Lederutvikling – slipp ideene løs det er krig!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fagoppgave Justert formulering
Advertisements

Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Jørn Engebretsen Fagleder byggesak, Re kommune
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
Fra ord til liv Mars 2011.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Fremtiden begynner hos BackerSkeie
Forståelse og praktisk bruk av GPS GPS kurs II Norsk Folkehjelp 2008 Del II.
Møteplass for etisk refleksjon
Lederutvikling og skreddersøm
”Bygg i tre-tre i bygg” Mål for landsby
Innovasjon for fremtiden i et leverandørperspektiv
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Coaching – en frigjøring av menneskelige ressurser
STRATEGIPROFILEN VED NHH
En lærende organisasjon?
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
GOS Godkjenningsordningen for selgere og rådgivere i skadeforsikring (GOS) etablerer felles fagplaner og felles rammeverk for praktisk prøve. For å bli.
Trivselsleder AS © 2011 Brukerundersøkelse aV Trivselsprogrammet Høst 2012 (Utdrag)
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Komplett avstandstabell. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Noen ganger er det behov for en komplett avstandstabell mellom alle nodene i et nettverk.
«Flervalgsprøver med 'krypterte' svarskjemaer for å begrense juks. Programvare, erfaringer og synspunkter» TROND ANDRESEN Institutt for teknisk kybernetikk.
:23 Evaluering Juleevangeliet, Barnas Katedral desember Response Log.
MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Overordnet mål. Utdanne maskiningeniører med en bred teknologisk kompetanse med høy faglig kvalitet av internasjonal standard.
Brukerundersøkelse aV Nov 2012 (utvalg) Nov 2012 (utvalg)
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Lokalisering av avfallsanlegg - størst minsteavstand.
Sikreste vei. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Noen ganger står en overfor ønsket om å finne sikreste kjørerute fra et gitt startpunkt til et ønsket.
Lokalisering og max totalavstand. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Anta at nettverket angir en region hvor McBurger skal opprette 3 konkurrerende utsalg.
Reiserute med maksimal opplevelse. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 I følgende eksempel er det en turist som ønsker å velge kjøreruten med mest severdigheter,
LOG530 Distribusjonsplanlegging
Inndelingsproblemer. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Det skal opprettes veistasjoner som skal betjene 8 distrikter. De 4 aktuelle lokaliseringene.
Lokalisering av avfallsanlegg - størst totalavstand.
Lokalisering og minimum maxavstand. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 I mange situasjoner ønsker en å finne lokaliseringer som minimerer maksimalavstanden.
UFLP modeller. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Det skal opprettes p fasiliteter (lager) for å betjene en gitt mengde kunder. Kundenodene er også potensielle.
The Postmans Problem. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Mista har fått i oppdrag å vedlikeholde veiene i landsdelen. Dette er et eksempel på den klassiske.
P-CP modeller. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Det skal opprettes p fasiliteter for å betjene en gitt mengde kunder. Kundenodene er også potensielle.
Om å skrive om litterære tekster
:02 Evaluering Juleevangeliet, Barnas katedral desember Response Log.
Den norske innovasjonsmodellen og universitetenes rolle Professor Arne Isaksen, Institutt for arbeidsliv og innovasjon, Handelshøyskolen ved UiA Grimstad,
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Experiences with South HSF and Zambia Norsk bistand – skjult eller åpen agenda? Erfaringer med utdanningsbistand i Zambia Ane Bergersen.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Java sertifisering - testern tester test
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
«Skyggeredaksjon» – et samarbeid mellom avis og skole Steinar Larssen og Jørgen Rogne.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
:23 1. Hvilken skoleeier jobber du for? Meningsmåling om bruk av anonyme medarbeiderundersøkelser Navn 1Fylkeskommune 2Kommune 3Privat skoleeier.
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Eksamensordninger Ordinær eksamen Ny eksamen. Ordinær eksamen 1.Vurdering underveis i studiet. Hele, eller en vesentlig del av, prøvingen skjer underveis.
Lokalisering og betjening av greiner. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Mista har fått i oppdrag å vedlikeholde veiene i landsdelen. De må derfor opprette.
Lindorffkonferansen 2014 Bergen
Åpne læringsmiljøer- kunnskapskonstruksjon mellom verktøy, elever og lærere. Resultater fra LAVA Læring Ingvill Rasmussen, InterMedia, UiO.
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
Med kikkerten for det blinde øyet? Innlegg på nHS’ prosjektledersamling Hallgeir Gammelsæter.
Introduksjonskurs i opplevelsesdesign
For lokale tillitsvalgte
STRATEGIPROFILEN VED NHH
KLASSELEDELSE MI-teorien og læringsstiler
Livsstilsending - uke 5 -
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
HVORDAN FORSTÅ SOSIALT ARBEIDS ROLLE PÅ NAV-KONTORET? Fagforbundet, Hanne Glemmestad høgskolelektor ved Høgskolen i Lillehammer (og tidligere NAV.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Case og empiri <Fag> <Navn> Institutt for statsvitenskap
Gang.
… du kan få mennesker til å vokse, hvis du vet hvem de er. Dr
Utskrift av presentasjonen:

Lederutvikling – slipp ideene løs det er krig! Kristian Firing – Luftkrigsskolen Kristian.Firing@lksk.mil.no Ingunn H. Lysø – Pedagogisk institutt, NTNU Ingunn.Lyso@svt.ntnu.no

Praktisk øvelse ”Det kreative kjøleskap” DEL I: Den enkelte skal komme frem til flest mulige måter å benytte eller gjenbruke et kjøleskap på. Alle deler i kjøleskapet kan benyttes og man må gjerne bruke mer enn ett kjøleskap. Tid til disposisjon: 3 min DEL II: Samme som del I, men gjennomføres i gruppene. Tid til disposisjon: 7 min

Ekspansjon av kunnskap Dual dynamic of expansion of management knowledge (Sahlin-Andersson & Engwall, 2002) Stadig flere teorier, modeller og konsepter anses som ledelseskunnskap Stadig større og hurtigere spredning av kunnskap om ledelse og organisasjon gjennom ”kunnskapsbærere” Konseptet organisasjon og ledelse tatt for gitt? ”Best practice” eller ”world class practice” om ledelse?

Lederutvikling  endret praksis? “Så teorien er grei – å anvende det i det praktiske, det er det som gjelder! Å overføre teorien til praksis, det er det som er vanskelig. Altså … veldig ofte så er jo verden litt annerledes da.” – kandidat på lederutvikling Kilde: Foxon, 1993

Lederutvikling – grunnlag for innovasjon eller disiplinering? Fremmer generelle teorier og modeller om ledelse innovasjon eller disiplinering? Fremmer kopiering av ”beste praksis” innovasjon eller disiplinering?

Praksis  lederprogram  praksis utvikling Tid og anledning Vilje og tålmodighet Intensjon om utvikling forankret i bedriften Utvikling av lokal praksis Undersøkelse Organisasjons- omgivelser Konstruksjon av kunnskap

Konstruksjon av kunnskap i krig !

Kunnskapskonstruksjon i lederutvikling ved Luftkrigsskolen Teori Praksis Refleksjon Kognisjon Den klassiske triade Handling Emosjon ”Prøver å forstå litt mer i stedet for å være så sinna!”

Tradisjonell kommunikasjonsmodell Dialogisk kommunikasjonsmodell

Ledelse og innovasjon… Lederutvikling basert på undersøkelse av og utvikling av praksis Som leder er det bare å slippe ideene løs Det bidrar kunnskapskonstruksjon! Det bidrar til innovasjon!

Tilbake til utgangspunktet… ”Det kreative kjøleskap” Kanskje må du si nei til 9 av 10 ideer… Utfordringen er å si ja til den tiende ideen… Takk for oppmerksomheten! 