1. 2 Vær i forkant, man skal jobbe sammen også i etterkant -Klargjør med bedriften saker som kan bli tema under en streik. -For eksempel: -Hvordan kontakt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tariffavtale – vi? Informasjon til medlemmer i barnehager som ikke har tariffavtale Utdanningsforbundet februar 2011.
Advertisements

bortsetting av arbeid og innleie av arbeidstakere
Personopplysningsloven: -innhold, styrker og svakheter
Advokat Tonje Urdal Sand
Vernetjenesten i Kristiansund
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Nytt regelverk for innleie - og kampen for et seriøst arbeidsliv
Økt kvalitet som siktemål Forslag på veiledning til de 5 nye punktene på arbeidstid – i PBL – A området –
Velkommen til Butikkråd. Bakgrunn •Bakgrunnen for at Coop har valgt å opprette Butikkråd er for å bidra til å øke butikkens lokale konkurransekraft og.
Hovedavtalen HSH.
Solidaransvar spørsmål og svar om solidaransvar Forslag til felles håndtering Når skal vi ta saker for nye medlemmer?
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
Oppgaver for tillitsvalgte
Utfordringer på arbeidsplassen
Standardavtale for utveksling av eHandelsmeldinger 1. april 2008 Jon-Ivar Paulsen, Orkla ASA.
Forstandere i trossamfunn
Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?
Stavanger offshore tekniske skole Kalhammarvn. 54, 4007 Stavanger
- muligheter og utfordringer
Personalsaksarbeid i lokallagene
Forsøksordning i barnehage Hmmm Hvordan gå fram for å inngå lokale forsøksordninger?
Tillitsvalgtsamling 17. Mars Kontaktlærer i 1. klasse ”Superpedagogen”
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
Fagforeningsbevissthet, mobilisering og Unio i konflikt Tariff 2012
Oppgavehefte.

Veiledning for avdelinger og klubber i forbindelse med tariffoppgjør
Fra individuell kunnskap til kollektiv kvalitet
Lov- og avtaleforhold Distrikt Nord 27. og 28. februar 2008 Dag Sandvik.
Egne ansatte eller innleie?
Midlertidige ansettelser i usikre tider
© EL & IT forbundet, tirsdag, 15. juli 2014 Lysbilde nr.: 1 Tariffprosessen EL & IT Forbundet har en bred og demokratisk prosess Klubb, fagforening og.
Lønnssystem ► Hvorfor lønnssystem?  Begge tariffavtalene er minstelønnsavtaler, og basert på at de lokale parter skal fremforhandle lokal lønn basert.
Tvisteløsningsmodellene
TEMA Delegering av myndighet/subdelegering samt kommunelovens bestemmelser om utvidet myndighet i hastesaker. Kjetil Ollestad – Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.
 Hva gjør du om bedriften vil leie inn?  Hva gjør du om du finner ut at bedriften har leid inn uten at du har visst noe om det?  Hva gjør du om bedriften.
1 Oslofjordkonferansen 18. juni 2012 Likebehandling av innleide – om de nye tariffbestemmelsene og forutsetningene for at de skal fungere forbundssekretær.
OSA saker og utfordringer
Medlemskap i folketrygden ved opphold i utlandet
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger Dag Wiese Schartum.
Regler ved permittering 09
Forholdsregler ved arbeidsnedleggelse. Regelverket Tjenestetvistloven Hovedavtalen i staten – del 3 Personalmelding (PM 2012:10)PM 2012:10 Hefte: ”Arbeidskonflikter.
Universitetet i Tromsø
PERMITTERING OG OPPSIGELSE – hvordan håndterer vi det?
Tariffoppgjøret brudd i forhandlingene - mekling - anbefalt forslag - uravstemning - konflikt - nytt anbefalt forslag
Bernt Kristian Berntsen Personal- og organisasjonssjef
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Hvordan forhandles det?
Politisk streik den 28.januar Forsvar arbeidsmiljøloven!!
Arbeidslivet under press Regjeringens forslag til endringer av arbeidsmiljøloven.
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid modul 2 PBL
KURS FOR NYE TILLITSVALGTE
Arbeidslivet under press Høyre, Fremskrittspartiets, Venstre og KrFs endringer av arbeidsmiljøloven.
Informasjonsmøte om utveksling Tema Hva, hvorfor, hvem, hvordan Søkning og uttak til utveksling Godkjenning av fag og eksamener Stipend/lån.
Arbeidslivet under press Regjeringens forslag til endringer av arbeidsmiljøloven.
Kapittel 10. Arbeid Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne informasjon om.
AMLS BESTEMMELSER FASTE, HELE STILLINGER Kompteansesenter for Østlandet 2015.
Arbeidstidsordninger Fagforbundets politikk 24.februar 2015 Jorunn Iversen Bente Stokker Knutsen.
Organiseringen av FN Generalforsamlingen (ofte kalt Hovedforsamlingen) er kanskje det nærmeste vi kan komme et verdensparlament FN-sekretariatet, som er.
Konfliktberedskap Geir Waage Aurdal – forhandlingssjef Virke.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Avtalen/Hovedtariffavtalen ● En tariffavtale mellom et fagforbund og en arbeidsgiverorganisasjon omfatter: ● Lønn ● Arbeidstid ● ferie og andre forhold.
Kapittel 13 Lønn og lønnsforskjeller.
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
WTO 149 land er medlemmer, de fleste fattige U-land
Om lønnsoppgjør – vårens Vakreste ………….
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Utskrift av presentasjonen:

1

2 Vær i forkant, man skal jobbe sammen også i etterkant -Klargjør med bedriften saker som kan bli tema under en streik. -For eksempel: -Hvordan kontakt mellom ledelsen på bedriften og klubben skal foregå, og på hvilket grunnlag partene skal kontakte hverandre -Hva er streikebryteri -Hvordan man skal håndtere innleie, ikke-medlemmer, lærlinger, underentrepriser og utsetting av produksjon

3 Hva skjer dersom partene ikke blir enige? Brudd i forhandlingene - Partene er uforenelige i sine krav Plassoppsigelse - Kollektiv oppsigelse av medlemmenes arbeidsavtaler. Et varsel om at de ansatte går til streik fra en bestemt dato, tidligst fra tariffavtalens utløp Riksmeklingsmannen varsles. - Dersom han mener at en streik vil skade allmenne interesser forbyr han arbeidsstans inntil mekling er foretatt. Dette må i så fall skje innen to dager etter at varsel om brudd i forhandlingene er gitt

4 Mekling - Når det er gått 10 dager etter forbudet mot arbeidsstans, kan hver av partene kreve meklinga avslutta og melde plassfratredelse. - Da skal meklingen avsluttes innen FIRE DAGER. -Ved mekling kan det settes frem forslag til ny avtale, MEKLINGSFORSLAG. (Skisse) -Hvis partene IKKE godtar skissa, er det streik! -Dersom partene godtar forslaget avholdes URAVSTEMNING over forslaget. -Minner om stemmeplikten.

5 KONFLIKT/STREIK -Hvis forslaget blir nedstemt, blir det streik UMIDDELBART. - Arbeidsgivers kampmiddel er LOCKOUT. - Vanligvis ender en konflikt opp med at Riksmeglingsmannen innkaller til ny mekling når det er grunnlag for det. Fører meklingen frem avsluttes konflikten. - Vedtak om lønnsnemd kan også bli truffet etter at konflikt har pågått en tid.

6 LØNNSNEMD - Partene kan bli enige om å la tvisten bli avgjort av frivillig lønnsnemd. - Tvungen lønnsnemd. Oppnevnt av Regjeringa, begge parter er med. - Vedtak gitt i lønnsnemda er bindende for begge parter. Saken kan ikke bringes inn for andre organer etter at den har vært behandlet av tvungen lønnsnemd.

7 Streikestøtte -Streikestøtten er på kr 2050 skattefritt pr. uke. Alle medlemmer får konfliktstønad etter vedtektene. -Dersom streikestøtten skal komme direkte inn på din konto når streiken er i gang, trenger Avdeling 001 ALLE medlemmers kontonummer snarest mulig. Kontonummeret blir håndtert som personlige, sensitive opplysninger, og blir lagt inn i medlemsregisteret. Det er fem personer på avdelingskontoret som har full tilgang til registeret. -Medlemmer som har hatt opphold i sitt medlemskap må ha betalt kontingent minst 12 uker sammenhengende før arbeidsstans. -Avdelingen kan ta kontakt med bankene der medlemmene har lån for å utsette renter og avdrag så lenge konflikten pågår.

8 IKKE-MEDLEMMER -…….mottar ingen streikestøtte. -En må ha betalt kontigent i minst to uker før en konflikt iverksettes dersom man skal motta streikestøtte. -Dette bør alle som ikke er medlemmer bli informert om så tidlig som mulig! Nye medlemmer må de settes på trekk umiddelbart!

9 Hvem kan jobbe, hvem skal streike? Innleie, ikke-medlemmer, lærlinger. -Streiken omfatter i første omgang medlemmer. -Arbeidet nedlegges, og det betraktes som streikebryteri dersom noen annen utfører arbeidet som er stanset. Det betyr i praksis at innleide og ikke-medlemmer ikke kan utføre arbeid som vanligvis utføres i virksomheten. - Lærlinger skal settes kun til arbeid som er en del av deres utdanning. Eventuelt kan de permitteres med 7 dagers varsel -Entreprenøroppdrag kan kun utføres dersom de ikke er under bedriftens ledelse. Arbeidet avsluttes i det øyeblikk det er behov for assistanse fra de streikende.

10 …. -Det er ikke akseptert at en annen bedrift (for eksempel datterbedrift i et annet land) trapper opp produksjonen for å kompensere produksjonsstans. -Arbeidsledere har ikke anledning til å gjøre annet arbeid enn han/hun utfører til daglig. (Daglig leder med nødvendig kompetanse har anledning) -Dispensasjoner kan gis av forbundet dersom det er behov for å være til stede på bedriften og sikre at utstyr og liknende ikke blir ødelagt.

11 Informasjon -Informasjon legges ut på hjemmesiden til avdelingen -Materiell og brosjyrer skaffes av avdelingen -Ikke nøl med å ta kontakt med avdelingen hvis dere lurer på noe! Telefonnummer og mailadresser til alle i avdelingen ligger på hjemmesiden under kontaktpersoner. - Mønstringsmøte holdes i uke 16