Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Før du starter. Denne presentasjonen skal gjennomgås som

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Før du starter. Denne presentasjonen skal gjennomgås som"— Utskrift av presentasjonen:

1 Før du starter. Denne presentasjonen skal gjennomgås som
PowerPoint Lysbildefremvisning For å se som lysbildefremvisning: 1. Klikk på “Lysbildefremvisning” på menylinjen øverst på skjermen. 2. Velg “Fra begynnelsen”. For ytterligere assistanse, kontakt din klubbs IT-K, Distriktets GLT eller Electronic Learning:

2 Modul 1: Roller og ansvarsforhold
Sonelederopplæring Selvstudium Modul 1: Roller og ansvarsforhold Klikk her hvis du har behov for å trykke ut arbeidsboken før du fortsetter. ARBEIDSBOK Klikk på pil for neste bilde.

3 Når denne modulen er gjennomgått, skal du kunne:
Hensikten med denne første modulen er å gi deg en oversikt over sonelederrollen. Når denne modulen er gjennomgått, skal du kunne: Forstå de forskjellige roller og ansvarsforhold som gjelder for soneleder Vite hvor du kan finne ressurser til hjelp for utførelse av ditt verv som soneleder Klikk på pilen for neste bilde.

4 Sonelederopplæring Selvstudium
Modul 1: Oversikt over roller og ansvar Klikk på pilen for neste bilde.

5 Soneleders ulike roller
Slå opp i arbeidsboken side 1. Klikk på pilen for neste bilde.

6 Vervet som soneleder innebærer tre ulike roller samtidig:
Administrativ leder i sonen Leder av DGs rådgivende team i sonen Medlem av distriktsrådet og/eller distriktsstyret Soneleder Medlem distriktsråd og/eller styre Administrativ leder i sonen Leder av DGs rådgivende team i sonen Klikke på pilen for neste bilde.

7 Vervet som soneleder innebærer tre ulike roller.
Alle rollene har det samme overordnete mål: Sunne og aktive klubber som er i stand til å oppfylle Lions Clubs Internationals (LCIs) mål og oppgave samt leve opp til vårt motto: Til Tjeneste Administrativ leder i sonen Leder av DGs rådgivende team i sonen Medlem av distriktsrådet og/eller styre Klikk på pil for neste bilde.

8 Zone Chairperson = Soneleder
God kommunikasjon mellom de forskjellige lederne i distriktet vil være til stor hjelp for å bidra til at sonen og distriktet blir så veldrevet som mulig. Regions-leder Zone Chairperson = Soneleder Klikk på pil for neste bilde.

9 Soneleder skal samarbeide tett med og være til støtte for klubbpresidenter og sekretærer i sonen.
Regions-leder Zone Chairperson = Soneleder Klikk på pil for neste bilde.

10 Soneleder skal samarbeider tett med DG-teamet, GLT og GMT .
Regions-leder Zone Chairperson = Soneleder Klikk på pil for neste bilde.

11 Ansvarsforhold Kommunikasjon Møter og klubbesøk Rapporter
De følgende bilder vil hjelpe deg med å besvare spørsmålene på side 2 i arbeidsboken. Klikk på pil for neste bilde.

12 Som soneleder er du bindeleddet mellom klubbene i sonen og mellom sonen og distriktet..
Regions-leder Zone Chairperson = Soneleder Klipp på pil for neste bilde.

13 Du skal legge til rette for: Dele de gode ideene
Som soneleder er du bindeleddet mellom klubbene i sonen og mellom sonen og distriktet. Du skal legge til rette for: Dele de gode ideene Fremme distrikts-, multipledistrikt- og internasjonale programmer. Fremme lokale aktiviteter God kommunikasjon mellom klubbene i sonen Regions-leder Klikk på pil for neste bilde.

14 Før du går videre, besvar spørsmålene på side 2 i arbeidsboken.
Som soneleder er du bindeleddet mellom klubbene i sonen og mellom sonen og distriktet. Du skal: Sørge for oppdatert kontaktinformasjon til klubbtillitsvalgte. Videreformidle medlemmenes synspunkter Drøfte behov for opplæring av tillitsvalgte og medlemmer. Regions-leder Før du går videre, besvar spørsmålene på side 2 i arbeidsboken. Klikk på pil for neste bilde.

15 Ansvarsforhold Kommunikasjon Møter og klubbesøk Rapporter
De følgende bildene vil hjelpe deg med å besvare spørsmålene på side 3 i arbeidsboken. Klikk på pil for neste bilde.

16 Sonelederen District Governor's Advisory Committee Chairperson
Administrative Officer of the Zone Member of District Teams Klikk på pilen for neste bilde.

17 Som soneleder skal du besøke klubbene i sonen for å:
Besøke sonens klubber minst en gang årlig Som soneleder skal du besøke klubbene i sonen for å: Identifisere behov klubbene i sonen har Presentere eller introdusere de ressurser som er tilgjengelige for klubb- og medlemsutvikling samt lederutvikling. Vurdere klubbenes grad av måloppnåelse. Motivere til deltagelse i sone- og distrikts-aktiviteter, multippeldistriktaktiviteter som kurs og konferanser samt distrikt- og riksmøter. Medlem av DGs rådgivende team Medlem av distriktsråd og/eller styre Administrative Officer of the Zone Administrativ leder i sonen District Governor's Advisory Committee Klikk på pilen for neste bilde.

18 Etablere dialog om saker som vedkommer alle klubbene i sonen
Gjennomføre og lede minst 3 møter i teamet i løpet av året. DG’ rådgivende team I sonen består av presidenter og sekretærer I hver klubb I sonen. Soneleder er teamleder og skal: Etablere dialog om saker som vedkommer alle klubbene i sonen Anmode om anbefalinger fra komitemedlemmene Videreformidle og presentere disse anbefalinger I Distriktsrådet Administrativ leder i sonen Medlem av distriktsrådet og/eller styret Administrative Officer of the Zone Leder av DGs rådgivende team i sonen District Governor's Advisory Committee Klikk på pilen for neste bilde.

19 Administrativ leder i sonen Leder av DGs rådgivende team
Fire distriktsrådsmøter årlig Soneleder er medlem av distriktsrådet og/eller -styret samt i distriktets GLT- og GMT-team. Sonelederen skal: Assistere Distriktsguvernøren i utarbeidelsen av planer som skal bidra til å gjøre Lions suksessrik i distriktet. Gjennom tett samarbeid med GMT-D bidra i utviklingen av klubbenes utvikling og vekst. Gjennom tett samarbeid med GLT-D identifisere, utvikle og oppmuntre nåværende og fremtidige ledere i Lions. Administrativ leder i sonen Leder av DGs rådgivende team Administrative Officer of the Zone Medlem av distriktsrådet og/eller -styre District Governor's Advisory Committee Klikk på pil for neste bilde.

20 Ansvarsforhold Kommunikasjon Møter og klubbesøk Rapporteringer
De følgende bildene vil hjelpe deg med å besvare spørsmålene på side 4 i arbeidsboken. Klikk på pilen for nes.

21 Rapporteringer vil være et nyttig hjelpemiddel for hver av de tre rollene sonelederen innehar
Medlem av Distriktsråd og/eller styre Administrativ leder i sonen Leder av DGs rådgivende team i sonen District Governor's Advisory Committee Chairperson Administrative Officer of the Zone Member of District Teams Klikk på pilen for neste bilde.

22 Leder av DGs rådgivende komite I sonen
Som administrativ leder av sonen, skal soneleder oppmuntre til og påse at klubbene sender medlemsrapport punktlig og regelmessig rapportere klubbaktiviteter ved hjelp av nettsidene MyLCI. Dette vil hjelpe soneleder i å være oppdatert på medlemssituasjon i klubbene samt deres aktiviteter. Leder av DGs rådgivende komite I sonen Medlem av distriktsråd og/eller styre Administrative Officer of the Zone Administrativ leder i sonen District Governor's Advisory Committee Oppmuntre klubbene til punktlig rapportering Klikk på pilen for neste bilde. .

23 Sonens administrative leder Medlem av distriktsråd og/eller -styre
Som leder av DGs rådgivende team i din sone, er du ansvarlig for å ferdigstille og sende inn DGs rådgivende komites møterapport, (DA-ZCM) Denne rapporten gir soneleder fin mulighet til å avgi en kortfattet rapport om klubbenes tilstand og eventuelle bekymringer soneleder måtte ha til distriktsrådet og LCI. Det gir også soneleder en fin mulighet til raskt å kunne finne ut hvordan han eller hun best kan gi klubben støtte. Sonens administrative leder Medlem av distriktsråd og/eller -styre Administrative Officer of the Zone Leder av DGs rådgivende team Ferdigstille DGs rådgivende komites rapport etter hvert møtet District Governor's Advisory Committee Klikk på pilen for neste bilde.

24 Som medlem av distriktsrådet, vil soneleder ha tilgang til klubb status rapport, som blir sendt fra LCI hver måned. Denne rapporten gir informasjon om medlemskap, rapporter, innbetalinger og donasjoner. Sonens administrative leder Leder av DGs rådgivende team Administrative Officer of the Zone Medlem av Distriktsråd og/eller styre District Governor's Advisory Committee Regelmessig gjennomgå klubb status rapport Klikk på pilen for neste bilde.

25 Slå opp på side 5 i arbeidsboken.
Ressurser Slå opp på side 5 i arbeidsboken. Klikk på pilen for neste bilde.

26 Ledelse ressurssenter (Leadership Resource Center, LRC)
Lions opplæringssenter (Lions Learning Center, LLC) LLC tilbyr mange kurs som kan være til stor hjelp i både oppbygging og oppfrisking. Ledelse ressurssenter (Leadership Resource Center, LRC) LRC tilbyr et variert utvalg av treningsmateriale, presentasjoner for å bedre taleferdighetene og webinarer innen ledelse og lederskap. Klikk på pilen for neste bilde.

27 Globale medlemskapsteam (Global Membership Team, GMT)
GMT er etablert som en global struktur for å bidra til økt fokus på klubb- og medlemsutvikling på alle nivå i vår organisasjon. Globalt opplæringsteam (Global Leadership Team, GLT) GLT er etablert som en tilsvarende global struktur for sterkere å fokusere på viktigheten av opplæring på alle nivå i vår organisasjon og med spesiell fokus på lederutvikling. Klikk på pil for neste bilde.

28 Sone og Regionleder Center (Zone and Region Chairperson Center
Sone-og Regionleder Center på LCIs hjemmeside gir tilgang til mange nyttige dokumenter inkludert: Soneledermanual (The Zone Chairperson Manual) DGs rådgivende komités møterapport Informasjon om Excellence Awards (utmerkelser), Blueprint for a stronger club (skisse for en bedre klubb) og andre verktøy som er egnet for klubb- og medlemsutvikling. Klikk på pilen for neste bilde.

29 Sjekkliste Er du klar for å ta på deg ansvaret som soneleder? Besvar spørsmålene på side 6 i arbeidsboken. Hvis du ikke kan svare bekreftende, bruk litt tid på å bli kjent med klubbene i sonen. Klikk på pilen for neste bilde.

30 Oppsummering av denne modulen.
Soneleder skal ved hjelp av all informasjon som oppnås gjennom kommunikasjon, samarbeid på klubb-, sone- og distriktsnivå, ulike rapporter og ressurser, sammen med sine lederegenskaper, kunne bidra til aktive og sunne klubber i sonen. Klikk på pilen for neste bilde

31 Du har nå gjennomført modul 1 i sonelederopplæringen -
Oversikt over soneleders roller og ansvar Har vi nådd målet for denne modulen? Gjennomgått soneleders forskjellige roller og ansvar. Stilt til rådighet ressurser til hjelp for å utføre oppgaven som soneleder. Klikk på pilen for neste bilde

32 Takk for at du har gjennomført denne modulen.
De neste tre modulene vil bli gjennomgått i plenum under sonelederopplæringen: Modul 2: Soneleder som sonens administrative leder Modul 3: Soneleder og DGs rådgivende team Modul 4: Soneleder som medlem av distriktsrådet Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med GLT eller Klikk på pilen for neste bilde.


Laste ned ppt "Før du starter. Denne presentasjonen skal gjennomgås som"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google