Utfordringer fram mot 2015 – innspill fra sikkerhetsforums medlemmer februar 2004.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
v/ Thomas Såheim, Arbeids- og inkluderingsdepartementet
Advertisements

Utfordringer på norsk sokkel sett fra arbeidstakersiden Norsk Offshoredag Sonja D. Tinnesand forbundssekretær NOPEF.
Medvirkning til utvikling Anja Kildal Gabrielsen, LO www. fellestiltak
HMS-kultur Janne Lea Svensson
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Beslutningsområde Hva skal scenariene brukes til? Hva kan gjøres for å bidra til at petroleumsvirksomhet i Norge i 2015 fremdeles er en foregangsnæring.
BRANSJEKONTAKT - VIDERE OPPLEGG FORSLAG TIL STRATEGI FOR BRANSJE- OG SEKTORUTVIKLING FELLES BRANSJEMØTE 2. APRIL 2008 BJØRN ERIK SELNES.
Kongsberg Orienteringslag Presentasjon for Kongsberg Kommunes kulturavdeling 13. Februar 2004.
”Sammen om en bedre kommune”
Hva er audit? Et redskap for å stimulere og fremme kvalitetsutviklingen Audit innebærer et tilbakeblikk/vurdering av et hendelsesforløp for å avdekke tilfredstillende.
Luftfarten og utfordringer for den nordiske modellen
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
Inga Bostad / Viserektor Arbeid med kvalitet i undervisning og utdanning ved UiO Seminar: Evaluering av kvalitet i undervisning og utdanning, 23. april.
Observasjon ?.
Hvem / hva er ? Norges største organisasjon for de som jobber!
UTDANNINGSFORBUNDET FINNMARK/FINNMÁRKKU OAHPPOLIHTTU s2.
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Undervisning - forkynnelse
Etisk kompetanse er en forutsetning for kvalitet
1 Kvalitetsarbeid, trepartssamarbeid og veien videre.... Hva nå? Notat til styringsgruppen i Kvalitetskommuneprogrammet 18. mai 2009.
Sikkerhetsforum i utvikling
Status RNNS den Utvikling i risikonivå – norsk sokkel Prosjektets mål  OD skal gjennom prosjektet ’utvikling i risikonivå - norsk sokkel’ utvikle.
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
Sikkerhetsforum torsdag Kort status - HMS-melding - Granskingskommisjon for petroleumssektoren – gjennomgang av rapport.
Samarbeid for Sikkerhet Status Anbefalinger og Retningslinjer under forberedelse Utdyping av Anbefaling 003 ”HMS i Kontrakter” (interne diskusjoner.
RNNS – fase 7 kvalitativ del Feltarbeid/datainnsamling på to innretninger med utgangspunkt i brønnserviceselskaper Tema : Hvordan grensesnitt mellom operatør/entreprenør/hovedbedrift(reder)
OLF-rapport : Kost/nytte-utfordringer i HMS-regelverksregimet på norsk sokkel Sikkerhetsforum
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
Tariffoppgjøret Biloverenskomsten
Bransje – og kontaktmøte Vegdirektoratet 4. mars 2005 Åpning, forholdet til bransjen Olav Søfteland.
Felles Bransjemøte med Statens Vegvesen
1 1 Møte med Statens vegvesen Vegdirektoratet 2. mai 2007 Tilbakemeldinger fra drift- og vedlikeholdsutvalget i EBA Kjell Inge Davik.
Intervju med de voksne 1. Hvordan tolker dere begrepet identitet? 2. Hvordan jobber barnehagen med språk, kultur, religion og mat? 3. Hvilke.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Veileder i Trepartssamarbeid
De ansatte opplever å bli hørt og anerkjent, og føler dermed trygghet og lojalitet. Bedriften får utnyttet unik kompetanse. Økt bevissthet til HMS-arbeidet.
INTERKOMMUNALT SAMARBEID I VOKSENOPPLÆRINGEN Follo Kvalifiseringssenter IKS (FK) Opprettet kommuner (Frogn, Ski og Vestby) Antall deltakere 250/565.
ORGANISASJON OG PROSESSER Kjetil Hoff Partner Innsikt1 AS.
Fagforbundets Internasjonale Trepartssamarbeid Arbeidsseminar august 2014 Anne K Grimsrud.
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
HMS i Petroleumsnæringen
HMS i Petroleumsnæringen. VISJON Et godt arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten Et tydelig fokus på arbeidstakernes sikkerhet, helse og trivsel, på kort.
Arbeidslivstrender Hvordan møter Hydro Polymers disse utfordringene Torsdag 4. november 2004 Leif Hellebø, Hydro Polymers AS.
Modellkommunene Hva er unikt?
N Ta hensyn til virksomhetens økonomi n Ikke gå på akkord mht. HMS n Hjelpe ledelsen i å prioritere n Påpeke/ anbefale - ikke pålegge n Skriftlig dokumentasjon.
RNNS - Prioriteringer Innspill fra Sikkerhetsforum.
Definisjoner ARBEIDSGIVERPOLITIKK er verdier, holdninger og handlinger kommunen som arbeidsgiver praktiserer og står for i forhold til de ansatte. Arbeidsgiverpolitikken.
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
Foto: Carl-Erik Eriksson Bedre læringsmiljø Vestnes kommune.
Spilleregler i arbeidslivet. Arbeidslivet består av arbeidstakere og arbeidsgivere Arbeidstakere: er ansatt og får betalt for arbeidet de gjør Arbeidsgivere:
Avtalen/Hovedtariffavtalen ● En tariffavtale mellom et fagforbund og en arbeidsgiverorganisasjon omfatter: ● Lønn ● Arbeidstid ● ferie og andre forhold.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
VELKOMMEN TIL Fellesopplæring i Hovedavtalen – Trondheim | 14.sept. 2016| Bjørn Holmli, LO-K og Karsten Langfeldt, KS.
VELKOMMEN TIL Fellesopplæring i Hovedavtalen – Trondheim | 14.sept. 2016| Bjørn Holmli, LO-K og Karsten Langfeldt, KS.
Drøftingsmøte - HTA kap. 3 pkt 3. 2
Organisatoriske barrierer i Statoil
Samhandling og prosessledelse
Kapittel 13 Lønn og lønnsforskjeller.
Verdiskaping i samspill mellom ledelse og ansatte
Trepartssamarbeid Et avtalefestet samarbeid mellom politikere, administrasjon og fagbevegelsen Gjensidig forpliktelse i forhold til programmets mål.
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Tillitsvalgte og verneombud - vår rolle i omstillingsprosesser
Utskrift av presentasjonen:

Utfordringer fram mot 2015 – innspill fra sikkerhetsforums medlemmer februar 2004

Generelt om meldingsarbeidet Alle partene ønsker en aktiv deltakelse i meldingsarbeidet Arbeidstakerne ønsker ikke å kategorisere og/eller prioritere HMS-tiltak opp mot hverandre Arbeidsgiverne ønsker lederfokus og aktiv holdning til forbedring av HMS-nivået Scenariearbeidet oppfattes generelt som et godt grunnlag for videre diskusjon Hvordan nå det ”ideelle” scenariet?

Forhold det er enighet om Viktig å videreføre trepartssamarbeidet HMS-arbeid bygd på gjensidig tillit og respekt mellom partene i næringen Videreføring og videreutvikling av de etablerte samarbeidsarenaene Fortsette arbeidet med HMS-kultur Skape felles forståelse av begrepet Konkretisere kulturbegrepet for å få til endring av holdninger og atferd Synliggjøre HMS som positiv gevinst Forbedret HMS gir gevinst på bedrifts- og samfunnsnivå Norge i forhold til andre land – få til anerkjente metoder for sammenligning

Utfordringer Mer kostnadseffektiv HMS Arbeidstakersiden: - Frykter økte krav til lønnsomhet og konsekvenser av disse, bl a press på tariffavtaler - Bekymring om økonomiske hensyn vil føre til dårligere HMS Arbeidsgiversiden: - Ønsker samarbeid med fagforeninger på alle områder – ingen ”hellige kyr” - Vil utvikle erkjennelse om at forbedret HMS gir gevinst på bedrifts- og samfunnsnivå Arbeidstakermedvirkning Hvordan sikre arbeidstakermedvirkning i alle faser? Hvordan sikre godt samarbeidsklima i hele næringen? HMS i kontrakter Arbeidstakermedvirkning en utfordring Forutsigbare HMS-krav til leverandører (Lønner det seg å satse på HMS?) Myndighetsoppmerksomhet omkring anbudsrunder