Systemrette arbeid i skolen aman. Jorun Buli-Holmberg

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
Advertisements

Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Læringsmiljø og pedagogisk analyse En strategi for skoleutvikling
Fra prøving og feiling til
Pedagogisk analyse.
Spesialpedagogisk rådgivnings og innovasjonsarbeid Jorun Buli Holmberg januar 2005 Spesialpedagogisk arbeid i praksisfeltet både på system og individnivå.
Spesialpedagogisk arbeid i et system og individrettet perspektiv aman
Øystein Pedersen Dahlen
KOMPETENTE MEDARBEIDERE NØKKELEN TIL SUKSESS
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring i barnehage – Jorun Buli Holmberg 21. september.
Rådgivning Jorun Buli Holmberg
System og individperspektiv i spesialpedagogisk arbeid
Tilpasset og inkluderende opplæring Jorun Buli Holmberg
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Inkludering og læring 1.aman Jorun Buli Holmberg 29.august 2005 Inkludering.
Lærerprofesjonens etiske plattform
Ungdomstrinn i utvikling
Kunnskapsløftet - forskningen Organisering: prosjekter og programstyre Resultater: det store bildet Veien videre: er økt variasjon et problem?
System for faglig ajourføring av fysioterapeuter Representantskapsmøtet 2006.
Den digitale skole - Et prosjekt fra utdanningsdirektoratet.
Aksjonsforskning.
Une Hallem Utviklingssenter for sykehjem i Nord-Trøndelag Rolle og funksjon i helsetjenesten 1.
Studentenes medvirkning i kvalitetssikringsarbeidet. Stine Hjerpbakk (PS) og Emilie Bjerke Melbye (StL) NOKUT-konferansen Oslo 2010.
Forebyggende innsatser i skolen
Endring og omstilling.
Brownson 2003 Centre for evidence-based medicine 1999.
Den systemteoretiske analysemodellen Levanger 20. – 21. april 2006
Organisering og arbeidet i kommunene
Kunnskapsløftet Innføring : Trinn og Vg. 1
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Systemrettet arbeid aman. Jorun Buli-Holmberg
Suksessfaktorer og barrierer i kommunesektorens innovasjonsarbeid
Undervisningssektoren 2015
Kirsti Sarheim Anthun Evalueringsmetoder Kirsti Sarheim Anthun
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Varige forbedringsresultater ”Sustainability - Bærekraft” Utfordringen er ikke å komme i gang, men å fortsette etter at den første entusiasmen har lagt.
KOMPETANSE FOR INNOVASJON En universitetspilot ved UMB Forskningsdirektør Odd Jarle Skjelhaugen.
«Fra planer til gode mål og tiltak»
Organisatorisk innovasjon
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Rådgiverrollen I Elevtilpasset Opplæring Jorun Buli Holmberg – 24 januar 2005.
Nye kvalitetsplaner for skole og SFO
Rådgivnings- og innovasjonsprosesser
SINTEF Raufoss Manufacturing AS
Mandat og engasjement Utforming av rammeverket Implementering av risikoledelse Kontinuerlig forbedring av rammeverket Overvåking og gjennomgang av rammeverket.
Systemrettet arbeid aman. Jorun Buli-Holmberg Risikofaktorer (Kaufmann 1991) som kan føre til at utvikling av psykososiale vansker (lærevansker)
Ungdomstrinn i utvikling Helhet og sammenheng 23. januar
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring Jorun Buli Holmberg TILPASSET OG INKLUDERENDE.
Spesialpedagogisk arbeid og innovasjon
Et øyeblikks tålmodighet. kan bevare fra stor skade
IHR – gruppearbeid 1 Direktørnettverket, 5. jan 2011.
Språkets betydning for læring 1. am. Jorun Buli Holmberg - 11
HVORFOR? Hva sier Kunnskapsløftet? (mer)
Innovasjonsarbeid i Sykehuset Østfold HF
Liv M. Lassen og Nils Breilid
Enhet skole Hemnes kommune Strategisk plan
Innledning om forskning på frafall Kristoffer Halvorsrud, Kunnskapssenter for utdanning Nasjonalt råd for lærerutdanning Norges Musikkhøgskole,
Definisjoner ARBEIDSGIVERPOLITIKK er verdier, holdninger og handlinger kommunen som arbeidsgiver praktiserer og står for i forhold til de ansatte. Arbeidsgiverpolitikken.
Styrking av foreldrekompetanse hos psykisk syke foreldre – hjelper det? Charlotte Reedtz. RKBU Nord ”Te ka slags nøtte” 2011.
Med skolen som arena – hvordan forebygge mer systematisk? Kristin Andreassen Eide Rådgiver i bedre barnehage- og skolemiljø Vestby kommune
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
-Ein tydeleg medspelar Møre og Romsdal fylkeskommune Anna-Marie Hatlestad - FoU-rådgiver, Regional og næringsavdelinga Regionalpolitisk verksted om smart.
Kapittel 12 Endring og omstilling
Prosjektpresentasjon for [Virksomhet]
KOMPETANSE FOR INNOVASJON En universitetspilot ved UMB
Lederforventninger (fokus i perioden )
Innovasjon og nyskaping
Innovasjon og nyskaping
Oversikt som danner grunnlag for et felles målbilde på kompetansebehov
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
Utskrift av presentasjonen:

Systemrette arbeid i skolen 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Innovasjonskompetanse er nødvendig for å arbeide systematisk med å kvalitetsutvikle pedagogisk og spesialpedagogisk praksis i skolen for å realisere de utdanningspolitiske intensjoner.

Innovasjon 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Kompetanse i innovasjon gir støtte til å realisere: Omstilling og kvalitetsutvikling Visjoner og mål Målforståelse Strategivalg for å nå oppsatte mål Evaluering av kvalitetsutvikling

Systemrettet arbeid i skolen 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Innovasjonsarbeid Kunnskapsløftet 2006 er en omstilling som pågår her og nå, hvor det i implementeringen forutsettes innovasjonskompetanse for å sikre kvalitetsutvikling

Systemrette arbeid i skolen 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Skolens visjoner og idealer (ledestjerner) er forankret i tilpasset og inkluderende opplæring. Hvor synlig er disse overordnet mål for alle de involverte i skolens arbeid med kvalitetsutvikling? I hvilken grad er det en felles målforståelse for tilpasset og inkluderende opplæring som overordnet for kvalitetsutvikling og hvor synlig er denne?

Systemrette arbeid i skolen 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Kvalitetsutvikling en kontinuerlig prosess i skolen. Hvilke framgangsmåter brukes i skolen for å nå målet om tilpasset og inkluderende opplæring? Hvordan bygger skolen på tidligere forbedring av praksis knyttet til tilpasset og inkluderende opplæring som grunnlag for nye tiltak?

Systemrette arbeid i skolen 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Motstand og barrierer i innovasjonsarbeid Praktiske barrierer Psykologiske barrierer Verdi barrierer Maktbarrierer

Systemrette arbeid i skolen 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Valg av Innovasjonsstrategier RDD strategien (Forskning, utvikling og spredning) PS- strategien (Problemløsning) SI strategien (Sosiale interaksjoner) Målstyringsstrategien (Resultatstyring)

Systemrette arbeid i skolen 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Faser i innovasjonsprosessen Avklare her og nåsituasjonen Identifisere ønsket situasjon Velge strategier for å nå ønsket situasjon Evaluere prosess og resultat

Systemrette arbeid i skolen 3.12.07 - 1.aman. Jorun Buli-Holmberg Innovasjonsarbeid forutsetter tydelige målformulering på utvalgte utviklingsområder som sikrer mål for å vurdere måloppnåelse.