 Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Ett forslag til nye Saemien Sijte i 3D
Fra geometriske former til abstrakt design.
Trebåt for alle.
MySaemienSijte- en lek med arkitekturformer i SketchUp
Ferdige veiledere høring fra –
- For å øke forståelsen i prosjekter
Leverandørutviklings-programmet 20.mars utbyggers behov •Baseareal •Fellesareal •Kulturskolen •Arbeidsrom •Personalrom •Kantine •Administrasjonen.
I dette shoppingcenteret hadde kvinner en unik mulighet til å velge seg ut en passende make blant forskjellige menn.....
Fra geometriske former til abstrakt design
BOGODT - I BOLIGER FOR LIVET
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Dokumentasjon i ht Plan- og bygningsloven Forelesning Høgskolelektor Fred Johansen.
Nyere tids kulturminner i kommuneplanens arealdel
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Dokumentasjon av en prosess
estetiske virkemidler
DAK Design og innovasjon
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
MySaemien Sijte Arbeidskrav av Anita Kvilvang. Jeg har laget et forslag til utforming av et sørsamisk museum og kultursenter i sketchup. Jeg har brukt.
«LYSE IDEER» Maske med refleks og lysdioder
Oppgave i SketchUp Mette Moen våren 2012
Kunst i grunnskolens barnetrinn
Kjell Erik Øie Statssekretær
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Nye websider for Sørli skole
Registrering av kjemikalier i Kromatografigruppa, Fürst Medisinsk laboratorium. Database laget med bruk av teknologiene PHP, MySQL og Apache Prosjektoppgave.
Dokumentasjon i ht Plan- og bygningsloven Forelesning Høgskolelektor Fred Johansen.
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
”Sykkeljakke”.  Om tekonikk  Problemstilling  Valg av oppgave  Vår løsning  Problemer med jakka  Konklusjon  Forbedring av prosjektet  Vårt produkt.
AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.
VERDIGHET av sykehusprest Håvard Ervik, Molde sykehus
Teknologi og samfunn Bærekraftig utvikling Skoleanlegget som læremiddel. Tre nivåer: Eksponering av miljøtiltak i skoleanlegget Bygningsintegrerte demonstrasjonstiltak:
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Drammensskolen ønsker foresatte velkommen inn i FRONTER
Nils Marstein Riksantikvarens rolle i byggesaker.
Et møte med samisk kultur - og en øvelse i Sketch Up
De bostedsløse ARKIOM A 2.
Side 1 Husbanken Nytt boliglån Hvor går Husbanken ? av adm. dir. Geir Barvik Boligkonferansen Trondheim 7. september 2005.
Brattås skole Brattås skole ligger på Nøtterøy. Brattås skole ble bygget i Skolen er en 1-7 skole med 180 elever fordelt på åtte klasser. Skolen.
Norsk sentrumskonferanse 2010 Tilgjengelighet er nøkkelordet Gottfried Heinzerling.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Oppgave 48 Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5.
MySaemien Sijte Jørn Aalmen Mitt forslag til utforming av det Sørsamisk Museum og Kultursenter i Snåsa.
My Saemien Sijte Av Ingebjørg M. Lippart Ide for oppgaven! Utprøving av ulike funksjoner i SketchUp I ett med naturen, benytte naturmaterialer.
”MySaSi Sti” : ghS En lek med arkitektur i SketchUpS Samisk byggeskikk som tradisjon er svært lite beskrevet og forsket på. Det foreligger lite god informasjnon.
MySaemienSitje- et møtested for den moderne same på Snåsa
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
Arkitektur vår 2012 Av Anne Marie Høghaug-Western
Arkitektur Arbeidskrav 2 My Saemien Sijte Helen Rønningstad
My Saemien Sijte – en lek med arkitekturformer i Sketch Up. Inspirert av SQ Arquitectos` ”Sti”. Kari Nyhus.
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
Seminar Dagkirurgi i Norge 7 februar 2014: Finansieringsordninger som fremmer utvikling av dagkirurgi Tor Iversen.
Og.
Bokollektivet Målgruppe:
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
PowerStudent. StudentWeb WebMail "PowerStudent skal være et hjelpemiddel som bidrar til å strukturere studiehverdagen, og forenkle planlegging av studiet.
Gjennomgang av oblig 1, DRI 2002, V-06 Dag Wiese Schartum, AFIN.
Oppgaven: Lage 3D modell av temasted.
Min Hobby Foto Hva jeg liker å ta bilde av Action Action Handball Handball Landskap Landskap Familien Familien Ferier Ferier Ombyggingen på Hytta Ombyggingen.
Universell utforming i TEK 10 - og Tromsø kommune.
Samer – et urfolk i nord Vi er samer - Intro - YouTube
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
Kommuneplanens arealdel og konsekvensutredning rådgiver Geir Davidsen
Vår lavvo – et sted å være et sted å lære Knut Hamsun videregående skole Jorunn Løding (bibliotekar) Mette Wolden (lærer) Gjennomført: oktober 2005-februar.
Kistefossdammen barnehage Vidar Nyhus, prosjektleder Asker kommune.
MySAEMIENSijte. Inspirasjon Sørsamisk buekonstruksjon for gamme/gåetie. Brukt der hvor naturen gjorde det mulig. Avhengig av trevirke som kunne bøyes.
Idé- og plankonkurranse for NTNUs campus i Trondheim
Valgfaget design og redesign
Utskrift av presentasjonen:

 Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke tatt hensyn til plassering av de forskjellige instanser som bygget skal inneholde, men heller konsentrert meg om helhet og ønske om at bygget skal være et møte- og samlingsted med formål om å styrke sørsamisk felleskap. Bygget skal gjenspeile samisk byggeskikk.

 Samisk byggeskikk har tradisjonelt vært baser på en avveining mellom funksjonalitet og tilpasning til miljø og sted. En Sitje er en tradisjonell samisk boplass, et bofelleskap der flere familier hadde sine gammer. Gamme er en enkel form for jordhytte, med et reisverk av trevirke som var dekket med jord/og eller torv. Vanligvis hadde en gamme et rom, men kunne også være avdelt i flere rom. Denne er ofte formet på samme måte som samenes flyttbare lavvo telt. Plassering av en Sitje ble bl.a. bestemt ut fra muligheten til og ha kontroll eller oversikt over landskapet rundt seg, samtidig som fellesrom ble skapt mellom gammene.I samisk tradisjon er adkomst og inngang fra sør eller øst.

 Jeg ønsket og lage en ekstrovert bygningsmasse hvor lys, materialbruk og tilgjengelighet skulle være en stor del av konseptet. Synligheten og det nye uventede utrykket i landskapet ble også vektlagt. Formene i bygningsmassen skulle ha fravær av rette vinkler, og bestå av store rom. Bygningskroppene er høyreiste, og kan minne om lavvoformen, Jeg har valgt og bruke uteområdet der det var merket av til lavvo, til fellesrom.

Valg av materialer: Det er relativt høy arealandel av glass. Dette for og trekke lyset inn i bygningene, gi gjennomlys og mulighet for at den flotte naturen kan komme inn. De store glassflatene må selvfølgelig deles opp i mere hensiktsmessige størrelser.

 Bruken av tre er omfattende. Stående kledning gir god avrenning, og har en estetisk kvalitet når treverket gråner naturlig. Dette er et miljøvennlig og fornybart materiale som vil gli godt inn i omgivelsene. Bygningen kan med dette gis et utrykk som gjenspeiler den samiske byggeskikken. Alle takvinkler skal være skrå. Dette for at snø og is ikke skal legge seg.

Bruken av lokal stein i alle de robuste støttemurene er miljøvennlig og har en stor estetisk kvalitet.