FISK Hvorfor utrykket: Frisk som en fisk?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Advertisements

ERNÆRING HIL FOTBALL.
Råd for et sunt kosthold (1)
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Aminosyre Arginin.
Arbeid med næringsstoffene og matvaregruppene
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Hverdagsrehabilitering
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 2 Barn og kosthold
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Et sunt kosthold.
PP-presentasjon 16 Lev sunt. Nivå 2.
Fett og helse Det er ikke ett fett.
Vitaminene Fett- og vannløselige
Karbohydrater Består av grunnstoffene C, H og O
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Vitaminer.
Kostsirkelen.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Samtale 3.
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Om Fett og fettsyrer GRUPPE 5. Måltid A Måltid B.
Kostholdsforedrag Sterkenilsdagen
Grunnleggende ernæring
Vitaminer og mineraler
Livea Xpress - Tallerkenmodellen -.
Nucliomega Nucleomega er en naturlig kilde for viktige næringsstoffer, som man vanligvis får i seg ved å spise fisk. Produktet er rikt på DNA og DNA -sammensetninger,
Protein og fett - Uke 9 -.
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Kostsirkelen Inndeling av mat i fem grupper: Korn og brød Egg, kjøt og fisk Mjølk og ost Feitt, olje og smør Grønsaker og frukt Sjå s. 42.
Protein og fett Uke 9. Protein Protein stammer fra det greske ordet ”PROTOS” og betyr det første/den viktigste Bygget opp av aminosyrer Esensielle aminosyrer-
Sjømat, ernæring og helse Lisbeth Dahl Forsker - Program for sjømat og helse Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Energigivende næringsstoffer Protein 1 gram gir 17 kJ Karbohydrater1 gram gir 17 kJ Fett1 gram gir 38 kJ.
Energigivende næringsstoffer Protein 1 gram gir 17 kJ Karbohydrater1 gram gir 17 kJ Fett1 gram gir 38 kJ.
Livea Xpress Tallerkenmodellen. Måltidsrytme 3 hovedmåltid 2 mellommåltid Hver 3-4 time.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
Næringsstoffer. FETT.
Sjømat, ernæring og helse Dr Marian Kjellevold Malde Fungerende forskningssjef i program for sjømat og helse Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning.
Trening og kosthold Karl Filip Singdahlsen 15. Februar 2012.
Fisk Noen som har vært på fisketur? Hvorfor? Matauk eller bare moro? Renser dere selv?
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
Trygg mat og næringsstoffer
Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
Protein og fett Uke 9.
Oppgaver Næringsstoffer
Livea Xpress Tallerkenmodellen.
Sjømat - FELLESBETEGNELSE PÅ MAT SOM KOMMER FRA SJØEN ELLER FRA FERSKVANN SOM ELVER OG INNSJØER.
Kroppens byggesteiner.
FETTSKOLEN.
Sjømat - FELLESBETEGNELSE PÅ MAT SOM KOMMER FRA SJØEN ELLER FRA FERSKVANN SOM ELVER OG INNSJØER.
Vitaminer og mineraler
Protein og fett Uke 9.
Etter denne timen skal du kunne:
Grønnsaker, frukt, bær og poteter.
Vitaminer og mineraler
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

FISK Hvorfor utrykket: Frisk som en fisk? Hvorfor er fisk sundt? Hvorfor bør vi spise fisk?

Hvorfor er fisk sundt? Fisk har vært spist så lenge det har vært mennesker på jorda Vi spiser fisk fordi det er godt, sundt og variabelt. Fisk inneholder omega-3 fettsyrer som er nødvendige for kroppen i visse mengder. Fisk inneholder B-vitaminer – som vi ikke får igjennom så mye annen mat.

Fet fisk: Makrell Laks Ørret Sild Kveite Blåkveite Ål

Mager fisk: Torsk Sei Lyr Uer Lange Hyse Flyndre Steinbit

Næringsstoffer i fisk: Protein Umettet fett Kalsium Fosfor I saltvannsfisk: Jod og fluor

Vitaminer i fisk: Vitamin A – øyets vitamin Vitamin D – nødvendig for opptaket av kalsium Vitamin B – nødvendig for vevet, tennene, benbygningen og for forbrenningen av karbohydrater.

Ulike typer av fett: Umettet fett: Mettet fett: Fett fra dyr som svømmer og flyr Vanligvis mykt (flyter) i romtemperatur Essensielle (livsviktige) fettsyrer – omega-3 Reduserer faren for flere ulike sykdommer Spis mer av dette! Mettet fett: Fett fra firbente dyr Vanligvis fast i romtemperatur I kaker, sjokolade, flesk, fett kjøtt, pølser, fløte, helmelk, smør, hard margarin Spis mindre av dette!