Byrådets visjoner for Bergen 27. oktober 2005 Byrådsleder Monica Mæland.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Sist oppdatert august Tallene i presentasjonen bygger på regnskapsdata hentet Brønnøysundregistrene. Bedriftene som er med i utvalget er innen de.
Advertisements

Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Insert company logo here. Bergensregionen Insert company logo here Kunnskapsbaserte næringsklynger ENERGI: Olje, gass og fornybar energi MARITIME NÆRINGER:
Hvor vil BRB – er dere med? Ole Hope
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
Bergensbyrådet Bergens nye byråd Presentert av byrådsleder Monica Mæland Bergen, 18. oktober 2007.
Næringsrettet forskning og utdanning Petter Westnes, RF-Rogalandsforskning Martin Gjelsvik, RF-Rogalandsforskning Kjetil Alfsnes, Rogaland Kunnskapspark.
Behovet for voksenboliger Hva kan kommune og helsevesenet spare på private løsninger? Vestlandske Bygg- og anleggsdag, 31. oktober 2013 Hilde Onarheim.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
God oppvekst – styrket satsing på barn og unge i Sande og Vestfold
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
NY FORSKNINGSMELDING – NY GIV FOR NÆRINGSLIVETS FOU? Finn Bergesen jr. Administrerende direktør Næringslivets Hovedorganisasjon.
1 St. meld. nr. 20: Vilje til forskning En tilbakemelding ved Unni Steinsmo, SINTEF NHOs forskningspolitiske konferanse 7. april 2005.
Endring gjennom ledelse. Politisk styring Vekst og utvikling for barn, unge og familier Politisk styring, gjennom budsjett, lovverk, styringsbrev.
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Kontaktutvalget 21. november 2011 Hans-Petter Tonum, daglig leder i DNF Næringsutvikling videre – med vekt på sentrum.
Presentasjon av det nye byrådets politiske plattform og medlemmer
Filmbyen Bergen - suksesskriterier Byrådsleder Monica Mæland
”Omsorg med varme hender for alle” Konferanse SBL Helse og Omsorg og NHO Oslo og Akershus 14. Juni 2007 Oslo Kongressenter.
Side 1 Betydningen av et aktivt regionrådssamarbeid Salten som eksempel.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
I anledning kommunevalgene lager vi fra sentralt hold hvert fjerde år en lokalpolitisk plattform – et inspirasjonsdokument til de lokale programprosessene.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Oslo – flest utfordringer – størst oppmerksomhet
OBOS sin rolle i utvikling av drabantbyene
HOVEDSTADEN FORNYER OG STYRKER SIN MILJØPOLITIKK Byrådsleder Stian Berger Røsland.
Insert company logo here Næringsliv i Bergensregionen.
Sist oppdatert november 2013.
FAUSKE 2025 UTVIKLING GJENNOM SAMHANDLING. FAUSKE KOMMUNES VISJON Fem forslag til visjon for Fauske; 1.Innbyggerne skal oppleve Fauske som den beste kommunen.
Fauske mot 2025 Fauske kommunes fremtid i et mulighetsperspektiv - møte 31.august 2010 Leif Finsveen, SKS.
Endringer i byråd Byrådsleder Monica Mæland Pressekonferanse 28. september 2009.
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Hvordan kan offentlig sektor – kommuner, fylker, stat – jobbe for små og mellomstore bedrifter– trenger vi en ny regionalinndeling ? Innlegg av kommunal-
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
Storbyene som utviklere av kulturnæringene
Regional utvikling - Norge Bjørnar Sæther SGO 1001.
Budsjett 2008 Økonomiplan Orientering for KOPP 27. september Byrådsavdeling for oppvekst.
Strategisk næringsplan - Høringsforslag PSN
Sør-Aurdal Arbeiderparti Valgprogram
Styrermøte Onsdag 14. november © Bergen kommune2 Byrådsavdelinger i Bergen –Byrådsleders avdeling –Byrådsavdeling for barnehage og skole –Byrådsavdeling.
Langtidsplan for forsking og høyere utdanninG (meld. St. 7)
© Bergen kommune Et nytt godt år for Bergen - ambisjoner og utfordringer Presentasjon av Monica Mæland, byrådsleder.
Boligutfordringer i Oslo og Akershus Innlegg ved politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet.
NBBLs landsmøte 2003 Oslo 11. –12. juni 2003 Tale til landsmøtet Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Lisbeth Iversen Byråd for helse og omsorg, Hilde Onarheim og
Regjeringens satsing på utdanning, forskning og næringsutvikling Innlegg på Universitetskonferansen for Innlandet, Statssekretær Per Botolf Maurseth 20.
Regional utvikling Norge II Bjørnar Sæther SGO 1001.
Utviklingsfondet for skogbruket Skogprogrammet Bidrag til FoU – fokus på fremtiden Kristin Danielsen Avdelingssjef Landbruk og marin virksomhet Norges.
EVU i samarbeid mellom arbeidsliv og høyere utdanning Seniorrådgiver Helge Halvorsen NHO Avdeling arbeidsliv Miniseminar NRØA.
© Bergen kommune Hvordan styres Bergen kommune? Presentasjon v/ byrådsleder Monica Mæland.
Pressekonferanse 9. mai 2003 Statsråden St.meld. nr. 31 ( ) Storbymeldingen Om utvikling av storbypolitikk.
IKT i samfunnsutviklingen - kan IT og interkommunalt samarbeid være et alternativ til kommunesammenslutning? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
Regjeringens regionaliseringspolitikk Regionalisering av næringspolitikken utviklingsaktører og virkemidler Kommunal- og regionalminister Erna Solbergs.
1 Statsråd Erna Solberg, Viten og verdi, Oslo Utfordringer til Oslo-regionen.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
Det fremtidige Helsetilbudet til akutt syke eldre med et sammensatt sykdomsbilde i storbyen bergen SMART OMSORG: BEDRE PASIENTFORLØP, kunnskapsbasering,
Konjunkturrapport for arkitektbransjen 1H 2017
Revisjon av kommuneplan – parkeringsbestemmelser
Økonomi og handlingsplan
Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen Stiklestadkonferansen 2008
Meldingen omhandler faktorer og resultater knyttet til mål på områdene:
Ordfører Administrasjonssjef Seksjoner Støtte Kommunestyret
Motor for vekst og opplevelser i Hamarregionen
Utskrift av presentasjonen:

Byrådets visjoner for Bergen 27. oktober 2005 Byrådsleder Monica Mæland

Viktige resultater Gjenvunnet kommunens økonomiske handlefrihet. Gjennomslag for et mer rettferdig inntektssystem Vi begynner nå realiseringen av Bergensprogrammet Kollektivtrafikken har fått bedre kår med incentivmidler Plan- og byggesaksbehandling er kraftig forbedret, og bidrar positivt til verdiskapingen

Viktige resultater, forts Stadige kutt i Bergensskolen er stanset – utviklingen er snudd Vi har innført friere skolevalg (med skyss for alle), og innført selvstyreforsøk i skolen. Det er innført fritt brukervalg i hjemmetjenestene Helse og omsorg har realistiske budsjetter, og yter bedre tjenester til flere, med mindre byråkrati. Opprettholdt satsing på kultur, også i trange tider

7 steg frem for Bergen! Mer samarbeid i bergensregionen En mer fremtidsrettet kommune Norges beste by for barn og unge Beste by for kunnskap og skaperkraft Bedre byutvikling for fremtiden Nordens mest spennende kulturby En bedre omsorgsby for fremtiden

Mer samarbeid i Bergensregionen Oppnå sterkere gjennomslag nasjonalt. En positiv næringsutvikling i byen krever en positiv utvikling i hele regionen. Samarbeid om et ”Bergensregionprogram”

En mer fremtidsrettet kommune En ny forvaltning av arvesølvet der vi legger vekt på å styrke kommunens kjerneoppgaver. Realisere verdier i BIR, Gaia og i fast eiendom. En mer aktiv eierpolitikk i BKK skal gi høyere avkastning.

En mer fremtidsrettet kommune Det ”nye arvesølvet”: –Skolepakke til forsert utbygging av skoler i pressområder. –Opprusting, rehabilitering og inneklimasatsning i Bergensskolene. –Investeringer innenfor helse og omsorg, blant annet flere PU-boliger. –Oppgradering av veinett som kommunen har ansvaret for. –Oppgadering av viktige byrom og parker. –Næringsutvikling og innovasjon. –Investeringer i IKT og digitalisering for at kommunen skal kunne gi innbyggerne bedre service.

Norges beste by for barn og unge En by bygget og utviklet for og med barn. Bergen ivaretar barns behov for aktivitet og utfoldelse. Årlige plankonferanser der barn er en aktiv deltaker og premissleverandør Ungdommens bystyre med råderett over noen egne midler som skal fordeles til tiltak barn og unge mener er viktige Barnehageplass til alle som ønsker det, og utvikling av spennende barnehager med egne spesialiseringer og profiler innen kultur og miljø

Beste by for kunnskap og skaperkraft Mer kunnskap og skaperkraft i skolen gjennom et kunnskapsløft for å bedre ferdighetene i lesing, skriving og regning Utdanne skapende borgere som tar ansvar i lokalsamfunnet, deltar i demokratiske fora og som er miljøbevisste Forpliktende opptrappingsplan for å øke timeressursene i skolen. Bevilgningene til entreprenørskap i skolen trappes opp. Handlingsplanen for entreprenørskap i bergensskolen følges opp

Beste by for kunnskap og skaperkraft Bergen skal være en foretrukket lokalisering for ny virksomhet Gjennom strategisk næringsplan fremme tiltak for gründerbyen Bergen Olje og offshore, shipping, marin virksomhet, FoU og turisme skal være ledende næringer med vekst og optimisme Nærings- og innovasjonsfond etableres for å gi bedriftene bedre tilgang på FoU -kapital

Bedre byutvikling for fremtiden En levende og pulserende storby med høy nærings- og kulturaktivitet i sentrum Skansentunnelen realiseres Godsterminal flyttes fra sentrum / Store Lungegårdsvann En visjon om Danmarksplass som noe mer enn et av landets mest trafikkerte kryss Fjerne ”bossbyen” Utvikle kompetansesenter for bruk av ny energi

Nordens mest spennende kulturby Fortsatt Norges fremste kulturby Profesjonalisering og internasjonalisering Musikk, film og design skal bygges ut som pilarer for ”Kulturbyen Bergen” Prosjektet Griegalmenningen bør være realisert innen 2010 Støtte utbygging av USF, og realisere nye kulturhus i flere bydeler

En bedre omsorgsby - for fremtiden En romslig by som tar opp i seg alle mennesker, også de som trenger mer tilrettelegging enn andre. Høy toleransegrense for annerledeshet Skolehelsetjenesten skal være rustet til å fange opp ungdoms utfordringer også innen rus og psykiatri. Det skal etableres ny institusjon for aldersdemente med akutt- og aktivitetstilbud

En bedre omsorgsby - for fremtiden Eldreomsorgen må tilrettelegges for nye nordmenn og for neste generasjons ”krevende” kunder God, næringsriktig og appetittvekkende mat skal leveres til brukerne Flere sosiale boliger i bydeler uten stor kommunal boligmasse