løpet av sommerleir = Sommerleir er obligatorisk. Viktig å sette av uken allerede nå! Kolliderer sommerleir med andre ferieplaner, så tilbyr vi opplegg to, nettstudier. Meld dere på riktig opplegg.

16 Nettkonfirmant Opplegget tilsvarer leirkonfirmant, men leiren erstattes av nettstudier. Opplegget innebærer: Alle fellessamlingene De 8 gudstjenestene Ettermiddagssamlinger i uke 7 og 9 Nettstudier Per Kristian: Dersom det ikke passer for deg å delta på sommerleir, så kan du velge å være Konfirmant med netstudier Du følger da samme opplegg som Alternativ 1. gjennom våren. Undervisningstemaene på leir blir erstattet av nettstudier. Blir et mer kunnskapsrettet alternativ. Nettstudiet inneholder tema som må besvares og godkjennes av konfirmantlærer før en får nytt tema tilsendt. Alle temaene må være godkjente innen sommerferien.

17 Tilrettelagt konfirmasjon
Ungdommer som har særlige behov og som har tilrettelagt undervisning på skolen Trenger et eget opplegg i mindre gruppe Felles for menighetene i Bærum Egen konfirmasjon 26.mai i Grinilund kirke Informasjonsmøte 31. oktober i Grinilund kirke kl Hege: Vi har et eget konfirmanttilbud for ungdommer med særlige behov. Vi har hatt et mangeårig samarbeid med Haug skole og tilbyr i år konfirmasjonstid i Grinilund kirke. Dersom du lurer på om dette alternativet er best for din ungdom, ta kontakt med Elise etter møtet.

18 Dåp av konfirmanter Hvert år døpes 3-8 ungdommer før konfirmasjonen.
Forberedelser: Møte for foreldre og konfirmantene (tid kommer senere) To samlinger med konfirmantene som skal bli døpt (tid kommer senere) Dåpsgudstjeneste søndag 6.mai Informasjon etter påmelding Si noe om: Dåp før konfirmasjon Konfirmasjon handler om at Gud bekrefter sin kjærlighet som er gitt i dåpen. Det er fest i kirka når vi døper ungdommer. Vi ønsker å lage en fin og trygg ramme rundt dåpshandlingen. Vi pleier å ha mellom 3-8 ungdommer som døpes hvert år. Inviterer konfirmant og foresatte til foreldremøte. Har egen undervisning for konfirmantene som skal døpes. Festgudstjeneste 21. mai. Innmeldingsskjema gir rom for å skrive om en er døpt eller ikke.

19 Kommunikasjon Hovedmedium er www.jar-menighet.no
Påminnelser og personlig informasjon går i hovedsak pr. e-post eller sms. Foresatte kan melde seg inn i facebook-gruppen «Konfirmantforesatte i Jar 2018» Fravær meldes av foresatte pr. e-post eller telefon, så langt mulig i forkant.

20 FORELDREHJELP Ved store konfirmantarrangement trengs det hjelp av dere foreldre til bl.a. kakebaking, kjøring, grilling og kjøkkenhjelp. Det viktigste dere kan gjøre er å være med konfirmanten deres på gudstjeneste Konfirmasjonstiden er store arrangement konfirmanter og 30 ledere vil være i aktivitet på Kick-off helg, Jarival med mer. Da er det kjekt med litt hjelp fra dere foresatte. Særlig til kakebaking og hjelp til kirkekaffer. I påmeldingsskjema kan dere velge når det passer dere å delta. Liste med kakebakere og dag blir sendt ut før jul. Fint om dere bytter innbyrdes om datoen ikke passer. Du vil bli kontaktet i forkant av arrangementet og gitt nærmere beskjeder.

21 Obligatorisk oppmøte

22 Konfirmantavgift 700 kroner i materialavgift ved oppstart.
I tillegg kommer: Leir: 2500 kroner Nettstudier: 200 kroner Tilrettelagt: Inntil 700 kroner Alle skal kunne være med. Derfor er det mulig å søke menighetsrådet om reduserte avgifter. Ta kontakt med Anne Karen hvis du lurer på noe om dette

23 Påmelding Skriftlig påmelding på hjemmesiden innen 1. oktober
Påmeldingen er en avtale mellom Jar menighet og konfirmant/foresatte Endring etter avtale mellom foreldre og kateket Viktig å fylle ut alle felt korrekt! (Stor forbokstav ellers små bokstaver) Påmeldingen er en avtale mellom Jar kirke og konfirmant/foresatte.

24 Utfylling av påmelding
Sitt sammen med konfirmanten og fyll ut Fyll ut alle felt så korrekt som mulig Godkjenning av offentliggjøring Skriv gjerne om viktig informasjon som dere syns vi bør vite noe om i kommentarfeltet: Behov for støtte, hjelp Lese- og skrivevansker Allergier, sykdom Andre sosiale forhold, mobbing etc. Hjemmesituasjon Alle ungdommer er forskjellige selv om vi vet ungdommene ofte strekker seg etter å være mest mulig lik de andre. Dersom det er forhold som dere vet vil spille inn på din ungdommens opplevelse av konfirmasjonstiden, så vil vi gjerne vite om det. Vi prøver å tilrettelegge og ta hensyn til de behovene vi vet om… Skriv kort i kommentarfeltet på innmeldingsskjema, det dere tenker vi bør vite om. Skriv også om dere ønsker å bli kontaktet for å utdype situasjonen. I påmeldingsskjema kan du godkjenne offentliggjøring. Det betyr: «Kryss av ovenfor dersom det er greit at konfirmanten kan offentliggjøres på følgende måte: I konfirmasjonstiden tar vi bilder og film som vi ønsker å vise våre konfirmanter, foresatte under arrangement som Jarivalkonsert, eller på vår hjemmeside og facebook gruppe. En voksen medarbeider vil kvalitetssikre materialet.” Vi vil bruke slike gruppebilder på en positiv måte i vårt arbeid utad. Men bruker aldri navn og bilde samtidig hvis ikke dette er avklart med konfirmant og foresatte. Har du krysset av ikke godkjent betyr i praksis at din konfirmant kommer ikke på lister som ligger på nettet eller andre steder. Det er noen som etterspør navnet til sin konfirmant og har du krysset av er det grunnen.

25 Noen å snakke med 13 -20 13-20 er et samtaletilbud for ungdom i alderen 13 til 20 i Bærum, i regi av Den norske kirke. Prosjektet samarbeider med Utekontakten, Oppfølgingstjenesten, Ungdomstjenesten, Politiet, NAV, Barnevernet, helsesøstrene, skolene, Sandvika Storsenter og Nokas.

26 Velkommen som konfirmant!

27


Laste ned ppt "Velkommen til konfirmanttid i Jar!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google