Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vollveien 26.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vollveien 26."— Utskrift av presentasjonen:

1 Vollveien 26

2 Vollveien 26 er en bolig der det bor 4 brukere med psykisk utviklingshemming. Boligen ligger i et rolig område i Rønvik med en stor plen på baksiden av huset.

3 Boligen består av 5 leiligheter der hver enkelt bruker har sin egne leilighet, personalet disponerer en leilighet. I leiligheten personalet disponerer har vi kontor, stue/kjøkken og vaskerom. leiligheten benyttes som møterom, pauserom, og et fellesområde. På fellesområde samles alle brukerne og personalet ved felles arrangement som Lørdagskos, og julefeiring, samt andre høytider som bursdag osv. Denne leiligheten benyttes også aktivt i det miljøterapeutiske arbeidet til daglig, og er en viktig fellesarena.

4 Brukere: Alle brukerne i Vollveien må i større eller mindre grad ha personaltilgang 24 timer i døgnet. Enkelte brukere behøver naturlig vis mer hjelp og tilsyn en andre, vi har to brukere som mer eller mindre har behov for kontinuerlig hjelp. Bemanning: Vi er derfor mellom 3 og 4 personer på, minst 3 personer på vakt på dag/kveld, en på natt. Nattevakt er våken.

5 Personalsammensettning:
Personalet består av 1 leder som har kontortid 2 dager i uken i Vollveien, 3 vernepleiere, 2 sosionomer, og 8 miljøarbeidere. Turnus: Vi går langturnus, 13 timer med 1 time pause midt på dagen. Turnusen er tilpasset hver enkelt så godt som mulig, slik at de som ikke ønsker langturnus går vanlig turnus. Timepause: Timepause kan avholdes i en egen «Pausebu», som er et uthus med en sofa. Ikke alle ønsker langturnus, dette avhenger jo av den enkeltes livssituasjon. Denne turnusen kan være utfordrende å få til å «gå opp», men er mulig da vi har en svært dyktig person som er ansvarlig for innleie av vakter. Det er en som er ansatt som miljøterapeut som har ansvaret for innleie av vakter. Han er ansvarsbevisst, dyktig og har stålkontroll på turnusen. Langturnus betyr slik vi ser det at vi får bedre kontinuitet og forutsigbarhet for brukerne. Dette skaper trygghet, noe som er viktig i arbeid med denne typen brukere.

6 Arbeidsmiljø: Ved arbeid i langturnus er det viktig at personalet fungerer bra sammen. Vi tilbringer mye tid sammen og det er viktig at alle trives og har det bra på jobb, man blir en sammensveiset gjeng. Det er derfor viktig at hver enkelt er bevist på trivsel og miljø, dette er noe vi snakker om kontinuerlig. Viktig å «bry seg», essensielt ved langturnus. Dette vil også gjenspeile seg jobben som blir gjort, da godt humør og trivsel smitter over på brukerne. Lavt sykefravær: En kan også se dette på lavt sykefravær, der vi kan skryte av kun: 2,5 prosent i 2013.

7 Bil: Vi har en Volkswagen Caravelle som eies av brukerne selv. Driftskostnader betales av brukerne selv. Aktiviteter: Kan være så mangt, men langturnus og egen bil påvirker hvilke aktiviteter vi kan utføre sammen med brukerne. Vi har dermed muligheter for flere aktiviteter for brukerne, noe vi mener gjør at vi får gjort en bedre jobb. Dette betyr at vi kan dra på tur i nærområdet. Enten for å gå en tur på nordsida, eller bare ta en liten kjøretur om været ikke tillater at vi er ute.

8 Vi bruker blant annet å dra til Heggmoen der er det en Lavvo som vi pleier å dra til. Der er det grilling og bålkos, dette er en aktivitet som alle brukerne liker.

9 Bilen i kombinasjon med lang turnus gir oss større frihet til valg av aktiviteter, vi blir ikke bundet til å sitte hjemme. Grillhytte: På vinteren kan været gjøre det utfordrende for noen av brukerne å bevege seg ute, vi har derfor hatt samtaler i personalgruppa om mulig nye aktiviteter. I den forbindelse framkom ideen om grillhytte på egen tomt i Vollveien. Veien mot grillhytta: Det ble imidlertid tidlig klart for oss at Bodø kommune dessverre ikke hadde midler til kjøp av grillhytte. Etter diskusjon i personalgruppen ble det derfor enighet om at vi skulle ta kontakt med brukernes verger for å undersøke muligheten for et spleiselag. Vergene ble tilskrevet, samtlige støttet prosjektet og grillhytten ble innkjøpt i fjor høst. Dette viser at «laber» kommuneøkonomi ikke behøver å stoppe en idé som alle støtter. Det viser at det er mulig, og kan muligens også gjøres ved andre lignende prosjekt. Vi satser derfor på å gå i gang med grunnarbeidene, og oppsett av grillhytta så snart det blir vår.

10 Alt arbeid med oppsett av grillhytta er relativt enkelt, og vi satser på at personalet står for dette. Egen grillhytte i hagen vil gi oss større frihet i forhold til vær og føre. Samtidig vet vi at bålkos er noe samtlige brukere setter stor pris på, dette er derfor noe vi ser fram til med spenning. Økonomi: Hver enkelt bruker legger ut mellom 8000 og 9000 kr i prosjektet.

11 Grillhytta Aktivitet: Aktivitet behøver nødvendigvis ikke bety ut på tur. Aktivitet kan også være å bare Slappe av hjemme. Viktig å se an dagsform. At flere brukere bor under samme tak betyr naturligvis ikke at alle vil være sammen hele tiden.

12 Det er derfor viktig å ta hensyn til den enkelte bruker å tilpasse aktivitetstype etter humør og dagsform. At vi har 13 timer lang turnus gir oss muligheter for litt lengere utflukter, men betyr ikke at det alltid passer, eller ønskes av alle brukere. Lang turnus skaper uansett etter vårt syn, mer forutsigbarhet og ro blant brukerne uavhengig av type aktivitet. Langturnus passer ikke for alle arbeidstakere, men er positivt for de fleste mottakere med lignende behov som våre brukere har.


Laste ned ppt "Vollveien 26."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google