HACCP i ASKO Hvilke utfordringer har vi som vareleverandør ? Knut Aaland, Direktør kvalitet/miljø, JOH-System AS
HACCP i ASKO Litt historikk Hvilke utfordringer har vi nå ? Hvor er vi - status ? ASKO – kontinuerlig fokus/forbedring
Litt historikk…. Grossistandelen øker Ferskvarer over grossist Introdusert for HACCP HACCP kurs - produksjon Etablerte første versjon 2004 – alle ASKO selskaper
Hvilke utfordringer har vi ? Dokumentasjon Kompetanse Opplæring (2200 årsverk) Forståelse Avviksregistrering Temperatur Renhold Skadedyr
Hvor er vi nå – status ? ----og da begynner jobben !!!!! Fareanalysen gjennomført Rutiner under utarbeidelse Alle selskaper etablert HACCP team Forankring i øverste ledelse i alle selskaper Intern revisjon basert på kravene i standarden og egne krav Team ledere inn til opplæring Handlingsplaner Ferdig 6.juni ----og da begynner jobben !!!!!
Fokus – forbedring BRC sertifisering Storage and Distribution (alle moduler) Oppfølging fra tredjepart Eksternt revisjonsselskap
Konsekvens av hva vi gjør Mattrygghet i ASKO Konsekvens av hva vi gjør og ikke gjør og vi vet hva vi skal gjøre !