KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON Årlig aksjon i fastetiden Hele menighetens aksjon Samlet inn 28 millioner i 2009 35 000 bøssebærere i hele Norge, flertallet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.

Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Fremtidsbilder og familiens betydning Noen hovedfunn og perspektiver.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010
Hurra for deg som fyller ditt år...
Barna er de største taperne ……
Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.
Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold Kapittel 9 oppgave h.
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Odd Fellow OrdeneN Storembedsmannsmøte
Lokal synlighet Hva? Hvorfor? Hvordan?
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Diakoni og trosopplæring
Tre håndfuller vann for livet.
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Se Verden – Se Livet.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kapittel 5 oppgave d Bruk riktig ord på riktig plass i riktig form.
Kapittel 4 oppgave c. Sett inn substantivene som svarer til

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 FLASKEPOSTKAMPANJEN Hvert år under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon oppfordrer vi og Changemaker folk i Norge til å gi.
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
Slik jobber Kirkens Nødhjelp med klimaendringer
1 Kirkens Nødhjelps fasteaksjon Årlig aksjon i fastetiden. Hele menighetens aksjon. Samlet inn 31.5 millioner i bøssebærere Over.
INNSAMLING money, money, money It IS funny! flomsikre hus i Bangladesh vanncisterner i tørkeområder i Brasil fattige bønder får.
Misjonsavtaler i menighetene ALLE KAN GI - ALLE KAN FÅ.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Og.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
DITT LIV Skru opp volumet og klikk for å komme i gang.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Foreldremøte 3. februar Hana Kirke. Konfirmantleir Etikkseminar Fasteaksjon Øvelse og konfirmantfest Q & A.
Quiz om vann, klima og faste
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
SKIDAG PÅ BUSUVATNET TEKST: ANDREAS HAUGEN BILDER:GUNN KARIN FOSSHOLM OG KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL.
Sånn gjør vi det i Rælingen! Bånn gass for fasteaksjonen.
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
sos-barnebyer barn på flukt
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Foreldremøte 1. februar 2016 Hana Kirke.
Til deg som skal holde denne presentasjonen:
Historien om Kirkens Nødhjelp startet med sjømannspresten som fikk i oppdrag å reise ned til Tyskland i 1947, for å se til kirka. Det var stor nød i Tyskland,
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Ved inngangen til fastetiden er det en påminnelse om at vi er Kristus sine armer og hender.
MEDIA.
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Foreldremøte 31. mars 2018 Hana Kirke.
Hva er Demensaksjonen? En landsdekkende kampanje for å samle inn penger til forskning på Alzheimer og demens og skape oppmerksomhet om sykdommen Annonsering.
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Kirkens Nødhjelp og Fasteaksjonen
Utskrift av presentasjonen:

KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON Årlig aksjon i fastetiden Hele menighetens aksjon Samlet inn 28 millioner i bøssebærere i hele Norge, flertallet er konfirmanter. Over 1200 menigheter deltar i den store bøsseaksjonen

Fattige rammes alltid hardest av naturkatastrofer Klimaendringene vil gi flere og kraftigere katastrofer i fremtiden. Uten mulighet til å beskytte seg mot naturens brutale krefter, står fattige i fare for å miste liv og eiendom. 23.mars kan du være med og gi trygghet til de mest utsatte.

Tran Viet Dung, far til fem, forteller at han bare hadde en eneste tanke i hodet da storflommen rammet familien i 2007: - Jeg må redde barna mine! Familien fikk huset ødelagt og måtte bo i et midlertidig skur i to måneder. Risavlingen, og dermed mat for flere måneder, var tapt, og barna ble syke. Vietnam – et eksempel

Familien Tran fikk hjelp til å bygge nytt, sikkert hus. Nå er de tryggere selv om fremtiden sannsynligvis vil bringe mer og kraftigere flom. Trygghet i fremtiden

Kirkens Nødhjelp benytter blant annet de innsamlede midlene slik: Nødhjelp når naturkatastrofer rammer: –Opplæring i beredskap, evakuering, utdeling av mat og nødhjelp, rensing av drikkevann Styrke fattiges evne til å møte mer ekstremt vær i fremtiden: –Bygge bedre hus, bygge flomvern eller flytte hus i flomutsatte områder. –Samle dyrebart regnvann, plante trær og lage brønner i tørkerammede områder. Fremme fornybare energikilder: –Biogass fra dyremøkk, solcellepanel, biodiesel fra jatrophaplanten

Støtt Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2010 Flere måter å bidra på: –Bli med konfirmantene og gå med bøsse –Still som sjåfør under bøsseaksjonen –Bak kake som konfirmantene kan få etterpå –Bli med sekretariatet som registrerer bøssebærere, tar i mot bøsser og teller opp pengene. Viktig å oppmuntre ungdommene i deres engasjement og vise at vi voksne bryr oss. Viktig at ungdommene opplever at de ikke står alene.