Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FETTSKOLEN.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FETTSKOLEN."— Utskrift av presentasjonen:

1 FETTSKOLEN

2 Ulike typer fett (s. 8) Mettet fett (stivt og hard når det er kaldt)
Umettet fett (holdet seg flytende også når det er kaldt) Animalsk fett (fra dyr) Vegetabilsk fett (fra planter)

3 Mettet fett (s. 13) Mettet fett finner vi hovedsakelig i matvarer fra dyreriket. Har en hard konsistens i kjøleskapet Bør erstattes med umettet fett Har form som en «stav», og kan pakkes tett sammen.

4 Umettet fett (s. 14) Er mykt i kjøleskaptemperatur
Finnes i mykt margarin, fet fisk, avokado, nøtter og i en del olje Har en eller flere «knekker» i strukturen slik at de ikke kan pakke seg tett sammen. Omega-3 (fet fisk, linfrø), holder blodårene myke Omega-6 (vegetabilsk olje, margarin), gunstig for kolesterolet.

5 Fett og helse? (s 19) Kolesterol er et fettstoff som finnes i kroppen, mettet fett gjør at du får for mye kolesterol, og det er ikke bra. For mye kolesterol kan føre til at blodårene til hjertet tettes igjen. Kolesterol nivået bør ligge under 5 Umettet fett reduserer det dårlige kolesterolet

6 Hvorfor trenger vi fett? (s. 24)
Fett gir oss energi. Overskudd av fett lagres i kroppen. Maten du spiser bør ikke inneholde mer enn 30% fett. Mye av fettet vi får i oss er usynlig fett. Oppgavene s. 29 Smaksstoffene i enkelte matvarer er avhengige av fett for at du skal smake dem. (s. 34) Oppgaver s. 43


Laste ned ppt "FETTSKOLEN."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google