Prosjekt velferdsteknologi Trygghetspakke

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Demensplan 2015 Den gode dagen.
Advertisements

Bruk av GPS for personer med demens – erfaringer fra Trygge spor
Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg
Gode velferdstjenester i fremtiden NHO, 28. november 2013 Kristin Vinje.
Finansbyråd Kristin Vinje, 4. juni 2013
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Visjoner, mål og satsninger i e-helse
Kan teknologi erstatte hender?
Innovative offentlige anskaffelser
DEMENSPLAN 2015 ”DEN GODE DAGEN”
Arena Helseinnovasjon, Kick off 3. februar 2011
Christine Bergland divisjonsdirektør e-helse og IT Helsedirektoratet
Jeg vil bo hjemme så lenge jeg kan! Et besøk i fru Paulsens leilighet
Behovet for voksenboliger Hva kan kommune og helsevesenet spare på private løsninger? Vestlandske Bygg- og anleggsdag, 31. oktober 2013 Hilde Onarheim.
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
Wenche Frogn Sellæg hilser til dere alle.. Et godt liv med demens Hamar Wenche Frogn Sellæg/ Kari-Ann Baarlid.
Velferdsteknologi ved studiested Fredrikstad. En mulig skisse.
Kristin Standal Avdelingsleder, PLO Helseinformatikk
Møte med bydelseldrerådene Onsdag 30.oktober 2013
Brødtekst Innovasjon i omsorg.
Norsk Ergoterapeutforbunds lederseminar De nye helsetjenestene Mette Kolsrud Forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund.
Fremtidens Alderdom og ny teknologi -hvilken politikk trengs
Skien kommune.
Et utfordrende - men spennende samarbeid mellom pårørende og helsepersonell Offentlige dokumenter om samarbeidet ml helsepersonell og pårørende v/Hanne.
Nøtterøy kommune Helse- og sosial sektor
Brigt Bovim Søreide legekontor
PÅRØRENDE EN RESSURS Hvordan kan vi hjelpe tjenesteapparatet ? AKB-Pårørende en ressurs.
Ingen tid å miste! Kari-Ann Baarlid, Nestleder i fagavdelingen
Helse- og omsorgsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under.
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
OM INNOVASJON I OMSORG ”Utrede muligheter og foreslå nye innovative grep og løsninger for å møte framtidas omsorgsutfordringer” Utvalgsleder Kåre Hagen:
Hukommelsesteamets arbeid i Haugesund Kommune
FoU-dag 4.juni 2014 Copyrights prosjektleder Gunnbjørg Furuset 2013.
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Støttekontakt til personer med demens
1 Status i lovverket om GPS seniorrådgiver Arne Erstad Seminar i velferdsteknologi, Bergen kommune den 6. juni 2013.
Hei mitt navn er HH og velkommen
Kunnskap for en bedre verden NTNU sitt nasjonale mandat – kunnskap for en bedre verden Berit Kjeldstad, prorektor for utdanning.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder,
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
Selv om det er forskjellig hvor langt de ulike kommunene har kommet i VFT satsingen så er mange store utfordringer der samme. Mange ulike fagsystemer.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Solrunn Hårstad Prosjektleder Velferdsteknologi GLOPPEN KOMMUNE JANUAR 2015 BRUK AV VELFERDSTEKNOLOGISKE LØSNINGER I PLEIE OG OMSORGSETATEN PROSJEKTER.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
KS 25.APRIL 2016 Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester Elisabeth Vennevold.
Foreløpige arbeidsdokumenter Oppdatert per 7. januar Nasjonalt velferdsteknologiprogram Om velferdsteknologiprogrammet – EPJ-leverandører.
Gjennomgang av anbudsprosess for innkjøp av ny mottakssentral for trygghetsalarm i Kristiansund kommune P rosess og vurderinger Atle Betten, Rådgiver/Prosjektleder.
Agdersamling 13 sept kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi Agdersamling 13. september 2016 Prosjektleder.
Velferdferdsteknologi – Hva er det helhetlige bilde? Velferdsteknologiseminar 19. november 2015, Honne konferansesenter Åshild Sæther Engen, Terningen.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Velferdsteknologi.
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
VELFERDSTEKNOLOGI I SØR-ØSTERDALEN
TRYGGHETSSKAPENDE TEKNOLOGI i TELEMARK
Grenseregionalt Forum 2017
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Hvorfor – Hvem – Hvordan?
Innovation Camp Terningen Arena 17. – 18.april 2013
Innføring velferdsteknologi Agder
ASSS nettverksmøte PLO/TTU
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Status i digitaliseringsarbeidet
Lindås gjennomførte en innovativ anskaffelsen av trygghetsskapende produkter for hjemmeboende på vegne av fire kommuner. Teknologien bidrar til økt kvalitet.
Velkommen til workshop 1: Digital kompetanse i kommunene
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Reformen «Leve hele livet «innebærer ikke at
Utskrift av presentasjonen:

Prosjekt velferdsteknologi Trygghetspakke Informasjon til HU 5/9-12

Bakgrunn - nasjonal Teknologirådet – Fremtidens alderdom og ny teknologi Nou – Hagenutvalget – Innovasjon i Omsorg Helsedirektoratet – fagrapport om implementering

Innovasjon i omsorg Forslag om «teknoplan 2015». Trinn 1: Videreutvikle trygghetsalarmen til en trygghetspakke Trinn 2: Ta i bruk moderne kommunikasjonsteknologi og sosiale medier Trinn 3: Ta i bruk teknologi som stimulerer, underholder, aktiviserer og strukturerer hverdagen Hagenutvalget

Implementering i de kommunale helse- og omsorgstjenestene 2013-2030. Anbefaler en nasjonal satsning med følgende samfunnsmål for 2020: Velferdsteknologiske løsninger er allment etterspurt og anskaffes når mennesker selv skal tilrettelegge for egen alderdom og som løsninger for økt livskvalitet, mestring av eget liv og økt selvstendighet. Velferdsteknologi har gjort de kommunale helse- og omsorgstjenester godt rustet til å møte fremtidens utfordringer med brukertilpassede tjenester.

Bakgrunn - lokal Eget prosjekt Formålet er å medvirke til at eldre kan bli boende hjemme så lenge som de har mulighet til det. Teste en teknologipakke / trygghetspakke. berede grunnen for at en slik teknologipakke blir en del av kommunens ordinære tilbud til hjemmeboende.

Hva har vi gjort til nå? Vandring GPS Døralarm Opptrening Tv / dataspill på dagsenter «gaming for gamle» Medisinering Medisindispenser Fall Test av fallsensorer, høst 2012

Ikt basert pårørendestøtte / trygghetsnett Hva har vi gjort forts. Paro – en robotsel Sel til selhjelp Ikt basert pårørendestøtte / trygghetsnett Støtte til pårørende.

Hvorfor trygghetspakke? «Lengst og best mulig i eget liv» for kommunens innbyggere. Utsette innbyggernes avhengighet av det offentlige. Attraktive arbeidsplasser for helsepersonell i Nøtterøy kommune. Den kommunale omsorgstrappen En målsetting er å utsette innslagspunktet for de tunge kommunale tjenestene.

Hva er en trygghetspakke? Behovshjulet. De sentrale risikofaktorene (innerste ring) som typisk påvirker alderdommen. Type løsninger (de 5 segmentene) som vil kunne bidra til større trygghet i hjemmet. En sentral forutsetning for alle tjenestene er gode løsninger for kommunikasjon og samhandling mellom aktørene (bruker og støtteapparat, og støttepersonell i mellom), illustrert ved den ytterste ringen. Behovshjulet Kilde: InnoMed

Hovedelement Eksempel Televakt Sensorbaserte løsninger som automatisk oppdager farlige eller risikofylte situasjoner og varsler til avtale personer eller alarmsentral. Eks trygghetsalarm, sengealarm, døralarm, komfyrvakt mm Omgivelskontroll Automatisk styring av dører, vinduer, lys og varme. Eks dørkamera , lys som slår seg på ved bevegelse mm. Livsstilsmestring / pårørendestøtte Løsninger som stimulerer til sosial kontakt og bidrar til en sunn og aktiv livstil. Kognitiv støtte Gir støtte til å mestre dagliglivets aktiviteter ved kognitiv svikt. Eks smarte kalendere og gps. Tele-helse Oppfølging av helsetilstanden til brukere som bor hjemme. Eks målinger som bruker tar selv (blodtrykk) og jevnlig oppfølging over video / telefon. Kommunikasjon og samhandling En forutsetning for alle de andre tjenestene. Eks et stabilt datanettverk og en fungerende alarmsentral.

Et eksempel Eksempel fra Lyngdal kommune

Veien videre Sak til HU om innføring av trygghetspakke i oktober. Mulig implementering våren 2013.

Prinsipper for «vår» trygghetspakke Ta hensyn til individuelle behov. «Keep it simple»