Orientering om NAV Drammens oppfølging av ungdom Helse og sosial- og omsorgskomiteen NAV-leder, Steinar Hansen Tirsdag 5. november, 2013.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

NAV Kristiansund Evaluering av opplevelseskortet 2013 Brukerundersøkelse, gjennomført okt/nov 2013 Catrine Hellstrøm og Lise Pedersen, barnefamilieveiledere.
Vi gikk på kurs høsten 2013 og spiller nå fast i klubb – hvorfor?
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Litt mer om PRIMTALL.
Velkommen til Ungdomstinget i Oslo Bispedømme
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
Koordinering og samarbeid NAV lokal og andre enheter
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Spøken som gir deg lykke!
Hasjavvenningskurs Fredrikstad kommune «Ut av tåka 2010» Kristiansand.
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
Regelmessighet (Repeterende aktivitet) Hvor finner jeg Regelmessighet?
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Haugaland og Karmøy Distriktspsykiatriske Senter (DPS)
Kapittel 21 Transportsystemet i Oslo
Hva er vitsen med å gifte seg?
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
Velkommen til foreldremøte for neste års første trinn
NAV Drammen 04. september 2012 Aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere John Dutton NAV leder NAV Drammen.
Elevundersøkelsen 2013 – 7. trinn 7. trinn (12-13) 7. trinn (13-14) 1. Motivasjon og mestring 1.1 Motivasjon 4,064, Mestring 3,884, Faglig.
Kompetanseplan bydel Frogner
HOVEDMÅL  Redusere den 428 mottakere av økonomisk sosialhjelp i aldersgruppen 18 til 24 år med 50 % eller 214 personer innen STRATEGIER 1.Forebygge.
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Høst: Presentasjoner Weekend Temasamling: Innføringskurs Gruppene startet opp Temasamling: Sorg og savn.
Arbeid med bistand Rapportering.
Hapros vei mot eQuass godkjenning? eQuass. OVERORDNET ORGANISASJON Oppdatert: Godkjent: EL 1) Medlem i ledergruppa 2) Stedfortreder for adm.
Nettverkssamling om barnefattigdom
FJELL SKOLE 570 elever 30 forskjellige land 77 % to- språklige barn.
Om Norsk Finansbarometer 2014
Månedsbrev fra Blåklokka
September- Desember 2011 Seniorsykkelturer : Våre populære sykkelturer starter opp i mai og avsluttes i september. Det finnes en egen brosjyre over disse.
Kapittel 4 oppgave c. Sett inn substantivene som svarer til
Sett inn synes eller tro.
” Når jeg hører vidregående skole, tneker jeg på at jeg gleder meg SYNSYKT til å holde på med noe som intriserer meg, å være sammen med folk som også liker.
Folkehelsearbeid i Nav
Flyktningkonferansen 2008
Pilotprosjekt læreplan kjemiprosess i den videregående skolen (VGS)
Noen «nyheter» NAV Nordland/Jack Inge. NAV, Side 2 Arbeidsmarkedet i Nordland  Fortsatt stort behov for kvalifisert arbeidskraft ( jfr
HVORFOR er jeg Rotarianer ? Distriktssamling 20. mars 2010
Den vanskelige samtalen Rusforum i Nord-Østerdal
Fosen etablererkurs Brekstad, 12. november 2013
NFA nytt april 2006 Hei på dere! Da er vi i det nye styret i gang for fullt. Vi har nå gjennomført 2 styremøter etter at flere av de mest erfarne medlemmene.
Arbeid er førstevalget
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Samling for systemansvarlige for OTTO 5. november 2014 Irene Hilleren, Udir.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
- Hvilke ledergrep ny NAV-leder tatt ? - Hva preger en NAV-ansatts hverdag ? - Hva tenker vi om fremtiden ? Orientering i partssammensatt samarbeidsutvalg.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Hva sier tallene oss?.
FoU-dag 4.juni 2014 Copyrights prosjektleder Gunnbjørg Furuset 2013.
Og.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Avvik fra arbeidstidsbestemmelsene
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Myra skole – foreldremøter Høsten 2011 Informasjon
Veiledertreneren
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Litt informasjon: I 2010 vil det bli arrangert 7 seniorsykkelturer. Det sosiale aspektet og opplevelsene på turene er noe av det viktigste. Du trenger.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Hva er klokka?
Kommunekonferansen 10. februar 2009 Status og samarbeid med kommunene ved Tor Saglie, Arbeids- og velferdsdirektør.
Arbeidsrettede virkemidler
Orientering om Skolehelsetjenesten og Helsestasjon for ungdom
Nettverksmøte den
NAV mulighetenes marked
Utskrift av presentasjonen:

Orientering om NAV Drammens oppfølging av ungdom Helse og sosial- og omsorgskomiteen NAV-leder, Steinar Hansen Tirsdag 5. november, 2013

Oppfølging av ungdom Ungdoms behov og NAVs innsats: Ikke definert innsatsnivå // Ungdomstorvet Standard innsats Situasjonsbestemt innsats Spesielt tilpasset innsats Varig tilrettelagt innsats

Oppfølging av ungdom 1 Inaktiv ungdom som ikke er registrert som arbeidssøker og som søker øk. sos.hjelp: Alle ungdommer som søker økonomisk sosialhjelp - hvor det er gitt samtykke- drøftes i henvisningsutvalget for å sikre tverrfaglig vurdering Må stille opp i aktivitet neste morgen kl. 08.00, følges opp, forberedes på jobb Blir registrert som arbeidssøker og får definert innsatsbehov

Oppfølging av ungdom 2 Ungdom som har blitt registrert som arbeidssøker (behov standard og situasjonsbestemt innsats) fra NAV: I løpet av september fikk 98 % av ungdom under 19 år, og  88% mellom 19-24 oppfølging Alle ungdommer i denne kategorien kalles inn til gruppemøte/avklaring to ganger i uka, der vi bruker gruppedynamikk som verktøy ifht både kartlegging, behovsvurdering aktivitetskrav, tiltak. 106 ungdom mottar dagpenger 30 ungdom i Aktiv ungdom fase 1 hos Nordic Academy 30 ungdom i fase 2 hos Nordic Academy Til sammen 21 ungdom på «Aktiv mot læreplass» fordelt på to kurs 39 ungdommer i arbeidspraksis/ulike Amo-kurs 3 ungdom på KIWI-skolen 6 ungdommer fikk tilbud om jobb hos Gulskogen i forbindelse med julen I morgen møter jeg 150 butikkledere i Gulskogen senter. Mål: markedsføre ungdom som arbeidskraft !

Kontormøte

Al-Ali har selv fire måneder i NAV-systemet, men har nylig fått seg jobb på Nille på Gulskogen senter. Hun håper hun kan komme seg ut av NAV-systemet så fort som mulig. ”De har kontrollen på deg”. ”Det er ikke noe gøy å ikke ha kontroll over sin egen hverdag. Når det er sagt opplever jeg kursene som nyttige og lærerike”, sier Dyreng. ”Da jeg sa til kompisene mine at jeg gikk på kurs på NAV, lo de litt av meg. Men man lærer en del”, sier Al-Ali, som har fått seg en jobb han trives i. Verken Chanett eller Ali tror naving er utbredt, etter å ha møtt andre ungdommer på kurs. ”Det er slettes ikke ”in” med naving. Jeg får ikke noe av NAV med unntak av kurspenger, og man må dukke opp på kursene hver dag for å de”

Oppfølging av ungdom 3 Ungdom som har behov for spesielt tilpasset innsats fra NAV: I løpet av september fikk 75 % av ungdom oppfølging. 77 % mellom 19-25 år 244 ungdommer mottar arbeidsavklaringspenger

Barnefattigdom Levekårsteamet Jobbsjansen, aktivisering av hjemmeværende mødre