Sykkelbynettverket, Oslo 2.2.15. Lars Erik Sira, Statens vegvesen, Miljøpakken Sykkelbynettverket 2. februar 2015 v/ Lars Erik Sira,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Oppsummering av erfaringer fra Lærende Nettverk basert på nettverkenes rapporter.
Bergen en sykkelby med potensiale
Vurdering for læring.
Bra mat kurs Lillehammer Bra mat kurs Erfaringer fra Modum kommune.
Hva er PRIMTALL?.
Arbeidsoppgaver for baneansvarlige Ansvarlig årgang G/J 10 Sesong 2012: årgang 2002.
03/22/13FJORDNORWAY Navn på din destinasjon og Fjord Norge presenterer årets nasjonale Vestlandskampanje Din logo.
FEILING gir erfaring Ikke la ting være uprøvd fordi du er redd for å feile. Du lærer mest av å gjøre, så gjør mest det.
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
Øvre Sund bru åpner i 2011, vurdering av bruk av gamle bybru pågår nå Tiltaksplan for handel og næringsliv i Drammen sentrum.
”Jeg reiser smart”-kampanjen 26. april – 12. juni 2010
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
GFU Holmsbu 2.-3.februar 2012 HH Strategiplan HiOA - fra GFU.
………………………………………………………..(Hvem i kommunen/bydelen)
Organisering i Trondheim: Sykkelsatsing
INVITASJON TIL SKIDAG Skidagen passer både for skigåere, akere og fotturister som trives best i nærheten av grillen. På skidagen blir det servering av.
Sykkelregnskap Regionalt sykkelbynettverk Mats Larsen By- og kollektivplanleggingsseksjonen Statens vegvesen Region øst.
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
HELSEOPPLYSNING Påvirke holdninger og atferd Fremme god helse
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
FamilY Åshild Skulstad-Hansen Helsesøster/prosjektkoordinator
Morgendagens kompetanse
OPPSUMMERING EKSAMEN 2013 EKSAMEN VÅREN 2014.
INF111 Innføring i nformasjonsteknologi Praktisk informasjon. Professor Kai A. Olsen, Høgskolen i Molde og Universitetet i Bergen.
Hvorfor bli Miljøfyrtårn?. Miljøfyrtårn God økonomi! God omdømmebygging! Kvalifiserer ved offentlige innkjøp!
Levanger kommune Rådmannen Dialogseminar Rinnleiret Ass.rådmann Alf Birger Haugnes 1GRUPPEOPPGAVE A.KULTUR og HELSESATSINGEN - Drøft KORT.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Øvre Sund bru åpner i 2011, vurdering av bruk av gamle bybru pågår nå Tiltaksplan for handel og servicenæringen i Drammen sentrum.
Rapport år i utvikling Åpne opp for «fristilt frivillighet» Økt synlighet Arbeide for økt offentlig støtte Ta vare på og fornye Grasrotforankring,
System for administrasjon av aktivitet og kompetanse.
BEVEGELSESGLEDE.
Kan god kommunikasjon gi økt sykkelbruk?
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
Tiltak 4: Indikasjoner Av Line Hurup Thomsen, fagutviklingssykepleier, Eiganes hjemmebaserte tjenester.
Presidentens vin Et element av påskjønnelse for positive bidrag til klubbens virksomhet, indre miljø eller omdømme. Månedlig eller etter behov Tildeles.
Vi skal bygge videre på det vi har!
Foto: Geir Hageskal Mobilitetsuka Viktigste arrangement  Åpning av første smarte gangfelt.  Kampanje for mer sykling.  Demonstrasjon av el-sykler.
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
UiO-kandidatenes jobbmuligheter: Hva slags informasjon trenger vi for å kunne svare godt på studentenes spørsmål? Kristin Midttun Nestleder og ansvarlig.
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
Kompetanse for framtidas barnehage egg/Barnehager/Rapporter%20og%20plan er/Kompetanse_for_fremtidens_barnehag.
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
FAGERLIA VIDEREGÅENDE SKOLE: PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID
En kort introduksjon til byplanlegging
Buskerudbysamarbeidet er et langsiktig, forpliktende samarbeid mellom 9 likeverdige partnere om areal, transport og miljø.
IA-ledelse – 2 nye tilbud fra KS WORKSHOP
42 år med fellesskap om fysisk aktivitet på arbeidsplassen
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Sykkelkommunikasjon – hva gjør vi?
Virtuell avdeling Eidsberg kommune.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
Kompetanseplaner - hva har det med oss å gjøre? - hva er det?
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Årshjul for kommunikasjon
Kvalitetskommuneprogrammet
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Erfaringer med bruk av Tweak
Хяналт шалгалт, дүн шинжилгээний хэлтэс 2017 он
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Orientering for VSV, 13.desember: Arbeidsreiser med “klimakutt”
Partssammensatt samarbeidsutvalg 8.september 2014
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Sykefravær / personalpolitikk
Fordeler som helårlisensløser
Utskrift av presentasjonen:

Sykkelbynettverket, Oslo Lars Erik Sira, Statens vegvesen, Miljøpakken Sykkelbynettverket 2. februar 2015 v/ Lars Erik Sira, Statens vegvesen, Miljøpakken

Hva er Sykkelvennlig arbeidsplass? For å oppmuntre arbeidsplasser til å gjøre det lett å velge sykkelen til jobb, lanserte Miljøpakken utmerkelsen «Sykkelvennlig arbeidsplass». Alle arbeidsplasser i Trondheim kan delta. Gratis å delta. Kåring av Trondheims mest sykkelvennlige arbeidsplass. Mål Få flere til å sykle til jobb Bygge sykkelkompetanse på arbeidsplassene

Hvordan Vi laget kriterier på tre nivåer, fra én til tre stjerner, der arbeidsplassene får stjerner etter hvilke kriterier de fyller – altså hvor sykkelvennlige de er. Alle arbeidsplasser som fylte kriteriene da høsten kom, fikk kalle seg «sykkelvennlig arbeidsplass», samt at de fikk en flott statuett og retten til å bruke et digitalt merke de kan anvende i markedsføring. Påmelding, kriterier og opplegget for øvrig:

Argumenter for arbeidsplassene Økonomiske insentiver –Sprekere ansatte gir lavere sykefravær –Redusert behov for parkeringsplasser for bil. Én parkeringsplass for bil legger beslag på det samme arealet som ti parkeringsplasser for sykler. Mer attraktiv arbeidsplass –Studier tyder på at arbeidsplasser som inspirerer og legger til rette for fysisk aktivitet, får ansatte med bedre form og helse. –Itillegg rapporterer virksomhetene om økt produktivitet, færre skader, bedre arbeidsmiljø og større tilfredshet med arbeidsplassen. –Bedre omdømme gjennom synlig miljøengasjement

Hva etterspør jobbsyklistene? 1.Trygg sykkelparkering –Ansatte etterspør et tyverisikkert sted å sette fra seg syklene, gjerne tørt, innendørs og med adgangskontroll. 2.Mulighet for å dusje og skifte –Garderober med dusjer, gjerne med egne, låsbare skap står høyt i kurs. Flere etterspør også tørkeskap eller andre måter å tørke fuktige klær på. Annet –gratis sykkelservice på arbeidsplassen –mulighet for spyling og vasking av sykkelen –olje, pumpe og annet utstyr til sykkelvedlikehold er tilgjengelig

Premiering

Resultater 56 arbeidsplasser meldte seg på 32 arbeidsplasser premiert –4 på nivå 3 –11 på nivå 2 –17 på nivå 1 Lagd og delt rapport om de fire beste arbeidsplassene: Sykkelvennlig-arbeidsplass-samlet.pdf Sykkelvennlig-arbeidsplass-samlet.pdf I hvilken grad har deltakelse i Sykkelvennlig arbeidsplass bidratt til at dere har lagt forholdene bedre til rette på arbeidsplassen for dem som sykler til jobb? Til en viss grad I hvilken grad har deltakelse i Sykkelvennlig arbeidsplass ført til at flere ansatte sykler til jobb? Til en viss grad

Forbedringer 2015 Bedring av nettløsning og påmelding. Ønske fra deltakerne for 2015: tettere oppfølging og flere konkrete tips Hyppigere og tettere kontakt med deltakende arbeidsplasser underveis, ref. tilbakemeldinger. Gå mer målretta etter større arbeidsplasser når vi drar i gang aksjonen igjen. Starte opp tidligere. Mars 2015 mot mai 2014.