CIP - karriereveiledningsmodell

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Jobbsøking.
Advertisements

Bruk av Jobpics som verktøy i veiledning
BRUKERMEDVIRKNING, INDIVIDUELL PLAN OG ANDRE ENKLE TING Lakselv 15 september 2009  Brukerorganisasjon for LARiNord 1 Vidar Hårvik MARBORG.
Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Normer, verdier og holdninger
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n Tema 2.
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom Mitt liv, mine valg Lærings- og mestringskurs for mennesker med progressiv muskelsykdom.
Arbeidskrav 4 I min skisseprosess har jeg lånt dette bilde fra internett
RÅDGIVERROLLEN Refleksjon over rådgivers roller og funksjoner.
KOMMUNIKASJONS- STRATEGI
Hvordan overbevise velgerne? Hvordan vinne de mange og små debattene? Kvinnenettverket Sogn og Fjordane juni 2007.
Hva er hensikten med karriereveiledning?
Skole & Arbeidsliv akershus.skoleogarbeidsliv.com
Identifisere og tydeliggjøre kompetanse
Det vanskelige valget En orientering om muligheter.
KARRIEREPLAN SVOLVÆR BARNE- OG UNGDOMSSKOLE 2006/07

Mestring og forebygging av depresjon
Del 1: Selvinnsikt.
\\55. • Nytt fag i grunnskolen: UTDANNINGSVALG \\55 Formål: • Skape helhet og sammenheng i grunnopplæringen • Bidra til at flere foretar kunnskapsbaserte.
Inspirert, motivert og kompetent i jobben – hva er nøkkelen?
Karriereveiledning Gro Dyrhaug Karriereveileder.
Astri Marie Bakk, Attføringsleder Bjørg Setrom, tilrettelegger AB
Mål for utdanning- og yrkesrådgivning i den videregående skole
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Å lykkes eller være lykkelig?
Hva sier kunnskapsløftet? Mål for opplæringen er at eleven skal kunne  Presentere lokalt arbeids- og næringsliv og vurdere arbeidsmulighetene innenfor.
Faget Utdanningsvalg Jobbskyggedag
Hva hører du når du lytter? Hvem blir du når du svarer?
Venn kommer av norrønt: Vinr
Min Problemløsningsbok Navn: ____________________________________ Slik ser jeg ut (tegn eller lim inn bilde):
VERDIGHET av sykehusprest Håvard Ervik, Molde sykehus
Karriereveiledning som virkemiddel?.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
d. Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Fagsamling 2013 Karriererådgivning i prosjekt til fordypning Merete Leming/Merethe Schjem ”Karriereveilening”; mye motstand i starten da mange.
Utdanningsvalg Gran Ungdomsskole 2008/2009
Gruppeveiledning med WIE
Agenda Praktisk opplegg med WIE fra Bø vgs Praktisk opplegg med WIE fra Porsgrunn vgs Jobpics v/Guri Espedalen, Sauherad u-skole Erfaringer med kurset.
Skriveprosessen – …fra tanke i hodet til tekst i skriveboka…
I dag snakker vi om psykiske problem:
Suksesskriterier.
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
Visste du at de som fremstår som virkelige sterke , i virkeligheten er de mest svake og følsomme? Visste du at de som bruker sin tid på at beskytte andre,
Motivasjon I Yrkesveiledningsprosessen
Namsos; Karrieresenteret, NAV, Norskopplæringen, Flyktningetjenesten
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
STUDER SMARTERE Kurs i studiestrategi Modul 1 Bli en bedre student Lene Røsok Dahl Karriereveileder, BI Karriereservice Velkommen på kurs Presentere.
Karriereveiledning for innvandrere
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Studieveilederens verktøykasse
Sosial kompetanse Sosial kompetanse er kanskje det viktigste vi kan gi barna våre når de er små. Sosial kompetanse handler om å mestre samspill med andre.
Drop-In metoden i skolen
Mål for utdanning- og yrkesrådgivning i den videregående skole Rådgivningen skal hjelpe deg med viktige beslutninger vedr. utdanning og yrke: – Valg underveis.
Kvalitet i Trener – spiller relasjonen. Erfaringsbasert Fagleder Utviklingsavdelingen TFK(2014) Spillerutvikler 13 – 16 år TFK(2011) Spiller og trenerutvikler.
Personlighet Meg Holdning Interesser Selvbilde Frustrasjon Konflikter
«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Hvordan gjøre gode karrierevalg
SNAKKER VI OM………..? Fortid eller Framtid Tradisjon Det vi skal skape Historie Begrensninger eller Resultater Pengemangel Mål Ressursknapphet.
ELEVPRESENTASJON 7. TRINN Rådgivere –Thomas Kvalvik og Siri Myhren Petersen Emne: Nye fag på 8. trinn.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Til elevene Hei! Du begynner nå på en prosess der du skal foreta et valg av utdanning som vil påvirke ditt fremtidige yrkesliv. Mulighetene er mange, og.
Del 1: Selvinnsikt. Kurs i tre deler: 1)Selvinnsikt Bli mer bevisst dine egenskaper, interesser og verdier. 2) Personlig økonomi Lær om hvordan ulike.
Hva er lykke og hva det som gjør oss lykkelig?. Hvordan oppstår lykke? Forskere har funnet ut at vi er selv med på å skape lykke I forskning er ikke lykke.
Sosial kompetanse Sosial: Forholdet mellom mennesker Kompetanse: Dyktighet.
FORELDREMØTE 8. TRINN Rådgiver –Thomas Kvalvik Siri Myhren Petersen
Studiespesialisering
Interesser og muligheter
Utskrift av presentasjonen:

CIP - karriereveiledningsmodell Begrensende tanker Problemløsnings strategier Kunnskap om meg selv Kunnskap om mine valgmuligheter

Kunnskap om: Meg selv: Mine muligheter, eks: Utdanningsprogram Drømmer Skoleerfaringer; Liker best? Hvordan mestrer du faget? Liker dårligst? Hvordan mestrer du faget? Yrkeserfaring; Likte best ved? Fungerte best? Mislikte mest ved? Fungerte dårligst? Interesser Ferdigheter / evner Personlige egenskaper; Karriereverdier; Hva er viktigst når det gjelder valg av utdanning? Helsesituasjon Hva liker jeg å gjøre på fritiden Utdanningsprogram Arbeidsmarked lokalt Arbeidsmarked nasjonalt Arbeidsmarked internasjonalt Trender

Personlige egenskaper Vi snakker om dine personlige egenskaper. Hvordan ”vi er” kan ha betydning for hva vi trives med eller passer til i jobbsammenheng. Det er ikke noe som er riktig/galt, eller bra/dårlig.

Yrkesverdier / karriereverdier En enkel måte å definere verdier på er ”det som er viktig for deg”. Yrkesmessige verdier er det som er så viktig for deg at du må ta hensyn til det for å få til karrieremessige gode løsninger. Løsninger som ikke er i overensstemmelse med verdiene har mindre sjanse for å lykkes.

Utforske: Hva er mine muligheter? Interesseutforsking Bilder Tekst Utforske: Hvem er jeg? R – Praktisk I – Teoretisk A – Kunstnerisk S - Sosial E- Foretaksom C- Systematisk Hva er min RIASEC kode ? Yrkeslisten Filmer Virkeligheten Utforske: Hva er mine muligheter?

Utforsking av muligheter www.karriere-nt.no Snakk med karriereveileder, venner og familie. Informasjon om yrker, arbeidsmarked og utdanning: Youtube.com, jobbfeber.no, tautdanning.no, studievalg.no og utdanning.no, vilbli.no Utdanningstest på studentum.no, interessetest på nav.no Informasjon om utdanningsmuligheter på utdanning.no