Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeidsmiljøutvalget (AMU)
Advertisements

Alkohol | SVØMMING.
ALKOHOL|IDRETT.
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Lederutvikling og skreddersøm
KURS I PRESENTASJONSTEKNIKK
Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid.
KOM MED. KOM MED – Status før prosjektet  Godt arbeidsmiljø (ref. MU)  Gode tilbakemeldinger fra gjester  Ingen umiddelbare områder utpeker seg som.
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Prinsipper for utøvelse av lederrollen
ØSTENSJØ ROTARY KLUBB inviterer til RYLA – 18. mars 2007 Sørmarka Kurs og Konferansesenter, Enebakkveien Siggerud Tittel på seminaret:
1 Klubbens lederplan Anbefalt administrativ struktur for rotaryklubber i D2260. Implementeres senest 1. juli 2007.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk
PETS 2012 | 1Distrikt 2250John Ivar Solvik Velkommen til PETS Tema: Serviceprosjekter.
1 Orgamisasjonsplan Samordnet organisasjonsplan for distrikt og klubber i Rotary Distrikt 2260 Oppdatert pr 5. Mars 2010.
Svein Ivar Hansen Halden Rotary Klubb
Rotary Youth Leadership Awards Lederseminar for ungdom fra 19 til 24 år Distrikt – 21. mars 2010 Sundvolden Hotell Arrangør: KOLSÅS ROTARY KLUBB.
ØSTENSJØ ROTARY KLUBB inviterer til RYLA – 13. april 2008 Sørmarka Kurs og Konferansesenter, Enebakkveien Siggerud Tittel på seminaret:
President – AG – DG PETS 2009 Distrikt President – AG – DG Skal i fellesskap sikre Aktive, godt fungerende klubber.
TITLE KLUBBENS MÅL OG PLANER PETS D
Medlemskap og mangfold
STYRKE ROTARY – STRENGTHENING ROTARY Inger-Britt Zeiner, Rotary Public Image Coordinator sone 16.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Norsk Bridgeforbund. Hvorfor er klubbutvikling viktig? Hva kan NBF tilby?
Styret – hjertet i foreningen
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur Denne presentasjon er utarbeidet av Fiskeridirektoratet og Mattilsynet i forbindelse med innføring av IK – Akvakultur.
Ungdomsutveksling. "Rotary International mener dette arbeidet er av stor betydning og oppfordrer Rotaryklubbene sterkt til å engasjere seg i ungdomsutveksling".
Rotary Youth Leadership Awards Lederseminar for ungdom fra 18/19 til 24 år. Distrikt – 21. mars 2010 Tyriheim ved Sundvollen Arrangør: KOLSÅS.
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
1 Klubbens lederplan Anbefalt administrativ struktur for rotaryklubber,
1 Klubbens lederplan Anbefalt administrativ struktur for rotaryklubber.
HVORFOR er jeg Rotarianer ? Distriktssamling 20. mars 2010
Rotary Distrikt 2260 Noen tanker om: Hvordan kan vi best beholde de medlemmene vi allerede har? Åge Bjor August 2009 Medlemsseminar 26. og
Norway Rotary Distrikt 2260 KOMITE FOR OPPLÆRING OG KOMMUNIKASJON KOMMENTARER TIL OPPLEGG LEDERUTVIKLING OG PRESENTASJONSTEKNIKK: Kurs ”BEVISSTGJØRING.
Rotary Distrikt 2260 Midtveismøtet Utfordringer i vårt distrikt v/ Åge Bjor.
Velkommen til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Mentoring Kurset er utarbeidet og tilrettelagt av Hans Martin Larssen, Langhus Rotaryklubb Endringer i dokumentet.
JOHN KENNY RI PRESIDENT GRANGEMOUTH, SCOTLAND.
Mål og prioriteringer for rekrutteringsarbeidet Svein-Erik Dippner Klubb- og medlemsutvikling, D2260.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
"Rotaryskolen i D2250"1 Informasjon om komitearbeidet i ………Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
GENERELL INFORMASJON OM ROTARY
NORFO - Norsk Rotary Forum 1 NORFO Norsk Rotary Forum.
PETS DISTRIKT 2290 ROTARY ÅRET MÅL OG STATEGIER.
PRESIDENT ROLLEN Innledning til gruppearbeid PETS 2009.
Svein-Eirik Jensen Tel: , Mob: SEJ Rotarys etiske grunnlag.
Paul Harris En kreativ og nytenkende mann Han grunnla Rotary i 1905 fordi han savnet nære venner i sin nye hjemby Reiste rundt i USA i fem år.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Universitetet i Tromsø
Roller og synsvinkler Bente Erlien
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
Åsane Rotary Klubb Velkommen til informasjon om
Strategi- og aktivitetsplan
Gode venner som hjelper andre. Til tjeneste Lions Norge Rolle, ansvar og oppgaver utarbeidet av MD GLT Klubbsekretær 2.
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Oppfølging av kompetansestrategi… Bruk av resultatledelse i arbeidet med Kompetanse for Mangfold Tiller 9. og 10. februar 2016.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Klubben for alle.
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Før du starter. Denne presentasjonen skal gjennomgås som
LOGO OG MOTTO FOR
Rotary Klubb Velkommen til informasjon om
Medlemskap og klubbutvikling i D 2310 v/ Bjørg Månum Andersson,PDG
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Medlemskap og klubbutvikling i D 2310 v/ Bjørg Månum Andersson,PDG
Ledelse VÆRE ROLLEMODELL SETTE RETNING ENGASJERE GJENNOMFØRE Forstå
Utskrift av presentasjonen:

Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club

Norway Rotary Distrikt Innledning. Ideen bak opplegget for kurs ”Bevisstgjøring av Rotary’s ledere”, var å sette opp enkle momenter klubbene og deres opplæringsansvarlige kunne benytte i deres videre arbeid. Hensikten var ikke å presentere et fullverdig kurs i lederutvikling, da det finnes utallige kurs i dette emnet utviklet både for næringslivet, Forsvaret og det offentlige for øvrig. Ideen var videre å: Gjøre budskapet lett forståelig, og lett og forholde seg til for alle. Gjøre budskapet ”spisbart” for ledere på alle nivåer. Skape en felles plattform for alle ledere i Rotary. Momentene brukes på samlinger og møter hvor det enkelte medlem blir involvert i det videre arbeid, og hvor de kan bidra til det endelige innholdet i egen klubb’s opplæring og lederutvikling.

Norway Rotary Distrikt Det overordnede mål. Lederutviklingen i distriktet har som formål å: ”skaffe gode ledere på klubbplan, og sørge for skolering av tillitsvalgte som i fremtiden kan tenkes å gjøre tjeneste på nivåer i organisasjonen over klubbnivå.” Det henvises til ”Klubbens Leadership plan”

Norway Rotary Distrikt Målet er å besvisstgjøre kommende ledere på alle nivåer på følgende: Lederrollen Lederansvaret Lederoppgavene Utviklingen av klubbens lederskapsplan vil bli enklere for alle når disse begrepene er definert og gjennomdrøftet.

Norway Rotary Distrikt Lederrollen, herunder: ”å stå fram som et godt eksempel” og ”være et forbilde”, "LEAD THE WAY" å motivere og engasjere å involvere og la alle så langt råd er, få et eierforhold til sakene/prosjektene nødvendigheten av god kommunikasjon på alle plan og med alle midler og ikke glemme nødvendigheten av den menneskelige kontakt

Norway Rotary Distrikt Lederansvaret, herunder: ansvaret for å fastsette konkrete og reelle mål. prinsippet om at ansvar ikke kan pålegges, men at ansvar er noe den enkelte tar. forståelsen av og ha det overordnede ansvaret for hele klubbens drift, og derved også ansvaret for miljø, trivsel og klubbens sosiale liv. å være bevisst på bruken av egen organisasjon. å være bevisst de konsekvenser lederen må ta med det ansvaret han/hun har påtatt seg.

Norway Rotary Distrikt Lederoppgavene, herunder: Være utadvendt og positiv til alt og alle Etterleve Rotary’s idealer Være engasjert og delaktig Være informativ (intet er hemmelig !) Være rettferdig i fordelingen av arbeidsoppgavene og la alle få gjøre sin innsats/ta sine oppgaver Utøve god presentasjonsteknikk (Se eget kurs) Formidle, og ha evne til og lede ”den gode samtale”

Norway Rotary Distrikt LEDEROPPGAVENE FORTS. Hele tiden og gjøre sine medlemmer/ medarbeidere gode; ros og oppmuntring Bidra til kontinuiteten i klubb-arbeidet Verdsette og oppmuntre til kreativitet Tilby regelmessig og fortløpende opplæring Forståelse for samarbeid og gruppeprosesser Evaluere (kan det gjøres bedre, eller på en annen måte neste gang ?)

Norway Rotary Distrikt Fellesnevneren for alle ledere på alle ulike nivåer, er å: ”MOTIVERE, INVOLVERE OG ENGASJERE” Spesielt i Rotary’s virksomhet er dette viktig for å kunne oppnå engasjerte klubber både på det lokale og det internasjonale plan.

Norway Rotary Distrikt Etikk. Etikk er en vesentlig del av godt lederskap, men dette er ikke berørt i kurset. Grunnen er at etikk må ansees som et eget fag/tema og må presenteres deretter. Benytt de etiske regler for hvert yrke, og drøft disse.