Vi får Norge til å gro! Prosjektplan 40 000 på 4 Styrking av saueholdet i Buskerud Prosjekteier: Buskerud Bondelag Prosjektleder:Eldor Bjerke.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Frank Arntsen, Statens kartverk Møte i Faglig forum for Barentshavet og områdene utenfor Lofoten Tromsø 31. januar 2007.
Advertisements

Medlemsmøte i OOBF Tirsdag 25. februar 2014.
Vi får Norge til å gro! Jordbruksforhandlingene innspill fra Nordland Bondelag Fokus på inntekt.
Hvordan drive landbruk?
Kulturell infrastruktur. Tilskudd til kulturhus med regionale funksjoner • Røros • Oppdal • Ørland • Midtre-Gauldal.
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
Optimaliseringsprosjektet Samhandlingsmøtet.
E i g e r s u n d k o m m u n e – motiv: Utsikt mot havet fra Varberg Egersund.
Lektor-2 Innlandet. Seminar GLT-regionen, Ingunn Hermansen, prosjektkoordinator i Innlandet.
Biogasskonferanse i Østfold, 23.mai 2013 Satsninger i kommunene Eidsberg kommune v/ varaordfører Maren Hersleth Holsen.
En presentasjon av LMI. LMIs oppgave  LMI skal være den naturlige bransjeforeningen for både store multinasjonale selskaper og små norske grunderselskaper.
Prosjekt FUNNKe Bardu, 5 januar 2011 Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder NST Gerd Ersdal, Medisinsk rådgiver, NST.
TILSKUDD TIL TILTAK I BEITEOMRÅDER November 2013.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Regnskapsfører og Sparringpartner / rådgiver
Stier og løyper. Historisk utvikling Frem til 2007: * 9 løypeområder er ansvarlig, også økonomisk, for løypeproduksjon * Kommunen bidrar med ,-
«Forbedringsprosess(en)»
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
Skien kommune.
Kornmøte på Skjetlein VGS 2 desember
Generasjonsskifte – Hva kan IN bidra med? Anders Melleby Fremmerlid
Troms fylkeskommune - områderettet satsing Arktisk landbruk
VEFSN KOMMUNE Landbruksseminar på Helgeland - Framtidsbonden i lokalmiljøet Fru Haugans Hotell, 1.-2-februar 2011.
Helgelandsbonden som kjøttprodusent og skjøtter av kulturlandskapet
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Innovasjon Norge – bygdeutviklingsmidler Gartnerdagene, Gjennestad 23
Lierne II - en ekstraordinær satsing på næringsutvikling og bolyst Lierne II - fremtidens Lierne.
© Bergen kommune Fra papir til tastetrykk Trygve Sæle Bergen kommune.
Biogass – Det må satses ! 8. mars 2011 Cato Kjølstad, Daglig leder.
Norsk senter for prosjektledelse Et forskningsbasert samarbeid med norsk næringsliv og forvaltning.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Hilde Gaard, prosjektleder, Harstad.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk rådgiver,
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk rådgiver,
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk.
Utveksling av elektroniske helseopplysninger Storskala utbredelse Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, prosjektleder.
Den anbefalte banken! Presentasjon på RAFF Seminar V Erik M Throndsen.
"Hvordan lykkes som småbedriftsledere og bønder ?
Framtida for hest som næring potensialet og profesjonalisering
Forebyggende og konfliktdempende tiltak
Leverandørnett Ormen Lange
14. juni 2007 Landsmøte 2007 Hovedoppgaver for NBBL Ralph Norberg Adm. direktør.
Tillegg til plansjer Midt-Norge. Hvorfor kan vi ikke øke prisen på storfe mer? - men har økt med 30% siden 2006! (kpi økt med 11,5 %) Litt biff – mye.
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Handlingsplan for parkering Trenger byen en P-politikk?
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk rådgiver,
Handlingsromutvalget Hvorfor opprettet Virkelighetsforståelse og offentlig debatt Hvorfor er 23 milliarder oppfattet som utilstrekkelig?
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Hilde Gaard, prosjektleder, Indre.
Barnehagekontoret Møte for nye barnehagestyrere 4. september 2008.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Økt grovforbasert kjøttproduksjon i Troms og Finnmark
Hva blir Trøndersk landbruk sin viktigste rolle de kommende tiårene? Hvordan videreutvikle potensialet for verdiskaping? Sør-Trøndelag Fylkesting 14. april.
Dokumentasjon av realkompetanse i landbruket Nasjonalt samarbeidsprosjekt  Norges Bondelag i samarbeid med faglaget i Nordland  Norsk Bonde og Småbrukarlag.
Fjellandbruk i Meråker. Utgangspunkt for Fjellandbruket i Meråker  Bonden lav status – Meråker industrikommune  Nedgang i antall bønder  Få heltidsbønder.
Vi får Eid til å gro Fellesstyret for Bondelaga i Eid.
Nøklene til handlingsrommet
Workshop – tema for beitebruksplan
Omstillingsprosjekt for kyllingprodusenter i Namdalen
Nytt Intranett Trøndelag Fylkeskommune
Allmøtet 14. april 2016 Tjenestekvalitet og brukeropplevelse
Felles kvalitetssystem for universitetsmuseenes samlingsforvaltning
Grunnlaget for all produksjon er jorda!!
Spillemiddelsøknad 2019 Prioriterte områder.
Presentasjon Næringskomiteen
Prosjektmodellen Otto Husby Cimple AS.
Foto: Jernbanedirektoratet
Utskrift av presentasjonen:

Vi får Norge til å gro! Prosjektplan på 4 Styrking av saueholdet i Buskerud Prosjekteier: Buskerud Bondelag Prosjektleder:Eldor Bjerke

Prosjektets hovedmål ”Målet med prosjektet er å øke antall søyer fra søyer (søknad om produksjonstilsudd 31/ ) til i Dette målet søkes oppnådd gjennom å identifisere tiltak og ordninger som kan styrke driftsøkonomien i alle ledd i produksjonen.”

Bruk med sau, graf

Ål og Hol

Status for saueholdet i Buskerud. Vi har landets høgeste lammetall. Vi har landets høgeste avdrått pr.vfs. Vi har best klassifisering på lammeslaktet. Vi har det beste avlsmaterialet. Vi har suverent størst tilsutning til sauekontrollen 40% av bruka er medlemmer. Vi har stor oppslutning om beitelagne. Vi har rikelig med utmarksbeite av god kvalitet. Vi har rett og slett landets dyktigste sauebønder.

Hovedaktiviteter i prosjektet 1.Kartlegge årsakssammenhenger til nedgang i sauetall. 2.Utarbeide oversiktskart over ”aktive” beitearealer i utmark., data for beitetrykk, tapssituasjon m.m. legges inn i kartet. 3.Gjennomføre lokale fagarrangement. 4.Opprette nettverksgrupper. 7. Overføring og dokumentasjon av kompetanse vunnet gjennom prosjektet. 8. Opprette kontakt mellom lagene i regionen, landbrukskontorene, prosjektkoordinator og prosjektleder. 9.Definere utfordringer/problemområder som det bør arbeides med i prosjektet 10Lage framdriftsplan for medlemsmøter/produsentmøter. 11.Skape arena for prosjektet i samarbeid med prosjektkoordinator. 12.Skape interesse for prosjektet blant medlemmene.

Ønsket resultat av prosjektet søyer i Økt rasjonalitet i driftsbygning og på hjemmebeite. Sterkere produsentmiljø. Samarbeidsløsninger mellom produsenter i den daglige drifta. Rasjonell og god utnyttelse av utmarksbeite, herunder å øke tilgjengelighet til beiteområder med god kvalitet. Økt kompetanse omkring bruk av beite hos beitebrukere og grunneiere, samt hos rådgivningstjeneste og forvaltning. Styrket samarbeid mellom reiseliv og landbruk, med fokus på beitedyr som landskapspleier. Økt tilgang på midler til nybygg og øvrige investeringer i produksjonen.

Utviklingsarbeid Ny teknologi under utvikling i saueholdet. Hva skal vi velge og til hvilke pris?

Hvilke løsninger skal vi velge og til hvilke pris? Nytt og fint Enkelt og billig