CARE INTERNATIONAL I TANZANIA CARE sitt arbeid i Magu.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid
Advertisements

DEOR – hva? “process of disseminating and exploiting the results of projects with a view to optimising their value, strengthening their impact, transferring.
Pengekrav Krav Kreditor Debitor.
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Foredrag eldrerådskonferanse 5/9 2011
Pasientflyt og Tamiflulogistikk under en pandemi Øistein Løvoll Avdeling for infeksjonsovervåking Divisjon for smittevern Smitteverndagene 2006,
U TDANNING OG FORSKNING AV BETYDNING FOR SAMHANDLINGSREFORMEN Marianne Hedlund, dekan ved Helse- og sosialfag, HiT.
Prosjekt ELIMINATE Innsamlingskampanje. Vår andre mulighet til å forandre historien.
Motivasjon.
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
Norsk Scania AS Presentasjon dialogkonferanse
Den beste bistand er kvinnerettet bistand - en sannhet uten modifikasjoner Foredrag for Rotary Jan Olav Baarøy Programsjef i CARE Norge Februar 2011.
UNICEF.
BOKMÅL Tre samfunnstyper.
Samhandlingsreformen sett fra en stor kommunes ståsted
Sør-Afrika KFUM Tensing
Vår andre mulighet til å forandre historien Jodmangelrelaterte sykdommer (IDD) •I 1994, Kiwanis startet et partnerskap med UNICEF og samlet inn nesten.
TEMA I HELSEFREMMENDE LIVSSTIL
© Olav Torvund - INSTITUTT FOR RETTSINFORMAIKK UNIVERSITETET I OSLO Fødsel, liv og død Vederlag Lån Erstatning osv Pengekravet “fødes” utenfor pengekravsretten.
Ngitili Sukumaenes løsning for å gjenoppbygge skog og gresslandskap.
NY LOV OM HELSEPERSONELL
Skolehelsetjenesten. Samarbeid bestående av:
1 Jeg og samfunnet.
NETTVERKSARBEID Kreativt verksted DK samlinga
DEMOKRATIPROSJEKT. Prosjektmål Å gjøre kvinner og ungdom sterkere så de blir i stand til å oppnå større inflytelse på den demokratiske avgjørelses-prosessen.
HIV og AIDS Den moderne pesten.
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
Kjell Erik Øie Statssekretær
Del 3 God intern kommunikasjon – vær trygg
Retten til helse …med vekt på individuell og global helse
KAMPANJEHØYDEPUNKT HØSTEN Amnesty setter en stopper for overgrep mot individet Foto: (C) Amnesty International.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
Hvorfor det utvidede likestillingsbegrep – presentasjon av LDOs veiledning Av Mona Larsen-Asp underdirektør Høgskolen i Lillehammer 24. april 2008.
Seminar om styrearbeid « Erfaringer fra styrearbeid, ulikheter Sverige - Norge, kvinnekvotering i Norge » 1.
Skjønnhetstyranniet og vold Elisabeth og Anne-Bente
Mødrehelse som politisk spørsmål. Norske erfaringer
Fagforbundets Internasjonale Trepartssamarbeid Arbeidsseminar august 2014 Anne K Grimsrud.
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
Dårlig økonomi, omorganiseringer og nedbemanninger på Forskningsinstituttene Hvilke erfaringer har vi?
Planlegge og prioritere tiltak
CAKE En sterkere HMS-kultur
Styreseminar.
Likemannsarbeid er vår viktigste oppgave
© Den norske jordmorforening Tollbugata Oslo Tlf: Fax: E-post: Velkommen til kurs for kommunejordmorkontakter.
Samhandlingsreformen
Effektiviseringsnettverk store kommuner Rådmannssamling Gardermoen Utredningsdirektør Kjell-Torgeir Skjetne.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Likeverd som prinsipp, utfordringer og muligheter Pedagogiske konsekvenser for likestillingsarbeid og toleransebygging i barnehager (og ellers) Forelesning.
Med utgangspunkt i Frederik Engelstad(2006)og Dag Østerberg (2000)
Hvordan blir barns rettigheter ivaretatt? Kirsten Kvalø, Leder, PRESS - Redd Barna Ungdom.
MER PERSONLIG ØKONOMI I SKOLEN Idar Kreutzer, 20.august 014.
Mødredødelighet.  Hvert eneste minutt dør en kvinne i forbindelse med svangerskap og fødsel  Over en halv million kvinner. Hvert eneste år.  99 prosent.
Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en.
Human rights live here! Rettighetene til slumbeboere.
Høydepunkt Høst 2010 Totalforbudet mot abort i Nicaragua: Hva er et kvinneliv verdt? Patricia Kaatee politisk rådgiver Amnesty International Norge.
En befolkning er mengden mennesker, innen et avgrenset område. F.eks: De som bor i Norge, er Norges befolkning. De som bor i Afrika, er Afrikas befolkning.
Pårørende til pasienter med (alders)demens Hvordan ivareta en forsømt gruppe bedre? Sigurd Sparr Geriatrisk Avdeling UNN. Leder Nasjonalforeningen demensforbundet.
Utvalde kulturlandskap i Jordbruket. Erfaringer, utfordringer og resultater fra fjellgardane og seterdalane i Øvre Sunndal. Nettverkssamling Lista
Sommerly barnehage Plan fadder
En kontrakt som koster dyrt
The Rotary Foundation, Vocational Training Teams
hvordan kan det gjennomføres?
Bygging av fødestuer - fire er ferdig, flere gjenstår
The Rotary Foundation, Vocational Training Teams
Lions Club Bærum/Verdande v/Inger Bernhoft Dårflot
Intro: Det finansielle systemet
Årsaker til økonomisk vekst
Utskrift av presentasjonen:

CARE INTERNATIONAL I TANZANIA CARE sitt arbeid i Magu

Økonomiske aktiviteter Jordbruk Fiske

Økonomi Ikke lett for bønder å få lån. De som driver med små forretninger har for lite kunnskaper og kapital til å starte opp eller utvide virksomheten sin

Prosjektet sitt arbeid Låne- og sparegrupper: –Sparegruppekasse –Medlemsbøker for å spare –Lånebok –Bokføringsbok/dokumentasjon

Hvorfor satse på kvinner Mesteparten av alt arbeid utføres av kvinner, men de har minst innflytelse over produksjonen Kvinner har lite makt på familienivå og i samfunnet Mesteparten av barn uten skolegang er jenter Kvinner bruker penger til familiebehov som helse, mat, skole osv.

Sosialt Forbedret forhold mellom kvinner og menn Mindre vold mot kvinner i hjemmet Flere jenter får gå på skole Kvinner har makt og kan bestemme over sin egen pengebruk Kvinners anerkjennelse – de blir valgt til lokale lederskapsposisjoner

CARE WAGE PROGRAMME Oppbygging av evner hos kvinner og jenter. Prosjektet bruker låne- og sparegrupper til å bygge opp kvinners og jenters kapasitet til å påvirke myndighetenes avgjørelser i saker som vedkommer dem. Når kvinnene møter til spare- og låneaktivitet, er møtet brukt for å stimulere diskusjonene om saker som berører deres liv, og hvordan de skal møte disse sakene

WAGE sitt hovedfokus Helsesituasjonen for mødre Årsaker: –Tanzania er blant de ti landene i Afrika med høyest dødelighet blant mødre –Ca 8000– kvinner dør hvert år av graviditetsrelaterte årsaker –Ca nyfødte dør hvert år

Noen årsaker til høy mødredødelighet Helsesentre: Dårlig kvalitet, ikke tilfredsstillende og ufaglært personell Transport: Kostbart og mangel på utstyr Dårlig økonomi: –Må sette til side penger til øyeblikkelig hjelp og være forberedt på nødvendig materiell og uformell betaling

Årsaker til mødredødelighet Dårlig hygiene spesielt ved hjemmefødsler –Ca 53% av gravide kvinner føder hjemme Village health workers – compensated by the village government Helsearbeidere i landsbyene betalt av landsbystyresmaktene Skikker og tradisjoner: –Betraktet som kvinners ansvar –Tradisjonelle helbredere

Årsaker Alvorlige infeksjoner, spesielt blant nyfødte –Stivkrampe: Langt fra hospital, ingen vaksine –Sykdommer: Diare, lungebetennelse, malaria og HIV

Forebygging Mange nyfødtes og mødres død kunne ha vært forebygget ved å forbedre eksisterende hjelp ved fødsel Enkel forebygging: –Hygienisk fødselshjelp –Holde de nyfødte varme

CARE arbeid Gi kunnskap om den eksisterende situasjonen. Mobilisere kvinner til å diskutere de eksisterende problemer. Øke deres kapasitet til innflytelse på lokale avgjørelser som har effekt på helse ved fødsel.