Vindmølle.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

Montering av T-24 opphengsystem
• År 1998 • Kjell Arne Holen og Pelle diskuterte baneprosjektet på jobb, vi må få tak i en gravemaskin, han var jo i familie med en entreprenør. Det skulle.
Alle tannimplantater og komponenter vi benytter her på klinikken er produsert av dette svenske firmaet. Laget av Egil Lind.
«Strykebrettcover og stativ»
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Dio 15 juleavslutning, Ås, søndag 13.desember 2009 En kald flott vinterdag møtte nærmere 20 stk 2-beinte og enda flere hunder opp på : Smilende og godt.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Vollveien 26.
Potetkanon Prosjekt i TIP VG1 Potetkanon
Collection 3. Collection 3 Collection 3 – Fakta Vil bli produsert parallelt med Coll. 2 (fortsetter i sortimentet) Flush overflate på hengsler og grep.
Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad.
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Lamper og emballasje, fra flate til form
Litt om stjerner og planeter Klikk deg frem .
TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk.
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Ordentlig Julekort.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Likevekt og Elastisitet
Pallegaffel.
Our business, your advantage! DataManager
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
Radioaktiv stråling Mål for opplæringen er at du skal kunne
Månedsbrev Smørblomst
Kodegjennomgang Thommy Bommen & Jarle Søberg Computas AS.
Legg merke til import av strøm på vinterstid.
Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold. 
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Vannressurser i Norge og verden!
“ Hjelpesendinger” fikk fikk spørsmål fra Aud Svare i Skjåk om vi ville ha tannklinikken etter hennes mann som nylig var død. ADRA Moldova hadde bruk for.
Steglyd.
NTNU 19/ Egil Olsen, Naturfagsenteret
Mappeoppgave i Verksted og konstruksjon
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
For at denne skal virke må den brukes som fremvisning Klikk her.
Rehabilitering av enebolig
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
EN STOR, FIN SEI VI MÅTTE BRUKE HÅVEN, SÅ IKKE FISKEN SLET AV SNØRET. UNGENE FULGTE NØYE MED NÅR HANNA BLØGGET FISKEN.
Samarbeide for å overleve? Mulighetene er der…og MÅ tas 5 September 2014 Grafisk bransjeforenings landsmøte 2014.
Hengeskap Man må ikke ha ett fullt utstyrt snekkerverksted for å kunne lage noe fint.
 Blestølen og Omegn Tursti Forening Årsberetning 2012  Blestølen og Omegn Tursti Forening har igjen hatt et veldig aktivt år.  Vi startet lørdag 11.
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
Og.
Bergen Forarbeid Strikkbåtverksted. Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Litt om stjerner og planeter Klikk deg frem .
Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:
Hvordan påvirkes avdampningsraten til en væskebrann når lengde-bredde forholdet endres? Bacheloroppgave av Kåre Myklebust og Dag Erik Molandsveen.
NØDHJELPSPAKKE, SOMALIA – 200 KR Hva betyr egentlig 200 kroner til TV-aksjonen - når det er 43 millioner mennesker på flukt? Mange givere legger 200 kroner.
Psykiske kriser Med psykisk krise mener vi at en person er kommet i en livssituasjon der hun ikke er i stand til å forstå eller handle ved hjelp av de.
AV PROFESSOR WILLY AAGRE, FAKULTET FOR HUMANIORA OG UTDANNINGSVITENSKAP Unge utsagn og det faglige, det kulturelle og det sosiale i sin klasse og sin skole.
Celler er så små at vi bruker mikroskop for å undersøke dem.
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Ordentlig Julekort.
Atomenes elektronstruktur
Montering av T-24 opphengsystem
Byggebeskrivelse Seven Eleven
Eine og Andri på viktig oppdrag
Utskrift av presentasjonen:

Vindmølle

Delene Girdreve er 104mm i diameter. Lagerhuset er 71mm lengde, og 39,5mm bredde. Akslingen er 180mm lang, og 15mm bred. Ramma er 94,8 cm. Støttestagene er 69,5cm. Rektangelplata er 31cm lang, (A=193,8), og 25cm bred.

Utførelse Vi startet ved å lage ramma. En firkantet plate med fire føtter. En stang midt på med et lager og fire støtte føtter. Så laget vi et lager hus for å passe oppå det første lagret. Med enda et hus oppå der igjen for aksling lagrene.(2stk). Etter det måtte vi tilpasse en propell aksling overgang og dynamo med lys. Og et stag for montere delene oppå. Etter litt testing fant vi ut at den direkte overgangen fra propellakslingen til dynamoen produserte ikke nokk strømstyrke. Derfor ble det litt design endringer. Vi lagde et drev som var større enn drevet på dynamoen. På en måte så ble dette samme prinsippet på en girkasse. Altså, forkjelen på størrelsen til drevene påvirker hvor mye kraft og fart blir overført.

Konklusjon I alt så ble hele gruppa overrasket over hvor mye arbeid et prosjekt trengte. Vi lærte at det finnes løsninger, til selv de vanskeligste oppgaver. Selv om det så litt drøyt ut i noen perioder av arbeidet så ga vi oss ikke og greide det tilslutt. Samarbeidet og arbeidsfordelingen gikk veldig bra. Dette prosjektet har vel gjort oss mer selvsikker hele gjengen. Takk for prosjektet hilsen: Olav, Calle, Zaher og Kiffe