23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

MEDIEARBEID I IOGT Innspill til seminar om lokale tiltak Lørdag 6. oktober Oslo.
FRITID.
Barnets syvende leveår Trinn 9. Tema for trinnet  Lesing og leksevaner  Opplæring til ansvar  Fritid (skolemusikken)  Identitet  Bruk av tolk.
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Min Møtebok Navn: ____________________________________
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Tiden ikke var den samme overalt
SIN BOK Barnehageåret Bilder av de som bor hjemme hos meg :
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
FYSISK AKTIVIETET OG SKJERMAKTIVITETER
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Nettverkssamling om barnefattigdom
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
GOD MORGEN. 1.Har du drevet med fritidsaktiviteter denne helgen? 2.Har du laget noe denne helgen? 3.Hva ville du helst ha gjort denne helgen? 4.Hvem ville.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Kapittel 42 Religioner i Norge.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
UTDANNING MODUL 1 Utdanningssystemet i Norge Barnehagen Verdigrunnlag
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Lise Fornes Sosialfaglig rådgiver Trondsletten habiliteringssenter
Månedsbrev for Froskene – Mars 2015
FORELDREMØTE 1. KLASSE 11. MARS 2015.
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Seksuelle SMiso Rogaland.
Plan for uke 25 og 26 – 2. kl. Konsentrasjon om tegning av hus.
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
Kapittel 13 I begravelse.
Økonomi som barriere Trondheim 31. mai Idrett for alle! - eller dem som har råd?
UKE – UKE – MÅL : Norsk: Lære sanger utenat Matte: Være best mulig forberedt til halvårsprøve Sosialt: Gjøre mitt til at.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
BESTILLING AV LOSJI Kristiansand Feriesenter: Ta kontakt på telefon: (man-fre kl ), Kristiansand Feriesenter, Dvergsnesveien 571, 4639.
Kapittel 34 Ernesto intervjuer en bussjåfør og en ekspeditrise Ernesto.
MÅL: Norsk: Kose meg på biblioteket og Kunne fortelle om Roald Dahl og bøkene hans. Skrive referat fra turen til Øvre Vik gård. Bruke skrivereglene. Matte:
Statistikk Dette er Norge
Velkommen – presentasjon av deg selv
Annet du lurer på? Kontakt oss på
Barn og ungdomsundersøkelsen 2016 Norsk Friluft
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Invitasjon til Helt sjef!
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
KOLLMYR SKOLE NETTAVIS Desember 2013.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
SIN BOK Barnehageåret
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Invitasjon til Helt sjef!
Kapittel 26 Å søke lån i banken
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Base 1 sine kurs på Aks Uke og 7.
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Base 1 sine kurs på Aks Uke og 46.
Utskrift av presentasjonen:

23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!

Hva er fritid? I Norge har mange mye fritid. Fritid er den tida i døgnet når vi ikke jobber eller går på skole. Dette kan være mange timer i døgnet. Normal arbeidstid i full jobb er 7,5 timer hver dag fra mandag til fredag. Dette blir 37,5 timer i uka. I tillegg bruker vi tid til å reise eller gå til jobb eller skole. Vi bruker og mange timer til andre oppgaver i hjemmet eller i familien. Så det er ikke helt riktig å si at vi enten er på jobb/ skole eller så har vi fritid. Hjemme må vi lage mat, vaske klær, vaske hus og ta oss av familien. Dersom vi har barn, så er dette en stor oppgave. Barna skal hjelpes med mange oppgaver. Noen foreldre hjelper ungene med lekser, noen er med barna på fritidsaktiviteter. Fritidsaktiviteter for barn kan være fotball, håndball eller andre former for idrett eller musikk. Mye tid bruker vi voksne til faste oppgaver i hjemmet. Men noe tid blir igjen til fritid. Voksne mennesker bruker mye fritid hjemme. Noen liker å lese, noen synes det er moro å se på Tv, andre liker å være på Internett. Mange sier at de koser seg hjemme. Men mange er og glad i å være sammen med andre mennesker. Dette kan være familie eller venner Noe av fritida blir brukt til å gjøre ting utenom hjemmet. Noen liker å shoppe. Andre like å gå tur i byen. Mange liker å være ute i naturen. Å gå på ski er en aktivitet. Å gå tur i skogen er også populært. Mange mennesker er med på frivillige aktiviteter. Noen er med som ledere i idretten, noen er med i Røde kors og liknende organisasjoner. Folk bruker fritida forskjellig. Ikke alt vi gjør på fritida trenger å koste mye penger. Det er gratis å låne bøker, høre på radio eller å gå tur. Tv må vi betale for, men prisen er den samme om vi ser mye eller lite. Vi snakker nok mye om fritid fordi den er viktig for oss mennesker.

2: Hvor mange timer har et døgn? Spørsmål. 1: Hva er fritid? 2: Hvor mange timer har et døgn? 3: Hvor mange timer er en vanlig arbeidsdag? 4: Hva må vi gjøre hjemme?

5: Fortell om fritidsaktiviteter for barn? 6: Fortell om fritidsaktiviteter for voksne? 7: Finnes det fritidsaktiviteter som er gratis? 8: Hva mener vi med å kose oss hjemme?

1. Hva synes du om den norske feiringen av nasjonaldagen? 2. Norsk mat DISKUSJON 1. Hva synes du om den norske feiringen av nasjonaldagen? 2. Norsk mat 3. Hvordan kan en få kontakt med nordmenn? 4. Hva gjør du viss du har veldig vondt i magen?