Ulike typer studier Å studere samfunnsfag  Hvorfor samfunnsfag?  De ulike samfunnsfagene prøver å finne svar på spørsmål om hvordan samfunnet henger.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Internasjonaliseringskonferansen 2012
Advertisements

Høgskolen i Buskerud Hønefoss Drammen - Fordelen med en mindre høyskole er at du får mye bedre kontakt med foreleserne og medstudentene. På HiBu er det.
Studieretningene Samfunnsøkonomisk analyse og Økonomi og statistikk
Fremmedspråk for fremtiden Dagsseminar for rådgivere Fremmedspråksenteret, Denne presentasjonen er eit utdrag frå.
Studieforberedende utdanningsprogram
Informasjonsmøte U. Pihl videregående skole
Program-fagene: Psykologi 1 og 2
TETT PÅ DET DU TRENGER! 19 bachelorutdanninger, 15 masterstudier.
UTDANNINGSTILBUD VED IMT 2010/2011
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Høgskolen i Bergen Over 70 ulike studietilbud Yrkesrettede utdanninger til og med masternivå Utdanninger som er etterspurt i samfunnet.
Historie – hva er det??? Filosofi – hva er det???
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
Fagtilbud Naturvitenskaplige og teknologiske fag Medisin, odontologi og helsefag Psykologiske fag og pedagogikk Lærerutdanninger.
Kapittel 9: Utdanning i Norge
Nye lærerutdanninger «8-13-reformen».
Sosiologi i barnehagen
Samfunnsøkonomi timer Modul 2 bygger på modul 1
Velkommen til foreldremøte om fagvalg
2005 VELKOMMEN TIL PROGRAM FOR EUROPEISKE OG AMERIKANSKE STUDIER (EAS)
Studietilbudet til Høgskolen i Østfold
FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN
STUDIESPESIALISERENDE UTDANNINGSPROGRAM
Karrieresenteret ved Universitetet i Agder
Arne Tronsmo UU-leder IKBM
Handelshøgskolen ved UMB Lars Mørk. UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Handelshøgskolen ved UMB 2 Velkommen til Universitetet for miljø.
Handelshøgskolen ved UMB Presentasjon av studietilbudet for UMB-ambassadører
Nye lærerutdanninger «8-13-reformen». Nye rammeplaner for fem lærerutdanninger Praktisk-pedagogisk utdanning for allmennfag (PPU-A, ennå ikke vedtatt)
Om UiO Studier Studentliv Forskning For ansatte IT-tjenester Oppslagstavle Bibliotek EnglishOm UiOStudierStudentlivForskningFor ansatteIT-tjenesterOppslagstavleBibliotekEnglish.
Relevant utdanning med høy kvalitet – realistiske forventninger til norsk høyere utdanning Marianne Harg, president i Tekna NOKUT-konferansen
12 Reflekterende lesing.
Definere og velge hovedmål og delmål
SIVILØKONOM NHH NORGES MEST SØKTE STUDIUM.
SIVILØKONOM NHH NORGES MEST SØKTE STUDIUM.
Fagtilbud Naturvitenskaplige og teknologiske fag Medisin, odontologi og helsefag Psykologiske fag og pedagogikk Lærerutdanninger.
Psykologi som grunnforskning Anvendt psykologi
Tilbud til Studiespesialiserende Olsvikåsen vgs 2013/2014
Hvordan løse rekrutteringsproblemene i sektoren? Og hvordan få studentene til å bli?
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Terje P. Hagen Avdeling for helseledelse og helseøkonomi
Økonomifag Fra programområdet samfunnsfag, økonomi og språk - studiespesialisering.
VELKOMMEN TIL UTPRØVING!. Mediefag Historie Rettslære Næringslivs økonomi Reiseliv og språk Kommunikasjon Og kultur Tysk Et hav av muligheter Samfunnsfag.
Valg av programfag for studiespesialiserende utdanningsprogram
V ÅRT STUDIETILBUD. J URIDISKE FAG H UMANISTISKE OG ESTETISKE FAG S AMFUNNSVITENSKAPLIGE FAG L EKTORUTDANNINGER S TUDENTLIV.
Har du en drøm? Hva er viktig for deg? 806 avtaler på verdens beste universiteter New York London Cape Town Brasil California Paris London Kina Sydney.
SIVILØKONOM NHH NORGES LEDENDE HANDELSHØYSKOLE.
Fremmedspråk for fremtiden Dagsseminar for rådgivere Fremmedspråksenteret, Denne presentasjonen er eit utdrag frå.
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
Hovedoppgaveforberedende seminar
Kunnskapsbasert endring Kort om Høgskolen i Nord-Trøndelag Mål/oppgave fokus vs. Struktur Felles ansvar – ulike roller… Relevant kompetanse.
Hva blir jeg – uten en profesjonsutdanning? Erna Synnøve Kjensjord, Karrieresenteret 11.mars 2015.
Master i global utvikling og samfunnsplanlegging
VELKOMMEN TIL PROGRAM FOR EUROPEISKE OG AMERIKANSKE STUDIER (EAS)
Relasjonsbasert klasseledelse Haugalandet
TIMETALL 1. ÅRSTRINN30 T/U 2. ÅRSTRINN30 T/U 3. ÅRSTRINN30 T/U TIL SAMMEN90 T/U I LØPET AV TRE SKOLEÅR MÅ DU MINST HA DELTATT I 90 UKETIMER.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
1 BACHELORDAGEN 9. april 2014 Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse.
Bachelor i kriminologi 3-årig bachelorstudie. Hva er kriminologi? Kanskje greit å begynne med hva det ikke er: Ikke CSI, ikke «profiling». Kriminologi.
Opptakskrav til master i pedagogikk
Orientering om søkertall
Den internasjonale arenaen
Overordnet strategi SV-fakultetet
Økonomistudiene NMBU.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Hvordan påvirker demokrati økonomisk utvikling
Studiespesialisering
Fakultetet for Miljøvitenskap & Naturforvaltning
Informasjon om fagvalg til Vg2
Utskrift av presentasjonen:

Ulike typer studier Å studere samfunnsfag  Hvorfor samfunnsfag?  De ulike samfunnsfagene prøver å finne svar på spørsmål om hvordan samfunnet henger sammen, hva som driver frem de store omveltningene vi ser rundt oss, og hvordan man prøver å løse viktige problemer for oss alle. Samfunnsvitere er interessert i relasjonene mellom mennesker i små og store sosiale felleskap.  Noen studietilbud handler om politisk makt i Norge, internasjonalt og andre land. Hvem har makt? Hvorfor blir det revolusjoner? Hvorfor blir det krig?  Andre studietilbud handler om økonomi; Hva lever vi av i Norge? Hva skjer i internasjonal økonomi og hvordan påvirker det menneskers liv i ulike land?  Eller man kan studere levekår og samfunnsformer i andre land, kultur og lokalsamfunn. Hvordan bestemmes menneskers levevilkår av landskapet og de fysiske rammene rundt oss?  Samfunnet preges av massemedier som endres raskt. Hva kjennetegner dem og hvilke virkninger har de?

Jobbmuligheter? Hva kan du jobbe med når du har studert samfunnsfag?  Samtidig som samfunnsfagene er motiverende å studere fordi de handler om å forstå de raske endringene i verden, er de også gode veier til mange interessante jobber.  Samfunnet er komplisert og det trengs mennesker med samfunnsvitenskapelig forståelse i jobber som skal styre og utvikle samfunnet. I stat og kommune, i skole og massemedier, i organisasjoner og bedrifter er det bruk for samfunnsvitere. Kanskje du skal bli en av dem?  Les mer om hva du kan bli om du studerer samfunnsfaghva du kan bli om du studerer samfunnsfag

Å studere psykologi (profesjonsstudiet, klinisk psykologi)  Har du lyst å bli psykolog? Da må du studere psykologi ved profesjonsstudiet. Profesjonsstudiet i psykologi integrerer psykologisk teori og forskning med psykologisk praksis rettet mot å bedre menneskers livsvilkår og livskvalitet.  Du kan studere til klinisk psykolog ved å ta en bachelor i Norge og å søke deg inn på en master i Danmark. (HIL)  Karrieremulighetene for nyutdannede psykologer er gode. Behovet for psykologisk kompetanse er økende innen stadig flere felt, og de fremtidige jobbmulighetene er derfor positive.

Psykologi bachelor Studiet:  I løpet av studiet vil du lære om biologisk psykologi, kognitiv psykologi, sosialpsykologi, personlighetspsykologi og utviklingspsykologi. Du får innsikt i hvordan du undersøker og tester psykologiske problemstillinger og studiet gir også grundig kjennskap til de viktigste teoriene og funnene i faget. I tillegg gis det ei innføring i enkelte mer anvendte områder som helsepsykologi, pedagogisk psykologi, fordommer, forskningsformidling og psykologien bak, holdninger, krysskulturell psykologi m.m. Arbeidsmuligheter:  De kunnskaper, ferdigheter og kompetanser en fullført bachelorgrad medfører er viktige i flere virksomhetstyper, og åpner dermed for senere yrkesmuligheter innenfor et bredt spekter av arbeidsoppgaver i samfunnet, blant annet innen offentlig forvaltning, helseforetak og skoleverk, så vel som i privat sektor. En fullført grad gir undervisningskompetanse for videregående skole hvis den suppleres med praktisk-pedagogisk utdanning (PPU).

Å studere økonomi  En bachelorgrad i økonomi og administrasjon gir deg solid kunnskap og kompetanse innen bedriftsøkonomisk analyse, samfunnsøkonomi, administrasjonsfag og metodefag. Du lærer om bedriftsøkonomiske problemstillinger og om hvordan samfunns- og næringsliv reguleres av lover og regler. Siviløkonom Etter bachelorstudiet kan du bygge på med et to-årig masterstudium som gir tittelen siviløkonom.  Gode jobbmuligheter for siviløkonomer  Siviløkonomer er ettertraktede i arbeidsmarkedet, og vår arbeidsmarkedsundersøkelse viser at over 80 prosent av våre sist utdannede kandidater hadde jobb før de var ferdige med mastergraden. Med en master i økonomi og administrasjon vil du ha en bred plattform for å arbeide i næringsliv, offentlig forvaltning og andre organisasjoner; som spesialist, rådgiver eller leder. Studiet gir grunnlag for å kunne arbeide innenfor ulike sektorer, som finans, konsulentvirksomhet, revisjon, olje/gass, IT/telekom, industri, media, offentlig forvaltning og ideelle organisasjoner. Du skal også være godt rustet til å kunne gå videre på doktor­ gradsstudier i inn- og utland. Les mer om jobbmarkedet for siviløkonomer på våre jobb og karrieresider. arbeidsmarkedsundersøkelse Les mer om jobbmarkedet for siviløkonomer på våre jobb og karrieresider.

Å studere realfag 

Å studere språk og samfunn: Hvorfor velge språkstudier?  Kunnskap om språk og ulike kultur- og samfunnsforhold er helt avgjørende for at vi skal kunne forstå og forklare hva som foregår i vår samtid.  Verdien av språkkompetanse:

 Se eksempel på språk- og språkrelaterte studier og hvilke muligheter disse gir deg:  Engelsk Engelsk  Fransk Fransk  Italiensk Italiensk  Latin-Amerika studier Latin-Amerika studier  Nord-Amerika-studier Nord-Amerika-studier  Portugisisk Portugisisk  Russisk Russisk  Sentral-Europa- og Balkan-studier Sentral-Europa- og Balkan-studier  Spansk Spansk  Tysk Tysk   Asia- og Midt-Østen studier og hvilke muligheter disse studiene gir deg:  

Å studere mediefag  Mediefag UiS Mediefag UiS  Mediefag HINT Mediefag HINT  Animasjon og spill HiH Animasjon og spill  Mediefag HIVolda Mediefag HIVolda