15.07.2014Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika, 0116 Oslo www.defo.no.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

I.
Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
Nettleien 2013 Oppdatert Innholdsfortegnelse •NVEs inntektsrammer • Nettoppbygging • Strømprisen og nettleiens sammensetning •Hva påvirker.
BÅTSFJORD NYE SENTRUM - FRA PLAN TIL GJENNOMFØRING
Bergen en sykkelby med potensiale
Regionalnettsordningen og fleksibelt forbruk
SALG AV EL-FORRETNINGEN Statoil selger El-forretningen til LOS AS (Agder Energi) Classification:Status:
Hvordan ser norske havner på TBT- problematikken?
Defo – Distriktenes energiforening1 NITO, Tekna og EL/IT Struktur og Paretorapport.
Husleie nivå  Husleien opp med ca 100% på 10 år.  Inntektene har hatt en lavere utvikling.  Det begynner å bli ”normalt” med over 40% bo.
Konferansen ”Energi, miljø og industri” Førde, 16. november 2007
Defo – Distriktenes energiforening1 Paretokonferansen 2013 Strukturendring og leveringssikkerhet 17. Januar 2013.
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Statnetts arbeid med anleggsbidrag
Kan kraftkrisen i Midt-Norge unngås. Møte Molde Næringsforum , 3
Attføringsmessa 18. januar 2012
Defo – Distriktenes energiforening1 Høring St. melding 14. ( ) Vi bygger Norge- om utbygging av strømnettet.
Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold Kapittel 8 oppgave h.
Erfaringer etter nylig utfall av strømmen i Lofoten. Lofotringen og sentralnettets utstrekning sett i lys av dette. 11. februar 2010 Jacob Normann Jacobsen.
Kraftforsyningens Distriktssjef (KDS)
2007 Utfordringer for finanspolitikken Steinar Holden Økonomisk institutt, Universitetet i Oslo Faglig-pedagogisk dag, 3. jan.
Primærmedisinsk verksted Senter for Helse, Dialog og Utvikling (PMV) Sverresgt. 10, 0652 Oslo tlf.:
Budsjettsituasjonen i landets kommuner. 2 Konsekvenser av statsbudsjettet – rådmennenes forslag til budsjetter i kommunene  Et utvalg(68) av kommunenes.
Internasjonalt perspektiv Oslo, Audun Lågøyr Næringspolitisk direktør Byggenæringens Landsforening.
STATSBUDSJETTET 2013 Adm. dir. Idar Kreutzer Oslo,
Mars 2014 BOLIGLÅNSKUNDENE OG UTNYTTELSE AV KONKURRANSEN.
KS Bedrift Energi Vi forvalter landets mest kritiske infrastruktur
1 Kommentar til statsbudsjettet: Et sykere Norge Kjetil Bjorvatn Institutt for samfunnsøkonomi NHH 10. oktober, 2006.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
- Vi mener det haster med å sikre strømforsyningen til Bergen.  Statsminister Jens Stoltenberg til ABC Nyheter 10 august 2010.
Sparebankforeningens årsmøte 2003 Pressekonferanse Adm. direktør Arne Hyttnes.
Hva er hovedutfordringene for de regionale sparebankene?
Frederic Ottesen 23. september 2011
Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika 0116 Oslo Daglig.
Defo – Distriktenes energiforening, Knut Lockert1 Møte OED 28. juni 2011 Innspill fra Defo.
Defo – Distriktenes energiforening, Knut Lockert1 Tariffseminar En rekapitulering.
1 Viktigste utfordringer videre for energibransjen Møte statsråd Terje Riis-Johansen FSN Knut Lockert.
Defo – Distriktenes energiforening, Knut Lockert1 Kontaktmøte OED 22. april 2010 Felles nasjonale tariffer? Knut Lockert, daglig leder Defo.
Defo – Distriktenes energiforening1 Knut Lockert Kontaktmøte om aktuelle nettspørsmål Vekting av kostnadsgrunnlag og kostnadsnorm.
LOFOTRINGEN MÅ INNGÅ I STATNETTS SENTRALNETTSANLEGG Foredrag Jacob N Jacobsen, adm. direktør.
Drammen 20.september 2009 NAV Drammen – Mangfold og omdømme Elisabeth G. Holen NAV – leder Drammen.
Senterpartiets innlandssatsing Målretta og desentralisert politikk for Innlandet Innlandet trenger en målretta politikk for å skape optimisme, og for å.
Sykkelundersøkelsen Stavanger kommune Formålet med undersøkelsen er å kartlegge holdning, adferd (handlinger, vaner) og intensjoner i forhold til.
Grønn fordelsavtale Cort Adelers gate 30 Oslo. Med grønn fordelsavtale vil vi sammen med deg redusere energi- forbruket og miljøbelastningene, samtidig.
Espen Rønningsland Diplomstudent ved linjen for Industriell Økonomi og Teknologiledelse (NTNU)
Informasjonsmøte Om utredning av Ringeriksbanen Råd til utredningsfasen.
Møte med OED 18. desember 2007 Jan Harsem / Terje Løkken.
DRIFTSRADIO Hvor går veien ? TELEMATIKK LANDSMØTE Terje Misund.
Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika, 0116 Oslo
Professor Kjetil Storesletten, Universitetet i Oslo
Quiz om vann, klima og faste
Miljøfyrtårn i Troms fylkeskommune Kjetil Kleveland, 30.oktober 2014.
Nettleien 2015 Oppdatert februar 2015.
Veiledning Beslutningsprosess
2010 Introduksjonsforelesning Økonomisk aktivitet og økonomisk politikk Steinar Holden Økonomisk institutt, UiO 18. august.
Stjørdal, 17. april Hvilke råd vil vi ha? Børre Rognlien, Idrettspresident.
Stein Øvstebø, Leder Kraftsystem, nett og konsesjoner, Nasjonalt kraftsystemmøte, Gardermoen 31. august 2016 Industrisynspunkter på fremtidens kraftsystem.
Bonus systemer/ prestasjonsbasert lønn. Litt om meg selv  Siviløkonom  48 år  Siste 10 år ledet mellomstore handelsselskaper ► Erfaring med ulike bonussystemer,
Store kontroversielle kraftliner Alvar Melvær Sogn og Fjordane Turlag/ FNF Sogn og Fjordane.
M&L2 Kap. 7, del 1 Prisstrategier Oslo, januar 2010.
Seminar om miljøteknologi Stortinget 14. oktober 2016 Marianne Lie Sekretariatsleder.
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Undersøkelse gjennomført for Kommunenes Sentralforbund (KS)
Miljøproblemer. Miljøproblemer Miljøproblemer Miljøproblemene skyldes gjerne eksterne virkninger, dvs. virkninger av produksjon og forbruk som rammer.
Introduksjonsforelesning Økonomisk aktivitet og økonomisk politikk
Bedriftens kostnader Rett eller galt?
På sporet av den tapte tid
Undersøkelse gjennomført for Kommunenes Sentralforbund (KS)
Sparebankforeningens årsmøte 2006 Pressekonferanse Oslo Adm
Utskrift av presentasjonen:

Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika, 0116 Oslo Daglig leder: Knut Lockert Tlf Mail: Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening Defo frykter kostnadssjokk Distriktenes energiforening, Defo, frykter at et kabelalternativ i Hardanger skal utløse et kostnadssjokk for forbrukerne. – De totale konsekvensene må grundig belyses i en ny utredning, sier daglig leder Knut Lockert

Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening – Vi frykter at konsekvensene for samfunnet ikke skal komme godt nok fram dersom svært fordyrende løsninger velges. Det som må fram i lyset er økte kostnader for dette og andre prosjekter, betalingsvilje hos kunder og det offentlige, og forholdet til energilov og stortingsvedtak. Ekstra milliarder Statnett skal etter planen investere 40 milliarder de neste 10 årene for å sikre det norske folk en strømforsyning til å stole på. Bare for Sima – Samnanger vil kostnadene i prosjektet etter Statnetts tall øke fra ca 900 millioner til et sted mellom 4 og 5 milliarder med sjøkabel. Landet vårt har mange fjordspenn i dag og flere vil komme. Det er åpenbart at dette vil føre til krav om enda flere ekstra milliarder til kabling både til lands og til vanns. Allerede har vi sett at kravene har kommet. Nye krav på linjen Ørskog – Fardal og i Finnmark der reindriftsamene ikke vil ha master av hensyn til reindriften. Defo ser med bekymring på hvor denne kostnadskarusellen vil ende. Hvem skal betale? I dag er det nettkundene i Norge som må ta de eventuelle økte kostnadene. – Vi ser for oss en betydelig økning for norske bedrifter og husholdninger gjennom en nettleie der betalingsviljen allerede i dag er svært lav, sier Knut Lockert. Han viser til TNS Gallups Energibarometer fra 1. kvartal i år: «Det er en massiv motstand mot nettleien, og strømkunder flest er svært misfornøyd med nivået på nettleien.» – Det er denne nettleien som etter dagens praksis får en økning vi ikke gleder oss til å formidle til landets nettkunder. Dersom politikerne velger å la denne kostnadskarusellen gå, må det følge med bevilgninger over statsbudsjettet for på den måten å dempe økningen i nettleien, sier Lockert. Defo er opptatt av beredskap og at avbruddstiden ved strømutfall skal være kortest mulig av hensyn til liv, helse og andre samfunnsøkonomiske konsekvenser. Avbruddstiden ved utfall med eventuell ny kablingspolicy kan øke dramatisk i forhold til bruk av luftledninger. Retningslinjer Energiloven gir pålegg om at overføring av energi skal skje på en samfunnsmessig rasjonell måte. Stortinget har også ganske nylig vedtatt en policy om bruk av kabling. En usikkerhet til tross for dette om hvilke retningslinjer som skal gjelde fremover kan føre til ytterligere vanskeliggjøring, forsinkelser og økt risiko for strømbrudd, med de konsekvenser det kan få for samfunnet. – Vi ber politikerne om ikke å glemme hensynet til forsyningssikkerheten og maner til en kostnadsmessig edrulighet av hensyn til de som skal betale regningen, sier daglig leder i Defo Knut Lockert.