Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
BILDE SOM TEKST Nytt undervisningsprogram på Rogaland Kunstmuseum.
Advertisements

Den kulturelle skolesekken i Oslo kommune
Hva bør vektlegges ved muntlig eksamen i Historie og filosofi?
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Velkommen til kurskvelder for støtte- og fritidskontakter !
Litt mer om PRIMTALL.
Fagutvalg / programråd
Et pilotprosjekt med digital kunstformidling i den videregående skole
Den kulturelle skolesekken i Oslo kommune
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Leir-genial trosopplæring
DKS, jan 2007, Tone V Rostad Levanger kommune Den Kulturelle Skolesekken PLAN 2007 – 2009 LEVANGER.
Grafisk design Visuell kommunikasjon
Foredrag på konferansen Blå bevegelser, Oslo 2004 Kulturell basiskompetanse - - og utdanningen Førsteamanuensis Aud Berggraf Sæbø.
Historiefaget i skolen
En ting er sikkert – vi kan tilby deg langt mer
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Seksjon psykoser, sykehuset Levanger
WRITE AN OPERA.
Bibliotekreform 2014 Innhold og kommentar Skei, Bibliotekreform 2014 Innhold og kommentar til bibliotekreforma Dagskonferanse Skei 29. januar.
Veiledet matematikk.
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
UFD Den kulturelle skolesekken Helge Ole Bergesen, Konferansen “Museenes plass i de kommunale planene”
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
Vesterålen Inger Anne Westby Kulturskolen som danningsarena Hvilke muligheter ligger i DKS og en ny kulturskolelærer rolle?
Post 4, sykehuset Levanger
12 Reflekterende lesing.
DKS i Drammen Forsøks-kommune i DKS startet i et av 20 museer som fikk støtte. Den kulturelle skolesekken er sentralt styrt, gratis for.
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
Film i Den kulturelle skolesekken. Om Norsk filminstitutt * Statlig institusjon under KKD * Forvalter den norske filmarven * Profilerer, restaurerer.
Estetisk læreprosesser
Velkomen til kurskveldar for støtte- og fritidskontaktar !
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Marianne Larsen ABM-utvikling Sekretariatet for Den kulturelle skolesekken St.meld nr. 8 Kulturell skulesekk for framtida.
Suksesskriterier.
Den videre satsingen på vurdering Samling i kvalitetssikringsnettverk - etterutdanning 2009/
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Foreldrenes betydning for elevenes læringsutbytte
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
De ansatte opplever å bli hørt og anerkjent, og føler dermed trygghet og lojalitet. Bedriften får utnyttet unik kompetanse. Økt bevissthet til HMS-arbeidet.
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
Planer og rapportering Som kommunekoordinator for Den kulturelle skolesekken skal du bl.a. levere planer og rapporter Her er noe informasjon og tips: Frister.
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Lokal arbeidstidsavtale
Tekster om tro og livssyn
Foreldre- undersøkelse 2011 BARNEHAGE. Det var 52% som svarte på undersøkelsen! Grafen under viser snittet på hvert spørsmål, i en skala fra 1-6 hvor:
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
“Disippel-høring”.
Mangfoldsåret 2008 markeringsår for kulturelt mangfold - Foto: Det flerspråklige bibliotek/ Deichmanske bibliotek.
Oppgaven: Lage 3D modell av temasted.
Kulturlov Norsk kulturforum 21. April Norsk Kulturforum - NOKU Synliggjør kulturområdet. Representerer hele kulturfeltet. Har innflytelse på kulturpolitikk.
Olav H. Hauge: Les Lu Chi og lag eit dikt. (Frå diktsamlinga Spør vinden.)
Rektors rolle i Den kulturelle skolesekken Mosjøen 4. juni 2008.
1. Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om: 2 Samspillet mellom opplevelse og læring Samspillet mellom kunst og pedagogikk Samspillet mellom.
KULTURTANKEN Visjon, verdier og målsettinger
BOGAFJELL SFO.
Å STREKKE SEG MOT TINDER
2017 Tiden som kommer: Praksisbarnehage
VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse Sentrumsnær skole – 1.-7.
Den kulturelle skolesekken
Danning og voksenrollen i barnehagen
Lekpregede læringsaktiviteter B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om: Samspillet mellom opplevelse og læring Samspillet mellom kunst og pedagogikk Samspillet mellom skole og kultur I Bruk konserten! ser vi på kulturopplevelsenes læringspotensiale, og hvordan skolekonsertene kan knyttes til opplæringens og undervisningens formål i skolen. Bruk konserten inneholder: Hvordan bruke konserten: Idébank med 35 metodiske opplegg, forankret i Kunnskapsløftet 06 Hvorfor bruke konserten: Artikkelsamling Nyttige linker og tips om litteratur på feltet opplevelse og læring Eksempler på konsertinformasjoner med Bruk konserten- opplegg Boken er overførbar til andre kunstformer, både de som tilbys gjennom Den kulturelle skolesekken og skolens egne arrangementer (Bruk opplevelsen!). 2

Bakgrunn for Bruk konserten! Den kulturelle skolesekkens suksessmål: ”Innholdet i DKS skal medvirke til å realisere skolen sine mål slik de kommer til uttrykk i den generelle delen i læreplanverket og de ulike lærerplanene” ”Skolen skal sørge for at det gjennomføres for- og etterarbeide” (Stortingsmelding nr. 8- Kulturell skolesekk for framtida) Kunst- og kulturundervisning er mange ting. God kunst- og kulturundervisning er et felles ansvar (Partnership). Kunst og kulturundervisning påvirker hele læringsmiljøet. Undervisning i og gjennom kunstfag. Kunst og pedagogikk, felles målsetninger. Læring gjennom sosiale kontekster og erkjennelsen om at ”musikkopplevelsen er uforutsigbar, ikke forutsetningsløs” Rikskonsertenes Ressurs og Utviklingssenter: Tiltak og prosjekter som sikrer kvalitet, kompetanse og utvikling av skolekonsertordningen, og styrker samarbeidet med fylkene, kommunene, nasjonale organisasjoner, institusjoner, DKS og skolene. 3

Ulike innfallsvinkler til konsert med DRAUP Glassene som materiale. Hvordan og hvorfor lager de lyd? Medley over kjente tema (fotball) Dialog mellom publikum og utøvere. Spillteknikker, spenning og undring. Farger og stemninger Egne komposisjoner Fokus på å tørre å prøve ut en idè

5

6

28 7 7

29 8

54

55

48

142

143

Våg å være, Hans Olav Mørk Våg å være ærlig – våg å være fri. Våg å føle det du gjør – si det du vil si. Kanskje de som holder munn er reddere enn deg? Der hvor alt er gått i lås må noen åpne vei.

Våg å være sårbar – ingen er av stein Våg å være sårbar – ingen er av stein. Våg å vise hvor du står, stå på egne bein. Sterk er den som ser seg om og velger veien selv. Kanskje de som gjør deg vondt er svakest likevel?

Våg å være nykter – våg å leve nå Våg å være nykter – våg å leve nå. Syng, om det er det du vil – gråt litt om du må. Tiden er for kort til flukt, bruk den mens du kan. Noen trenger alt du er og at du er sann.

146

147