Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kroppens byggesteiner.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kroppens byggesteiner."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kroppens byggesteiner.
Protein Kroppens byggesteiner.

2 Få i deg nok proteiner http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/110540
Vi trenger protein for å bygge opp og å vedlikeholde kroppens muskler og vev.

3 For mye protein Er proteininntaket større enn det som trengs til kroppens oppbygging og vedlikehold, vil overskuddet kunne benyttes som energikilde eller omdannes til fett. Generelt når det gjelder mat før trening, så bør den i hovedsak inneholde karbohydrater slik at du har lett tilgjengelig energi som kroppen trenger under treningen.

4 Hvor mye og hvordan? Forslag til å få i seg både proteiner og kabohydrater etter treningen er en melkebasert smoothie, yoghurt med kornblanding, brødmat med kjøttpålegg, ost, syltetøy, banan, eller egg. Proteinbehovet ligger på ca ett gram protein per kg kroppsvekt per dag.

5 Fullverdig protein Når en type mat inneholder alle de essensielle aminosyrene, kaller vi det fullverdig protein. Eksempler på mat som inneholder fullverdig protein er kjøtt, fugl, fisk, egg, melkeprodukter, ost og soyabønner. Eksempler på vegetariske kilder som du kan kombinere for å få fullverdig protein, er korn, ris, mais, bønner, erter, linser og nøtter.

6 Proteinmangel Proteinmangel som følge av feilernæring kan føre til en rekke sykdommer, men dette forekommer først og fremst i utviklingsland. Det rammer i første rekke små barn og er et resultat av for lavt energiinntak og for lite protein i kosten. De vanligste sykdommene som blir forårsaket av proteinmangel, er marasmus og kwashiorkor.


Laste ned ppt "Kroppens byggesteiner."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google