L IKESTILLINGSUTVALGET O M I NNVANDREDE K VINNER OG ARBEID Marjan Nadim Institutt for samfunnsforskning Seminar ISF, 9.oktober 2012.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Likestilling og likelønn i offentlig sektor Arbeidsmiljøkonferansen 11. og 12. mars 2009 Pål Schøne Instiutt for samfunnsforskning, Oslo.
Advertisements

Der fagmiljøene møtes og kompetansen foredles Fagskolekonferanse Radisson Royal Garden Trondheim 16-17/9 Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Kjønnsbalanse i utdanning og arbeidsliv - hvorfor og hvordan? Kristina Jullum Hagen, 4. juni 2013.
Erfaringer og erkjennelser fra praktisk likestillingsarbeid i Steinkjer kommune Karin Hovde, KUN senter for kunnskap og likestilling.
ANSETTELSER! Kort gjennomgang av ansettelses – rutinene
Nordisk ombudsmøte i Oslo - oppsummering og veien videre 22. og 23. august 2011.
Mangfoldige minner og Mangfoldsåret
Inkludering (av jenter) i idretten – et antropologisk perspektiv
Tina Åsgård, kvinnepolitisk leder i SV
Bostedspreferanser og arbeidsreiser i norske storbyer
Lis Byberg Forelesning BoS3 2005
“Å utvikle studietilbud og undervise på nett” Perspektiver og erfaringer fra det nasjonale LINGO-prosjektet cmc.uib.no/lingo Åpent seminar ved HiØ tirsdag,
Bbbb Regionplan Agder 2020 Samarbeidet med UiA-en merverdi for oppfølgingen?
Questback 2012 Questbacken er basert på svar fra de som har vært til veiledning ved Karrieresenteret i Nord- Trøndelag. Det var ca. 325 som svarte i 2012,
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Hvordan har det seg at kvinner i gjennomsnitt tjener 15 % mindre enn menn pr time? Om arbeidet i Likelønnskommisjonen Anne-Jorunn Berg, professor ved Høgskolen.
Kommunal- og samfunnsøkonomiske effekter av boligsosial politikk Rolf Barlindhaug Norsk institutt for by- og regionforskning.
En virtuell organisasjon, tuftet på et samarbeid mellom Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Rokkansenteret/UiB, finansiert av Kultur – og kirkedepartementet,
Handlingsplaner for likestilling En analyse av planene for 2003 levert av underliggende virksomheter i Oslo kommune pr.1.april 2005.
Mangfold og inkludering: hvilket mangfold, og hva er inkludering? Anne Britt Djuve, Fafo
Likestillings- og diskrimineringsombudet 13. juni 2014
Program for velferd, arbeidsliv og migrasjon (VAM)
Religion på arbeidsplassen
Hvorfor det utvidede likestillingsbegrep – presentasjon av LDOs veiledning Av Mona Larsen-Asp underdirektør Høgskolen i Lillehammer 24. april 2008.
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
LO i Nord-Trøndelags familie- og likestillingspolitiske utvalg Sett inn topptekst side 1.
Stiftelsen Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning Ragnar Frisch Centre for Economic Research Innvandreres suksess på arbeidsmarkedet.
L IKESTILLING Likestilling sett fra to studenters synspunkt 2008.
Ideelle organisasjoners plass i et samlet sosialt tjenestetilbud av Statssekretær Kjell Erik Øie
Klasse, etnisitet og Det nye Norge Jon Rogstad Institutt for samfunnsforskning 4. november 2009.
Definisjoner.
Menn, samliv og likestilling av Statssekretær Kjell Erik Øie For Nasjonalforeningen for folkehelsen Løten helselag
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
Oppgave i) Til 4. oktober: i) eller ii) Til 1. november: iii) i)Gjør rede for Connels begrep om ”hegemonisk maskulinitet” og Whiteheads begrep om ”The.
Side 1Navn på seminar / Botilbud til unge som er utsatte for tvangsekteskap eller trusler om tvangsgifte Handlingsplanen mot tvangsekteskap,
Norsk arbeidsliv 2011 Stabilt, men skyer i horisonten Ann Cecilie Bergene Arild H. Steen.
LIKESTILLINGSUTVALGET opprettet ved kgl.res. 12. februar 2010 Likestillingspolitikk i lys av livsløp, klasse og etnisitet Struktur for likestilling Leder.
Skolens oppgave og funksjon i samfunnet
FAGFORBUNDET Oppland Organisert? Hvorfor det?. Hva forsikrer du i livet ditt?
NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”
NAV Vennesla Innlegg av SKA ved Gry Lægraid Sørensen.
Prosjekt ”Uønsket deltid” Sortland kommune Prosjektleder Hege Hodø.
Fra lovverk til likestilling: Å bekjempe diskriminering fra et ombuds ståsted Bjørg Unstad Avdelingsleder Diskrimineringens mange former. Oslo
5.1 Innledning I arbeidsretten ser vi på ulike regler som regulerer ansettelsesforhold. Vi skiller mellom individuell og kollektiv arbeidsrett. I den.
Fagforbundets lønnspolitikk er en viktig del av forbundets prinsipp- og handlingsprogram. I prinsipprogrammet heter det:. Fagforbundets lønnspolitikk.
Barnefamiliers stabilitet i indre Oslo En kvantitativ studie av barnefamiliers bofasthet på og 2000-tallet Erik Bjørnson Lunke.
Voksenopplæring Jan Ellertsen. Samfunnsutfordringen Antallet voksne uten videregående opplæring er stigende, mens arbeidslivets behov er synkende Deler.
Fagforbundet; ”De gode holdningers forbund” (fra Fafo rapporten ”En mann- en stemme”) En presentasjon om samarbeidet mellom Fagforbundet og Norsk Folkehjelp.
Innvandrere og sykefravær: Hvor viktig er yrke? Pål Schøne Institutt for samfunnsforskning NFR brukerseminar 17. november 2011.
1 Hvorfor skal jeg velge statsvitenskap? Studier, forskningsspørsmål og karrieremuligheter med utgangspunkt i statsvitenskap.
Bergen Studentsamfunn LIKESTILLING FOR MENN? Trenger vi likestilling for menn, og i så fall, hvorfor det? Guttorm Grundt; MannsForum.
Seminar om fagopplæringsportalen Kristiansand, 27. oktober 2016.
Valgadferd Alder: SV og RV overrep. blant unge Kjønn: kvinner til venstre – menn høyre Bosted: SP i distr. – Høyre i sentr. Yrke: offentlig ansatte til.
Et norsk perspektiv Geir Sverre Braut 10. juni 2009.
Meirnytte av Ringeriksbanen Morten Myksvoll Forum Nye Bergensbanen.
Skranker i arbeidslivet
Å koble. Å koble Hvordan arrangeres et ekteskap?
SE MEG – GJØR EN FORSKJELL! Velkommen!
Hvem stemmer på hvilke partier?
Kulturminneforskning i et miljøforvaltningsperspektv
Ressursfokus vs mangelfokus
Frivillighet Organiser og motiver dine frivillige
NSF lønnspolitikk Påstander om NSFs lønnspolitikk – riktig eller galt?
Forskjeller mellom gutter og jenter
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Hvem stemmer på hvilke partier?
Religion og integrering
Utskrift av presentasjonen:

L IKESTILLINGSUTVALGET O M I NNVANDREDE K VINNER OG ARBEID Marjan Nadim Institutt for samfunnsforskning Seminar ISF, 9.oktober 2012

Institutt for samfunnsforskning Utvalgets tilnærming til den etniske dimensjonen Flerdimensjonal: hvilke forskjeller gjør en forskjell? Tar utgangspunkt i «felles» utfordringer vi har identifisert på ulike levekårsområder Hva er likestillingssituasjonen i samfunnet og arbeidslivet innvandrere skal «integreres» inn i?

Institutt for samfunnsforskning Likestillingsutfordringer på arbeidsfeltet Det kjønnssegregerte arbeidslivet Arbeidstid og arbeidsmiljø Kjønnede familietilpasninger Inntekt

Institutt for samfunnsforskning «Valgfrihet» Reell valgfrihet Preferanser Strukturer

Institutt for samfunnsforskning Likestilling og innvandrere Komparative glipp Likestilling som «innvandrerproblem»?