VEST-IRLAND 2005 DELTAKERE: Ole A. Johanessen Hjarrand D. Hillgaar

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Ikke noe sykehjem for meg, nei !
Den vesle gutten og julenissetoget
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
For å sitte og ikke gjøre noen ting
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
I.


Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
En innføring i spillet: Lag En Setning
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Dio 15 juleavslutning, Ås, søndag 13.desember 2009 En kald flott vinterdag møtte nærmere 20 stk 2-beinte og enda flere hunder opp på : Smilende og godt.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
Litterære virkemidler
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Altevatn rundt - nesten
Etter jobb på fredag var jeg ganske trøtt…
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Kapittel 28 Norgeskartet
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Sett inn riktig tid/form av verbet
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Svalbardtur 2004 Når æ fylte 50 år ble æ ”kidnappa” til Svalbard.
Med sekken full av penger!
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Månedsbrev fra Blåklokka
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Himmelsk lapskaus 11. Desember 2012.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Skattejakt-samling på torsdag
God morgen.
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet Kapittel 10 oppgave c.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
DELTAKERE (fra venstre mot høyre): Monse, GG, Hjarrando, Christer, Jørgen og Kevin PERIODE: des.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
AVSKJEDSFEST Søndagskveld hadde vi ”åpen” havn, der slekt og venner kunne ta med grill/grillmat for å komme og kose seg litt sammen med oss, slik at vi.
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
100 lure ord å lære.
Litterære virkemidler
TOUR DE PARIS 2002 DATO: Sept. BASE: 5th arrondisment
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Grammatikk tirsdag 14. oktober Læringsmål: - Lære når du bruker og - Lære når du bruker å.
Og.
Deltakere: ®Alfonso ®Hernan ®Jacobo ®Juan Tidsperiode: 27.september-1.oktober.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Agent for rettferdighet
Livsstilsending - uke 5 -
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
Kapittel 24 Samtale om været. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene. 1. forsinket 2. fortsatt 3. rastløs 4. ingen 5. å huske 6. en helg 7. overrasket.
Frem.
Gang.
Utskrift av presentasjonen:

VEST-IRLAND 2005 DELTAKERE: Ole A. Johanessen Hjarrand D. Hillgaar Elin A. Hillgaar Erik Monsen TIDSPERIODE: Fra: Torsdag, 4. august Til: Søndag, 7. august

FLIGHTS TORSDAG: Etter Olés nødpass ble stablet på bena på kammeret var vi klare for avgang. Halv-flaskene fra tax-free’n presset plastposene til bristepunktet før ombordstigning. En halvliter blåbærmoro i køen og dermed var vi på vei mot nye høyder. Kalde og varme drikker fra flygende vertinner ble raskt omgjort til ulike former for sinnabrus. På Stansted var det tid for mer drikke og mat på kjente og kjære Garfunkel’s. Bublevann med Egg og Bacon er helt klart undervurdert. Halve gruppen trodde vi skulle til Dublin, men det viste seg at reiseleder hadde satt vestkysten som mål for denne utflukten.

GALWAY Ned på irsk jord og en drosjebil tok oss gjennom Postmann Pat veier nordover. Midtveis ble taxisjåfør spurt om vi kunne stoppe for en røyk. Så ble gjort og mens de unge herrer ble søkk-våte i regnet satt den sindige sjåfør og dampet i vei sin første med den største selvfølgelighet. Innsjekk var en uklar affære, men det viste seg at establisementet lå midt i en utvidet Jomfru Ane Gade – Store smil! Ut av hotellet og 40 meter til høyre lå en restaurant som visstnok skulle ha god utsikt. To små vinduer 3 meter opp på veggen var vel ikke akkurat inner-tier. Vi satte oss alene i 2.etg. av hensyn til de andre gjestene. 2 drinker og en forrett og vår besøkelsestid var omme… Doolin

GALWAY 30 m ovenfor hotellet lå det en hyggelig pub der Guinnessen fløt i strie strømmer. Mannen i bildet geleidet oss så ned til en gedigen pub med irsk folkeband. At han senere viste seg å ha psykopat-tendenser for en heller overse. Vel inne på puben. En kan lett bli hektet på høytemperaturs brent malt..

GALWAY Bandet var strålende men kunne nok etter reiseleders smak ha spilt flere klassikere. Et eldre par fra Leipzig var tydelig interessert i å ”gifte” bort sitt 18 år gamle kjærlighetsbarn. ”Jutta” selv hadde dog få ord med i laget. Undertegnede sprutet om seg med modale hjelpeverb så selv Elins tidvise omfavnelse ikke endret Helga og Klaus’ sitt syn på sin nye ”svigersønn”. Kl. 2 stengte kranene og et 17 timers drineklerings-maraton var over. FREDAG Naturutflukt ved elven for å se på seilbåter som sto på kjølen ved ekstremt lavvann var vel en noe begrenset opplevelse…

GALWAY .. Litt friskt vann var dog av den gode sorten for smadrede smaksløker Øl i solen er likevel hva man trenger før man kan gå til angrep på frokosten. Egg, bacon og Guinness på neste establisement var også som sent fra himmelen.

GALWAY Mens Elin tok en shoppingsving gikk reiselederen til sitt sedvanelige hatteinnkjøp. Liten tvil om at dette kvalifiserer til årets hatt og vil bli utstilt på hodeplaggskonferansen i Toronto i november. Kortstokken kom frem og drikke-poker der man bare kunne se andres kort ble en vinner av dimensjoner. Seansen tok fullstendig liv av håpet om å komme seg på en åpen double-decker turist buss rundt byen.

GALWAY Olé tok seg en lett blund men var raskt tilbake med oss andre på kjøkkenet for tøff spilling og høy grad av begersvinging. Den asiatiske restauranten Lemon Grass hadde flott utsikt mot elven og det irske været var i overraskende godt lune. God mat og høy stemning preget gruppen. Vår spanske kelner gikk i skyttel-trafikk da han nektet å servere triple Baileys.

GALWAY Elins debuterte innenfor gatekunst og bumerang med bravur mens vår spanske venn kom med mer fluider. Handicap-toalettet hadde fått NHF til å gå i fistel. Men Olé som den yngste herren nå hadde omgjort til spansk syntes å trives.

GALWAY Etter et 5 timer langt og svært morsomt restaurantbesøk hadde Olé klappet sammen på rommet og resten av bandet måtte fortsette som trio. Det utvalgte stedet var en svær live-bar rett oppi gata med utrolig bra og kommersielt tilpasset funk-musikk.. Lufttrommer og luftgitar ble utnyttet til stor glede for andre bargjester. LØRDAG. Svært slitne tok herrene på bildet en frokost og blandet niste til dagens store busstur. Initielt flott landskap med spennende samtaler. Halvveis til Doolin kom kvalme-fornemmelsene og hattenes sove-egenskaper måtte benyttes.

CLIFFS OF MOHER Etter innsjekk på et koselig guest house. I sentrum av doolin rakk vi en rask lunch for å prøve å komme oss. Videre tok vi beina fatt ned til havna for å bli med ut til the Cliffs of Moher. X –antall km brett og 200 meter fullstendig rett ned i vannet. Et skue for øye som er utenfor et fotokameras kompetansefelt.

CLIFFS OF MOHER Svært skuffende at det ikke var servering ombord, men en time uten drikke burde være mulig. 1 2

DOOLIN Tilbake på landjorda gikk vi til motsatt ende av landsbyen og entret McGann’s stolte pub. Det viste seg å være musikkfestival i byen og tilfeldigvis valgte vi det beste bordet. Enkel mat smakte greitt, men drikkevarene var nydelige. Nye finurlige pokerspill var særs morsomt. Spesialregel for Elin som vant hver gang hun fikk ruter 4 syntes å være en surrealistisk morsom vri. Da hun uten denne 4-er’n fikk usannsynlig gode kort 5 ganger på rad, ble det aldeles for meget for eldstemann. Vips, så var ruter fire delt i fire og omringet av gommer.

DOOLIN Musikken kom i gang og man hygger seg med nye tyske venner som mot normalt ikke kun sa ”Ja, ich been ganz komfortabel.” Å få kjeft av alle med uniform og bli kastet ut av restauranter er én ting – men å bli hysjet på i en irsk pub var nytt for alle. Utslitt etter en ”3-dagers” prøver man å kjøre på med tung kolesterol i landlige omgivelser, men i skrivende stund, tirsdag kl. halv åtte er man ennå ikke helt restituert. Men var det moro? ”Ja, ja, ja, ja, ja.”