Finn riktig tekst til bildene

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Advertisements

THAILAND.
RESSURSER, NÆRINGER OG BOSETTINGER

Internett for nybegynnere
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
Vel ankommet St. Petersburg lufthavn med gruppe på 24 og 1,2 tonn bagasje. Her venter buss for videre reise.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
Byggedetaljer, dører og vinduer
En innføring i boligmarkedet i Oslo

Les meilleures photos de L'année 2005 D'après NBC Livet fortjener virkelig en kjærlig omtale, slik at vi strekker oss mot himmelen, ser hvor godt vi har.
DNTs første hytte skal tas vare på Bli med i Krokans venner
Nye klær –nytt hus. Forandring Fryder - Klær Klær – synd og tilgivelse Sakarja 3,1-5 Så lot han (engelen) meg se Josva, ypperstepresten, som stod foran.
Kapittel 28 Norgeskartet
Seilturen En sommerfortelling…...
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
PARIS BILDER FOR Å ILLUSTRERE EN SAMMEN- HENG MELLOM 3 SETT AV STRUKTURER; BEBYGGELSES -STRUKTUR GRØNN- STRUKTUR INFRA- STRUKTUR.
Turene i November har gått til:
Vikingskip Av Tessa Wood.
REGNSKOGEN MENNESKENE HUGGER NED TRÆRNE I RENGSKOGEN
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
En dag bestemte en kvinne seg for å sjekke om hennes 3 svigersønner virkelig likte henne, eller om de bare lot som det for å gjøre henne til lags.
FRAM- FØRING LØPESEDDEL /WEBSTANDTOTALVURDERING PEDAGOGISK/FAGLIG INNHOLD OG RELEVANS IKT-LØSNINGER PRESENTASJON Tydelig/god layout/Lett å fatte idéen/budskapet.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Til Noas ark.
Laget av: Mathilde, Frida og Niki
Hva hadde de med seg i gravene??
VERDENSROMMET Av: Hannah.
Løvetannen av Inger Hagerup.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Steinkjer 150 år - byhistorie
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
Betegnelsen kommune Betegnelsen ( ”begrepet” ) kommune ble innført ved lov av 14. januar 1837 I Norge er kommunen den laveste administrative inndelingen.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Isen Breer En Isbre Antarktis Isbreer Norge Isbreer
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
Av Lars ,Sindre, Marina ,Linnea og Isabell.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
De forente stater: USA.
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Det er viktig å strekke seg etter nye utfordringer i løpet av livet, å ville mestre større utfordringer, å alltid ville nå det grønnere gresset på den.
Velkommen til Hobøl !.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Agent for rettferdighet
Kart som viste circumferencen (4 Mile) for Ulrichdals (kobber-) Værk i Klæbu og Mostadmarkens Jærn-Værk. Tegnet etter 1676 / før 1699.
Fylker, Byer, Elver, Vidder
Natur Ressurser Fylker områder
Istid. Vi kjenner til at jorden har vært gjennom fire store istider. 2,7-2,5 milliarder år siden: Første store istid millioner år siden: Andre.
Læringsmål Eleven skal kunne; Beskrive kjennetegnene til noen dyr som lever ved bekken. Beskrive kjennetegn og levevis til fisker og små dyr som lever.
EN HISTORIETIME OVER KRISTIANSANDS UTVIKLING FRA 1641 TIL I DAG 7. Trinns avslutningsforestilling 2016.
«Hei! Jeg vil gjøre avtale med deg!». Dersom (hvis) du/dere … så (da) skal jeg…»
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Jordas ytre krefter.
Sør-Europa Reisen Av Karen Bacher Høyre klikk å tryk hør, for å høre stemmen min. (På alle sidene)
Det er mange måter å gjøre det på
Jordas ytre krefter.
Snah Shahin.
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Hvor er vi som kirke? Funn fra «Kirken i Stavanger mot 2020».
HÅP I NORD-KOREA.
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Kapittel 26 Å søke lån i banken
Kapittel 4 oppgave e. Sett inn riktig form av adjektivene.
3. samling - Klimatilpasning
Les meilleures photos de
VARDØ Pomorhovedstad.
Utskrift av presentasjonen:

Finn riktig tekst til bildene Kaupangen en vårdag i 1188. På elva er det liv, med fremmede handelskogger og norske langskip. Oppe i byen er det flere nye hus, det største er klosteret, Munkeby, ved siden av Mikalskirken. Inne under Såta er det også kommet et kloster, som kalles for Munkehagen. Kaupangen har vokst seg stor og mektig, Mikalskirken har fått en prektig vestvegg, og kongsgården et uinntakelig tårn av stein. Det kryr av hus, og av travle folk i stredene. Rundt omkring ligger veldyrket mark.

Byen er blitt veldig stor Byen er blitt veldig stor! Om kvelden lyser det fra alle vinduene i høye 5-etasjes bygninger, det ryker fra jernbanetog og dampskip. Det er kommet ny bro over elva, og bryggene strekker seg like ut på Holmen. Men det er mye uferdig, og alt er ikke like vakkert. Kaupang etter den store veksten i 1960-årene.

Opp i dalen ligger vannet, under det store fjellet som heter Såta Opp i dalen ligger vannet, under det store fjellet som heter Såta. Den første gården kan skimtes oppe i bakken, til høyre for elva, ovenfor fossen. Nede ved elveoset er det bare grus og store sandbanker. Der driver folk og samler østers og andre skalldyr. Byen en tidlig vårmorgen. Langs elva strekker seg nye skuter og plankestabler. Husene er blitt større, oppe ved fossen ligger det sagbruk og jernstøperi. På Bryn (Brudvin) er alt forandret.

Nede ved elveoset er det vokst opp en liten kaupang Nede ved elveoset er det vokst opp en liten kaupang. Ved bredden ligger flere naust, oppe i elvesvingen bygger de på den nye kongsgården. Ved siden av ligger Mariakirken. Mikalskirken på bakketoppen er ennå ikke ferdig. På den andre siden av elva ser vi husene på Nes, med Olavskirken. Ved siden av ligger en gravhaug. Gården opp i lia heter Brudvin. Byen slik den så ut på Christian 5's tid. Kirken er satt i stand, og det er kommet mange nye hus, særlig på Nesset, er en helt ny bydel er vokst fram. På Holmen ruver den nye festningen som vokter innløpet til byen. Men oppe på Bruvingården er det omtrent som før.

Sett inn riktig årstall Ca. 1000 fvt. År 1070 År 1188 År 1310 År 1685 År 1760 År 1885 År 1970