Drammen Kjøkken KF Første driftsår - Og neste
Hovedpunkter første driftsår Etablere nødvendige styringssystemer – Alle systemer i tråd med kommunens årshjulskrav og kommunens arbeidsgiverpolitikk – Leveranser bygger på klare avtaler med kundene – Gode kvalitetssystemer Tett oppfølging av driften – Månedlig regnskapsrapportering – Månedlig sykefraværsrapportering Forberedende diskusjoner til en strategiplan
Hovedstrukturen i leveransene Leveranse til institusjoner i Drammen kommune Kantineleveranser i Drammen kommune Kafeteriadrift i Drammen kommune Leveranser til institusjoner i andre kommuner Leveranser til hjemmeboende eldre Catering
Produksjonen 2007 TOTALE TALL FOR VIRSOMHETEN Sum 07Sum 06 Totalt antall m å ltider Totalt antall middager Totalt antall middager pr.dagMiddager456217Dager Ant. middager pr. normert stilling pr. dagMiddager456217Stillinger46,82719,7 Antall m å ltider pr. normert stilling pr. dag M å ltider Stillinger46,881,079,7 Utgift pr DP inst.plasser (- Fjell)Brag103,22 Str ø m ø 90,9097,0697,28 Drammen kommune utgift pr DP (institusjoner uten Fjell) 97,0697,28
BUDSJETT OG REGNSKAP 2007 *INNTEKTER KONTO BUDSJETT REGNSKAP 3001Catering Kafeteria Internsalg Annet Hj.b m/vedtak Dekningsbidrag Dr.tilsk kafè Dekn.bidrag *UTGIFTER 4000Mat/drikke Beholdningsendr Personale nto Strøm/husleie Eng.utstyr Transport Annet Sum Over/undersk Rente/finans Avsetn. uforuts. utg Resultat 0 0
Medarbeider-undersøkelse 2007 KF Land * Organisering av arbeidet 4,9 4,3 *Innhold i jobben 4,8 4,6 *Fysiske arbeidsforhold 4,7 4,1 * Samarbeid med kollegene 5,44,9 *Nærmeste leder 4,94,5 *Overordnet ledelse4,73,6 *Faglig og personlig utvikling4,54,1 Systemer for lønns- og arbeidstidsordninger4,33,8 *Stolthet over egen arbeidspl5,24,7 *Helhetsvurdering – trivsel5,24,7 *Snitt totalt:4,84,3
SYKEFRAVÆR 2007=9.3 % Personale Drammen Kjøkken KF har utfordringer i høy gjennomsnittsalder og kvinneandel. Dette innebærer et behov for tilrettelagt arbeidssituasjon for en del av foretakets ansatte. Medarbeiderundersøkelsen viser at Drammen Kjøkken KF har engasjerte ansatte som trives i et arbeidsmiljø som fysisk sett er svært tungt pga produksjonslokalenes utforming og tilstand. Drammen Kjøkken KF har i 2006 og i begynnelsen av 2007 hatt et forhøyet sykefravær som følge av at en del personale har gjennomgått operasjoner med lang rekonvalesens. Dette personalet er i løpet av første halvår i all hovedsak tilbake i sin faste stilling.
Inneværende år Utarbeide strategi for framtida – Flere eksterne kunder – Økt catering – Regionale løsninger? – Langsiktig produksjonsstrategi – Søke etter nye produksjonslokaler Ytterligere forbedring av driften Kan noe gjøres med kafeteriadriften? Redusere sykefravær
Flere år framover Må bygge på de responser vi får i inneværende år gjennom regionale kontakter Strømlinjeforme logistikk og produksjonsstrategi – Nye lokaler Ekspansjon viktig for å møte utfordringer ved aldrende arbeidsstokk Alltid sikre posisjonen i hjemmemarkedet (DK)