Nysgjerrigperprosjekt

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
Demens - Test.
I.
Skjønnlitterær fortelling

Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Et Moderne Eventyr Froskekongen.
Verdens 7 underverk.
UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Hvordan intervjue en forsker?
KVINNER… For noen dager siden var jeg inne på Statoil. Da kom det en kvinne inn og spurte etter en sjuhundreogti. Vi tittet alle forundret på hverandre.
STORE ER DE OG UTE STÅR DE En undersøkelse om oppbevaring av store løse gjenstander ved SIKA-museene.
Seilturen En sommerfortelling…...
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Spøken som gir deg lykke!
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
Velkommen til skolegudstjeneste
Nysgjerrigpers lynkurs NKUL 2005
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Velkommen til gudstjeneste
Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.
EGYPTISKE GUDER OG GUDINNER
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Hva er vitsen med å gifte seg?
”Vi vil gjerne se Jesus”
Hvem er Findus og Robot?.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Impulsuka 2013 Kristiansand
Kapittel 3 oppgave h Sett inn riktig stedsadverb
Et drageeventyr Av barna på Soria Moria.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Johannes 21,11-19.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Johannes 21,1-14.
Matteus 2,1-12.
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
Jesus, døperen Johannes og jul
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
Henrik Ibsen Norsk verdensberømt forfatter
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
“ Hjelpesendinger” fikk fikk spørsmål fra Aud Svare i Skjåk om vi ville ha tannklinikken etter hennes mann som nylig var død. ADRA Moldova hadde bruk for.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
Første søndag i adventstiden 2012
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Les og svar: Kirre er en gul katt. Hun liker fisk. Kirre sover mye. Da drømmer hun. Ofte drømmer Kirre at hun spiser fisk. En gang drømte hun at en fisk.
100 lure ord å lære.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Skole. Hvorfor har vi så mye lekser?
Og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Religioner.
«Verden er grunnleggende urettferdig.»
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
JESUS FRA ” LANDSBYGDA ” I M IDDELHAVS - SAMFUNNET Problemet med å beskrive Jesus Hvilke modeller bruker vi? Hvilke forutsetninger har vi mht menneske-
Henrik Wergeland.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Olav den hellige ( Haraldsson)
Hvem er dummest? Eventyr fra Thailand.
Mennesker er nysgjerrige
Utskrift av presentasjonen:

Nysgjerrigperprosjekt Myntene på Handelsstedet

Bakgrunn Elever ved Kjerringøy skole har funnet to gamle mynter i fjæra ved Kjerringøy Gamle Handelssted. Den ene er en 2 øring fra 1891, og den andre er 2 skilling fra 1699. Elevene på 1. – 4. trinn lurte på hvordan myntene havnet i fjæra, hvem som kan ha eid dem. Hva de var verdt + en mengde andre spørsmål.

Mål Elevene skal prøve å finne svar på: Hvordan havnet myntene i fjæra ved Handelsstedet, - og hvem som kunne ha eid de?

Elevaktiv læring. Hvordan? Elevene skal selv utarbeide hypoteser om hvordan myntene havnet i fjæra, og hvem som kunne ha eid de. Elevene skal teste hypotesene gjennom forsøk Elevene skal selv komme fram til hypoteser som skal forkastes. Svarene vi kommer fram til blir notert ned i et kolonneskjema Tegninger fra arbeidsprosessen.

Hypoteser som elevene kom fram til: Noen ville reise til Amerika eller Afrika, og da tok de fly. På veien mistet de myntene fra flyet, og de havnet her. (Ble fort forkastet- etter at de fant at fly ikke var et vanlig fremkomstmiddel) Anna Elisabeth (Husets Frue) mistet 2-øringen mens hun var ute og gikk på handelsstedet. En fisker mistet myntene i fjæra. En fisker mistet en av myntene når han fisket utenfor Værøy, eller i havet i nærheten, og pengen ble tatt av bølger og skyllet i land på Kjerringøy.

Undersøkelsesfasen Vi vil teste hypotesene og ha elevaktiv læring Undersøke hva som synker, eller flyter. Undersøke hva som flyttes ved hjelp av bølgekraft Undersøke hva som kan flyttes med hjelp av vindkraft

JA Forsøk Nei - Tror dere denne risballen flyter? - Tror dere denne risballen kan flytte seg med vind? - Tror dere denne risballen kan flytte seg med bølgekraft? Elevene svarte ved å vise fram ja/nei kort Gjenstander som ble testet: risball, trenisse, sopp, mynt, JA Nei

Dokumentasjon Elevene noterte svarene sine på et kolonneskjema. Hele prosjektet blir sendt inn til Nysgjerrigper

Forkasting av hypoteser Etter å ha gjort forsøkene spurte vi elevene: Tror dere der er mulig at: Anna Elisabeth (Husets Frue) mistet 2-øringen mens hun var ute og gikk på handelsstedet. En fisker mistet myntene i fjæra. En fisker mistet en av myntene når han fisket utenfor Værøy, eller i havet i nærheten, og pengen ble tatt av bølger og skyllet i land på Kjerringøy. (Denne ble forkastet av elevene)

To hypoteser igjen? Hva er mest sannsynlig Den yngste mynten var fra 1881. Anna Elisabeth døde 1879 Den yngste mynten var fra. Besøk på Kirkegården på Kjerringøy. Så på graven til Anna Elisabeth. Når ble hun født? Når døde hun? Anna Elisabeth (Husets Frue) mistet 2-øringen mens hun var ute og gikk på handelsstedet. En fisker mistet myntene i fjæra.