Reflekser og Epilepsi ! Hva er en refleks? Eksempler på reflekser.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
BARNS SPRÅKUTVIKLING Test deg selv!
Å opprettholde et godt immunforsvar
Førsteamanuensis/Psykologspesialist Leif Edward Ottesen Kennair
MERKELIG ! Her er en liten matematisk øvelse som helt sikkert
NERVER OG HUD.
Reflekser og epilepsi.
Steffen Myklebust Velkommen til en presentasjon av «my good friends»
Det hele mennesket griper gleden i bevegelsen
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
TIPS OG RÅD TIL MUNTLIGE FRAMFØRINGER
Norsk Epilepsiforbund kunnskap, mestring og livskvalitet
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Godt verktøy er halve jobben
AKB-Pårørende en ressurs
MERKELIG ! Her er en liten matematisk øvelse som helt sikkert
Barn og læring Oppgave i pedagogikk skrevet av Nina MA Eilevstjønn team A1A, Hive
En du kan støtte deg til når ting går galt. En du alltid kan stole på, fortelle alt til.
Nervesystemet Nervecellen sin oppbygning Aksoner og dendritter
”Folkehelsesøstra i bevegelse fra barnehage til rådmann”
Anne-Berit Imerslund rådgiver Regionsenteret for døvblinde
skrevet av Nina MA Eilevstjønn team A1A, Hive
GODT HUMØR • Bevegelse og fysisk aktivitet gjør   deg glad og gir mer energi • Å være aktiv sammen med venner gir   trygghet og fellesskap • Nysgjerrighet.
Hva er en robot? Roboter er mer enn maskiner som ligner mennesker.
Navn på foredragsholdere Lokalforeningens navn telefonnummer E-post
3 Les bedre.
Barn og læring Oppgave i pedagogikk skrevet av Nina MA Eilevstjønn team A1A, Hive
skrevet av Nina MA Eilevstjønn team A1A, Hive
Fortellinger fra India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India.
Informasjon og budskap i NEF. Hvordan presentere epilepsi? Epilepsi er en svært ”vid” diagnose – Samlebetegnelse for en rekke forskjellige årsaker – Alle.
LYST TIL Å PRØVE NOE NYTT, NOE ANNERLEDES? Et år på folkehøgskole gir deg faglig fordypning utstyr tilgjengelig døgnet rundt mer enn 300 fag å velge i.
Fysisk aktivitet og pust yoga Et nytt prosjekt i DI Gruppen.
Epilepsi og reflekser.
9.Trinn 0910 Uke 11 Vurdering: Skriftlig prøve
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
For at denne skal virke må den brukes som fremvisning Klikk her.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Oppmerksomhet og nærvær (ON)
Hele din skapning takker deg Herre Forsangere: Hele din skapning takker deg Herre. Hele din skapning takker deg. Menigheten: Hele din skapning takker deg.
Foredrag / informasjonsarbeid Hvem, hva, hvordan?
Epilepsi hos barnehage-og skolebarn
Oppdatering fra Ålesund. Her skal dere få et innblikk i hva vi har gjort med midlene vi har mottatt fra av dere.
Arbeids- og strategiprogrammet
Informasjon og Internet Kjetil Otter Olsen Underdirektør IT-Drift, USIT.
Betydningsfulle andre / signifikante andre
Alkohol og helse. Litt fakta om alkohol Vanligste rusmiddelet i Europa Etanol (sprit) Dempende, bedøvende Hjernens hemmede funksjoner bedøves først Humøret,
Digitale kommunikasjonsarenaer. Digital kommunikasjon Digital informasjon vil si informasjon som er lagret som tallkoder (0 og 1) Digitale medieplattformer.
En kropp som virker ”Vi har ikke en kropp, vi er en”
Menneskets utvikling Det sosiale utviklingsområdet
Forsknings- og kreftsykepleier Turid Almvik Kreftsykepleier Janne Sundfær 5.oktober 2015 St. Olavs Hospital Avdeling for blodsykdommer
Innføring i akuttmedisinske problemstillinger og førstehjelp Sven Erik Gisvold Overlege / Professor Anestesi & Intensivavd. St Olavs Hospital.
Nervesystemet Spesialisert: motta informasjon tolke informasjon
Atferd. Atferd en viktig del av organismers karaktertrekk Adferd er ofte en blanding av nedarvede og tillærte måter å reagere på film: Se ekornmor som.
NERVESYSTEMET KOMPETANSEMÅL:
Nervecelle Sentralnervesystemet Det perifere nervesystemet Refleks
Aktiv livsstil og hjemmeprogram Uke 3. Aktiv Livsstil Aktiv/ inaktiv familie Trening på ferie Prioritering på lik linje med annet Unaturlig/ ubehagelig.
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG
Anfallsklassifikasjon
Kap 1 - Hjerne Hvis hjernen skades før, under eller etter fødselen, kan det medføre en eller flere følgende tilstander: utviklingshemming cerebral parese.
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG SØVNKURS
For noen er følelsen av å være annerledes vanskelig å leve med
Kap. 2 - Tekst Vi skal gå gjennom hovedtrekkene i hvordan anfall klassifiseres. Det vil gjøre det lettere for deg å gjøre gode observasjoner. innhold innhold.
Aktiv Livsstil Aktiv/ inaktiv familie Trening på ferie
Utviklingshemmede Ikke en ensartet gruppe, men enkeltindivider med store ulikheter både i grad av utviklingshemning og typer av funksjonsnedsettelse. Medfødt.
Sinne Film:
Smerteuttrykk og smertemestring
Utskrift av presentasjonen:

Reflekser og Epilepsi ! Hva er en refleks? Eksempler på reflekser. Medfødte og tillærte reflekser Hva er epilepsi og hvordan kan den behandles. Partielt og generalisert anfall Behandling for epilepsi

Hva er en refleks? En refleks gir en rask og ubevisst bevegelse. Bevegelsen kommer før smerten. Reaksjonen er tregere om du må tenke og vurdere. En refleks gir en rask og ubevisst bevegelse. Det som kan kjennetegne en refleks er at vi rekker å tenke over hva som skjer. Sånn at nerveimpulsen kommer opp til storhjernen. Dersom du tråkker på en spiker,så vil du fort flytte foten. Dette skjer ubevisst og veldig raskt. Smerten kommer som oftest etter det har skjedd,det er fordi nervene som leder informasjon om smerte skal hele veien opp til hjernen for at vi skal bli bevisste hva som har skjedd. Det som kan kjennetegne en refleks er at vi reagerer før vi tenker oss om hva som skjer. Når du er ute å sykler,så tenker du ikke på hva du gjør. Hvis du møter en bil så registrerer sansecellene I øyet ditt,så må du prøve og unngå kollisjon. Eksempler på reflekser er knerefleksen ,knerefleksen har sanseceller I muskelen på forsiden av låret..

Medfødte og tillærte reflekser ! Vi er født med reflekser som hjelper oss I starten av vår store liv. “Øvelse gjør mester. '' Vi kan lære oss helt nye reflekser dersom vi øver. Medfødte og tillærte reflekser: Vi er født med reflekser som hjelper oss I starten av livet. Eksepler: sugerefleksen og griperefleksen. Knerefleksen er også eksempel på en medfødt refleks. Vi vokser noen reflekser av oss både suge og griperefleksen er eksempler på slike. Når du lærer deg å sykle blir du bedre etterhvert fordi det somatiske (viljestyrte) nervesystemetn lærer bevegelsene. Med tiden blir bevegelsene automatisert og da trenger du ikke å konsentrere deg om hva du gjør til enhver tid. Nå har bevegelsen blitt en refleks.

Hva er epilepsi og hvordan kan den behandles ? Epilepsi kan behandles. Epilepsi lager elektrisk kaos I hjernen. Ukontrollert aktivitet I hjernen kan gi deg et epilepsianfall. Epilepsi kan behandles med bruk av medisiner. Og noen er det så alvorlig at de må ha en epilepsioperasjon. De fleste mennesker med epilepsi opplever at det finnes situasjoner hvor de mye lettere får anfall. Noen kan reagere på søvnproblemer, stress, menstrasjon og alkohol. Dersom impulsene er på samme sted gjennom hele anfallet, kaller vi det anfallet for et partielt anfall. Når et partielt anfall kommer, kan personen miste bevisstigheten eller hun kan bare få noen begrensede rykninger i en bestemt muskel. F.eks. Beina. Hvis det er ukontrollert aktivitet i mangen av hjernecellene i hjernen er det et generalisert anfall. Det mest kjendte generaliserte anfallet er krampeanfall. Den som har anfallet mister bevisstheten og kan ikke kommunisere under anfallet.

Kilder ! Eureka 9. Google bilder.

Sandra Thorsdatter Hagebø Kumhle Og Malin Anfindsen. Takk for oss :) Laget av :) ! Sandra Thorsdatter Hagebø Kumhle Og Malin Anfindsen. Takk for oss :)