BTV-konferansen 9. - 10. juni 2011 VELKOMMEN TIL VRÅDAL TELEMARK Randi Skauen – deltaker i arbeidsutvalget.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

RESSURSER, NÆRINGER OG BOSETTINGER
COINCO II Oppsummering, forankringsprosess juni – juli 2011
En reise med Hurtigruten Mai-seminaret 8. mai – 5. juni 2001.
Industribyen Notodden
FELLESORGANISASJONEN Felles Rep.skapsmøte Aust-og Vest-Agder 18. oktober engasjerte deltakere !!!
Vivi Sævik, journalist i PD
”mot til å måle ” Terje Tønnessen SSØ-dagen, 29. januar 2009.
Fagforbundets barneby i Angola er åpnet
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
7. Fysisk arbeidsmiljø Jeg er fornøyd med den ergonomiske utformingen av arbeidsplassen min Jeg er fornøyd med inneklimaet på arbeidsplassen.
Hverdagsrehabilitering
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
BUSKERUD Etablering av ungdomsråd. BUSKERUD Bakgrunn / hvorfor ungdomsråd? •Over flere år kom det fram et ønske om eget opplegg for ungdom •I 2010 ble.
Hvorfor skårer ikke Oslo bedre på innovasjonsevne når den har så mye FoU- ressurser? Kaja Wendt Oslo som innovasjonsaktør – basert på Indikatorrapporten.
Valgkamp Byggenæringen Norges største distriktsnæring.
E-forvaltningskonferansen Randi Flesland
Arbeidsgiverkonferansen november 2010
"Skal vi få til noe sammen må vi være sammen"
TV-aksjonen Med TV-aksjon får vi... Verdens største dugnad for mennesker med demens Nrks hjelp til å spre kunnskap og fjerne tabu Penger til informasjon,
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
Lov om spesialisthelsetjenesten m.m.
Medlemsutvikling i D Status i Distriktet er tilfredsstillende, men noen klubber sliter!
Kurs om Mukulamesse for barn og familier i Voie kirke torsdag 13
Barnelederkurs 06 i L 9 Liane 9 i Porsgrunn Onsdag 29. mars ( )
Diakoni og trosopplæring ! Prostisamlinger
Slik gjør vi det i Grenland
Høgskolen i Telemark 1.Studentopptak 2.Tre strategiske satsinger på tvers – status nå: 1.E-læring 2.Entreprenørskap 3.HiT sin miljø- og verdibaserte plattform.
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Ny GIV og arbeidet med de grunnleggende ferdighetene: Strategi- og veiledningshefte 4. mars 2013: Hans-Olav Gammelsrud, rådgiver i Akershus fylkeskommune,
Vi besøkte Tjøme ungdomsskole i vår praksisperiode.
1. versjon av RealDok RealDok ble utviklet av Jærtek etter oppdrag fra Rogaland fylkeskommune, og 1. versjon av programmet var ferdig i Programmet.
Mål og prioriteringer for rekrutteringsarbeidet Svein-Erik Dippner Klubb- og medlemsutvikling, D2260.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
VS2010 Telemark Organisering Prosesscluster ICG+LO/NHO Arbeidsutvalg Prosjektkoord Øyvind Klæboe Delprosjekt Vedlikehold AFI Thoralf Qvale Delprosjekt.
VI INVITERER deg/ditt firma til Søve som UTSTILLER PÅ MINIDYRSKU’N Sted: SØVE VIDEREGÅENDE SKOLE ULEFOSS Lørdag 1. juni 2013 Søve kan feire 120 år som.
Betegnelsen kommune Betegnelsen ( ”begrepet” ) kommune ble innført ved lov av 14. januar 1837 I Norge er kommunen den laveste administrative inndelingen.
Interkommunalt fagnettverk demens 17.sep Tentativt program Kl – 09.55Velkommen med praktisk informasjon om dagen v/Vigdis Kl – 10.30Informasjon.
Rundtur Notodden.
SKOLETILBUDET Lærekontrakter i kommunene Skien 54 (L) 24 – 2012 Øvrige 3 (L) Porsgrunn 61 (L) 25 – 2012 Øvrige 43 (L) Drangedal 2 (L) Notodden 7(L)
Hvordan gikk det? Sammensatt problematikk  Antall fulgt opp siden 2010: 127  Gjennomsnittstid ute fra arbeidslivet: 3,5 år  96 av.
Og.
Vannkraft i forhold til Vannforskriften
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Brukerundersøkelsen 2011 Bergen. NAV, Side 2 Hovedkommentarer til resultatene for Hordaland  Brukerundersøkelsen 2011 viser at brukerne i Hordaland.
Oppdraget  Initiativtakere: Oslo kommune og samarbeidsalliansen Osloregionen  Prosjektarbeidet startet fur jul i fjor.  Arbeidet utføres av Osloregionens.
Fjernvarmeprosjekter i Telemark og Vestfold
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
Velkommen til Nord - Trøndelag Fagsamling om spillemiddelordningen, Nord- Trøndelag 03. – 05. juni 2014.
Næringslivets økonomibarometer Resultater for NHO Vestfold- 4. kvartal 2014.
Tariffkonferanse i Larvik 10. juni 2010 Nytt fra KS.
Ungdomstrinn i utvikling 1. samling i pulje 4 for skoleeiere og skoleledere Internett:
Morgendagens friluftsliv Friluftslivet - vår viktigste kilde til fysisk aktivitet.
PARTNERSKAPSAVTALE FOR KARRIEREVEILEDNING Telemark.
Kommuneproposisjonen 2017 og RNB enkeltheter med særskilt relevans for Telemarkskommunene.
Kompetanse for mangfold
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Vest-Telemark næringsbygg AS
Midtre Telemark vannområde
Rjukan-Notodden Industriarv - buffersone og oppsluttende verdier
Statsbudsjettet for 2018 – fra KMDs budsjettproposisjon til Prop
En fylkesmanns refleksjoner om beredskap og samvirke ved overgang til nye regioner Klikk for å legge inn navn / epost / telefon.
Kommunesammenslutningers effekter på rammeoverføringene Eksempelberegninger av 5 tenkte kommunekonstellasjoner Av Karl Gunnar Sanda og Trond Erik Lunder.
Resultater fra Telemark
Drukningsstatistikk 2017 Redningsselskapet
Hvordan ser arbeidsmarkedet ut for BI-studenter. Morten H
Kommunane og den nye fylkeskommunen
Eksport fra Vestfold og Telemark – legger grunnlag for arbeidsplasser og velferd Presentasjon 19 mars 2019 Sveinung Fjose.
Utskrift av presentasjonen:

BTV-konferansen juni 2011 VELKOMMEN TIL VRÅDAL TELEMARK Randi Skauen – deltaker i arbeidsutvalget

TELEMARK - litt informasjon Kilde: Telemark fylkeskommune Navnet Telemark svarer til det tidligere Bratsberg amt som endret navn Navnet kommer av norrønt Þilamork, av folkenavnet Þilir og mork, 'mark, skog'. Areal Totalt areal er cirka kvadratkilometer. (Vestfold kvadratkilometer og Buskerud kvadratkilometer) Befolkningstetthet per kvadratkilometer i Telemark er på 10,9 %. Fordeling av hovednæringer Råvarenæring 3 % Industrinæring 35 % Tjenestenæring 62 %

Befolkning Antall innbyggere i Telemark 1. oktober 2010 er beregnet til , som utgjør 3,45% av landets totale befolkning. (Vestfold har ca innbyggere og Buskerud ca innbyggere) Kommuner Fylket består av 18 kommuner; Porsgrunn, Skien, Notodden, Siljan, Bamble, Kragerø, Drangedal, Nome, Bø, Sauherad, Tinn, Hjartdal, Seljord, Kviteseid, Nissedal, Fyresdal, Tokke og Vinje. Byer: I Telemark er det 8 byer; Brevik, Kragerø, Langesund, Notodden, Porsgrunn, Rjukan, Skien og Stathelle. Den største byen i Telemark er Skien, det er også der fylkesadministrasjonen holder til.

Plassering på kartet Telemark grenser mot fylkene Vestfold, Buskerud, Hordaland, Rogaland og Aust-Agder. Høyeste fjell Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager majestetisk over Rjukan i Tinn kommune med sine 1883 m.o.h. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige eller sydover til kysten. Utsikten viser over 1/6 av Norge.

Største innsjø Møsvatn i Vinje kommune er oppdemmet av Møsvassdammen og er hovedmagasin for Frøystul kraftverk. Ved full reguleringshøyde er Møsvatn Telemarks største innsjø. Innsjøen er en del av Skiensvassdraget. Det har et areal på 78,4 km² (Kilde: NVE). Det er den 12. største innsjøen i Norge.

Dypeste innsjø Tinnsjøen er dypest med 460 m (Kilde: NVE). Innsjøen er delt mellom kommunene Tinn og Notodden i Telemark. ( Hornindalsvannet, Nordfjord – 514 m dypeste innsjø i Europa)

Telemark har en egen ku-rase Telemark-feet er den rasen her i landet som først kom i ordna former med avlsarbeid og offentlige utstillinger. Den første rasefeutstillinga var her i Kviteseid i Utstillinga ble senere flytta til Seljord - Dyrskun. Telemark er et fruktfylke? Hvert fjerde norske eple som selges i Norge er fra Telemark.

Linerla er kåret til Telemarks fylkesfugl

Søstermarihånd er Telemarks fylkesblomst

Brynestein er Telemarks fylkesstein (Norges første eksportartikkel)

SÅ TIL PERSONALSJEFENS OPPGAVER ANNO 1963 (Foredrag i NRK) Tilføre bedriften best mulig skikket personale til å utføre nødvendige funksjoner Legge til rette for at hver enkelt kan yte sitt beste med mulighet for maksimal selvutfoldelse Utvikle bedriftsorganisasjonen Stå til tjeneste for bedriftens ledere i deres arbeide med personalspørsmål og bistå ved utarbeidelse og fortolkning av retningslinjer, slik at lederne settes i stand til å løse sine oppgaver innen personalforvaltningen på en tilfredsstillende måte

Hvordan har vi det i dag? Fortsatt er oppgavene anno 1963 aktuelle I tillegg er vi engasjert i organisasjonens strategi og det å skape et godt omdømme Vi må være tilgjengelig, og ha egenskaper som sterk rettferdighetssans og empati. Fokus på miljø, sosialt ansvar og ansattes involvering

Confusius’ antakelser gjelder fortsatt som pedagogisk metode ”Fortell meg – og jeg vil glemme” ”Vis meg – og jeg vil huske” ”Involver meg – og jeg vil forstå”

Den enkelte er viktig! Uansett hvor mye teori og kompetanse vi tilegner oss, om rollen vår er endret fra personal- til HR-sjef, er det noen grunnleggende behov som aldri går ”av moten”… Behovet for å føle seg verdsatt, og bli sett Her – på denne konferansen, må vi ta oss tid til å ”se” hverandre og videreutvikle det gode vennskapet som gir oss påfyll og inspirasjon til å møte hverdagen, også etter pinse…..