hoyre.no: Ett emnekart – 450 portaler

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Bruk av Jobpics som verktøy i veiledning
Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Økonomilappen Rolf Mæhle, fagsjef i Finans Norge.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Trygge organisasjoner
Forskning.no: Erfaringer med et emnekart-basert nettsted Rådgiver Jon Solberg Norges forskningsråd.
Innherred samkommune Veien videre +litt oppsummering Sandvika
En innføring i spillet: Lag En Setning
Hvilken samfunnsnytte har ergoterapi?
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Barns perspektiv. Av Gruppe 5. F1a Jon E. Brendsrud Trine Schanning
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon Sentinel eDialog24 AS Ingvald Ystgaards vei 3A 7047 Trondheim Telefon: Faks:
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
ZTM 2.5 – publiseringsløsning for emnekart Presentasjon for Emnekartforum, 24. august Bouvet.
Velkommen som spiller i aksjespillet.
Nettprosjekt Kundeservice på nett •Bakgrunn –SiT hadde gamle nettsider med mye og utdatert innhold og funksjonalitet •Formål –Bidra til at.
Spill av Video. Litt historikk •Parlamentarisme innført 2003 •Etatsjefene forsvant fra avisspaltene.
Bioteknologinemda
Dette er barnehjemmet i Gatchina, nær St. Petersburg
Forbrukerportalen.no - Erfaringer med emnekart Av Sveinung Nedregotten Informasjonsrådgiver – Forbrukerrådet
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
H. Aschehoug & Co. På eksamensdagen H. Aschehoug & Co.
1 Arbeidsgruppens forslag til klassifikasjon av læringsobjekter Berit Rolandsen, 2003.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Hvordan spre budskapet gjennom PR?
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
15. november 2000 Redaktører – Willy, Gunnar, Kirsti og Gro Magnhild Stor jobb i forarbeidet.
Bærum Rotary Klubb LEKSEHJELP SKUI SKOLE.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Forbindelser Diagrammer i UML består av ting med forbindelser
TANKESMIA AS Medieanalyse for Helse Sunnmøre 06. feb 2008.
Månedsbrev Smørblomst
Workshop om Norges Omdømme 17. juni 2003 ”Merkevaren” Norge Hvorfor og hvordan Innlegg ved NHOs adm. dir. Finn Bergesen jr.
Naturvernskolen: Energieffektive og oljefrie kommuner Tema på foredrag: Hvordan jobbe med energi- og klimasaker lokalt Tid: ca. 20 min For mer info om.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
”nye” forskning.no Nina Kristiansen, februar 2008.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
OSLO OG OMEGN BILBRANSJEFORENING Side 1 BILFORLAGET AS Best på Bil!
Anne - med lovens minimum  Anne har i lønn  Folketrygden betaler mindre i pensjon jo høyere lønn man har  Anne får bare 42 % av lønn i folketrygd.
KOSTRA KOmmune-STat-RApportering KOSTRA KOmmune-STat-RApportering Av Hege Kristin Fosser Pedersen 16. april 2005.
En prosjektleders perspektiv Emnekart 2004 – Felix konferansesenter, 27. oktober 2004.
Bygge ontologier med ZTM Et lite eksempel med prosjekter, personer og dokumenter.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
PRESENTASJON KARRIERESTART -en del av Nye StudentTorget.no.
100 lure ord å lære.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
10/18/11 Skrive for nett Skriveuka 2011 Tengel Aas Sandtrø Pedagogisk utviklingssenter.
LMU Studiebarometeret. Ny nasjonal studentundersøkelse Første nasjonale undersøkelse som måler studentenes tilfredshet med studiekvaliteten.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Kommune og fylkestingsvalg Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for.
Sammensatte tekster ?.
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
Kort om departementets arbeid mot 2015
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Åpne læringsmiljøer- kunnskapskonstruksjon mellom verktøy, elever og lærere. Resultater fra LAVA Læring Ingvill Rasmussen, InterMedia, UiO.
FORELDREMØTE 1. KLASSE 11. MARS 2015.
Bachelorprogrammet i offentlig administrasjon og ledelse OADM 3090 AVSLUTNINGSEMNE Faglig opplegg våren 2007 Læringsmål: - Trening i problemløsning gjennom.
Hurtigreferanse for Lync 2013 for Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Med Lync kan du begynne å samarbeide uten å måtte planlegge et.
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
2003 Ontopia AS1 Tanker om standarder for e-læring Emnekart og published subjects Lars Marius Garshol, utviklingsleder Ontopia,
Politisk påvirkning.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Evaluering fra samarbeidsgruppemøte
Enkel brukerveiledning
Enkel brukerveiledning
Utskrift av presentasjonen:

hoyre.no: Ett emnekart – 450 portaler Arnar Lundesgaard Bouvet AS

hoyre.no Sentralt i Høyre sin informasjonsstrategi Målet er et nettsted hvor de kan… … helhetlig fremstille sin politikk … profilere sine politikere … snakke til velgerne … la medlemmer delta aktivt

http://www.hoyre.no/

Utfordringen 423 lokallag / bydelsforeninger 19 fylkeslag Hovedorganisasjon med flere grupper Ønsket felles presentasjon/brand Hvert lokallag måtte ha muligheten til å lage en egen profil Hvert lokallag måtte ha stor frihet til å presentere sin politikk Støtte varierende grad av aktivitet fra lag til lag og over tid.

Hva ga emnekart Høyre? All informasjon om et tema ble samlet på ett sted Perspektiver til målrettet profilering av politikk Spesielt geografisk ifb. med lokalvalget i høst En rikere navigasjonsmodell Innholdet henger sammen med politikken og politikerne Gjenbruk av gammelt og nytt innhold

Hvordan virker perspektiver? Et emne kan ha følgende egenskaper: Navn Assosiasjoner Forekomster Type Hver egenskap er en påstand som er gyldig i et perspektiv. Et perspektiv består av null eller flere emner. I denne løsningen benytter vi emner av type organisasjon i perspektivene.

ZTM er… et konsept for publisering av innhold med rike metadatastrukturer en emnekart motor integrert i et publiseringssystem et verktøy for å utvikle ontologier bygget for kontekstorientert navigering

Litt fakta om nye hoyre.no Lansert Mars 2003. (I drift i 9 måneder) 350 fylkeslag, lokallag og bydelsforeninger lagt ut hittil. Mer kommer. 15 000 topics 30 000 assosiasjoner (Et emne spiller i snitt 4 roller.) 500 brukere over hele landet som publiserer nytt innhold daglig

Hvordan brukes perspektivene? http://www.hoyre.no Gir brukerkontekst ”Høyre Sentralt” http://telemark.hoyre.no Gir brukerkontekst ”Telemark Fylkeslag” Også når en bruker jobber med innhold så utføres arbeidet ”i et perspektiv” på tjeneren. Vedkommende gjør endringer på ontologien sett fra lokallaget han/hun jobber på og fremhever dermed politikk som er viktig for den aktuelle portalen.

Hvordan brukes perspektiver? (2) Raymond Robertsen Per-Kristian Foss Talsperson for Talsperson for Høyre Hovedorg. Finnmark Økonomi og næringsliv

http://www.hoyre.no/Temaer/OkonomiOgNaringsliv http://finnmark.hoyre.no/Temaer/OkonomiOgNaringsliv

http://www.hoyre.no/Temaer/OkonomiOgNaringsliv http://finnmark.hoyre.no/Temaer/OkonomiOgNaringsliv

Hvordan deles innhold? ”Helsepolitisk seier til pasientene” Helse og Sykehus Fokuserer på Fokuseres på av Ah, kjempeinteressant artikkel for oss. Asker Høyre Høyre Hovedorg.

”Les mer” peker tilbake til http://www.hoyre.no http://asker.hoyre.no/ ”Les mer” peker tilbake til http://www.hoyre.no

Hva er Høyre fornøyd med? Friheten til å bygge opp og endre nettstedet etter behov Måten innhold kobles med politikere og tema Hvordan ”ting henger sammen”.

Hva er Høyre mindre fornøyd med? Hopper over løsningsspesifikke problemer som ikke henger sammen med emnekart. Ikke implementert automatisk perspektiv på forekomster og navn På grunn av tidsbegrensninger, og fordi det var uprøvd teknologi, benytter lokallagsløsningen bare perspektiver automatisk på assosiasjoner mellom innhold. Dette viste seg å være en suksess og derfor ønsker Høyre å videreutvikle løsningen slik at alle egenskaper et emne har (roller, forekomster, navn og type) benytter perspektiver fullt ut.

Hva er våre erfaringer? Angrer på at vi ikke brukte emnekart i enda større grad. Spesielt bruken av perspektiver Veldig fornøyd med i hvor stor grad lokallagene kan spesialiseres. I løsningen er Høyre sentralt implementert som et lokallag og er et stjerneeksempel på hvordan en kan spesialisere nettstedet ved å jobbe med emnekartet i sitt eget perspektiv og bytte maler. Løsningen var vellykket Vi ser at den kan videreføres til mange andre nettsteder, også i mindre skala

Resultatet… ”definitivt valgets beste nettsted” – Geelmuyden Kiese