~ Om hønsehauken ~ En fugleart i haukefamilien. Hannen på ca. 600–1100 gram er bare halvparten så tung som hunnen på ca. 900–2000 gram. Vingespenn ca.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Montering av T-24 opphengsystem
Advertisements

Den enes død, den andres brød (hvem lever av døde rotter og mus?)
Forarbeid Salmo salar Laks i sitt naturlig element
22 tips for den faglitterære forfatteren
En presentasjon av patruljen ekorn.
Powerpoint, noen kreative tips v/ Terje Høiland april 2007
VIKTIGE BEGREPER Økologi er læren om samspillet mellom planter og dyr, og mellom disse og det miljøet de lever i. Individer: Enkeltmennesker eller enkeltdyr.
Holdning til norske folkehøgskoler blant norske ledere Informasjonskontoret for Folkehøgskolen.
Kapittel 28 Norgeskartet
Hvor er fugleinfluensaen og hvor flyr den?
Etableringer og nedleggelser Spilling kapittel 5.
Generelt om Randaberg Kommunen
2. Planter. Del 1 (1–4). Nivå 2. Side 19–24
Bruk av læringsstrategier på 7.trinn
Naturstien i Borgundgavlen er opparbeidet av Det norske Skogselskap, Møre og Romsdal. Naturstien er 1,4 km lang og ligger i et område som disponeres.
Dyr i skogen.
Ny Norsk Rødliste i 2006 Om den nye rødlista og verdien av rødlistearter Øivind Gammelmo.
REV.
Preben Ottesen1 & Susanne Dudman2.
Maur, skadedyr i trevirke og skadedyr i tekstiler
Hjortelusflua på fremmars – humanpatogen betydning?
Introduksjon til eldre historie
Forebyggende innsatser i skolen
– På lag med framtiden i 100 år!
Plantelivsgruppa! Laget av Terese, Kim Jana og Lale.
Brattås skole Brattås skole ligger på Nøtterøy. Brattås skole ble bygget i Skolen er en 1-7 skole med 180 elever fordelt på åtte klasser. Skolen.
Bærekraftig utvikling - forskerspiren
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
EVENTYRGÅTER.
Kapittel IV Fremmede organismer Kartlegging, hva er viktig?
Naturen er trua! Natur og Ungdom.
Laget av Karl Ivar og Ole Martin.
Dyr i Australia Koalaungen
10 regler for å skrive for web
Powerpoint v/ Terje Høiland
Vegaøyan verdensarv - Vår enestående verdensarv, våre største utfordringer - Dette har vi lyst til å bli spesielt gode på.
Litterære virkemidler
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Undersøkelsen 2009 Kommunikasjon. Innledning Kvantitativ undersøkelse av kommunikasjon Hensikt: ikke nødvendigvis å finne noe nytt, men å danne et bilde.
Responderer forvaltningen i tide på endringer i økosystem og samfunn? Knut Sunnanå Forsker, Havforskningsinstituttet Fiskeripolitikk i bevegelse, Nordisk.
Nordlandshest / lyngshest
Biologisk kontroll I naturen - veldig få arter som eksploderer i antall. Gjøre regnestykker - det skjer ikke.
Høgskolen i Oslo Nettbasert samarbeidslæring Deltid studieår Felles forfatterskap på nettet ved hjelp av Task 2.0 En kort innføring laget av Sissel.
En løve.
En ulv. En Ulv..
LAGET AV : | Karina, Borgar, Shanya og Petter
”La humla suse på Nøtteliten.”. Vi startet med å la barna fortelle hva de visste om humler…: Så filmen: I Hannes hage, der vi ser humla fly fra blomst.
Trekkfuglene Et sikkert vårtegn. Læringsmål for emnet: Lære hva begrepet trekkfugl og standfugl betyr. Lære å se forskjell på en trekkfugl og en standfugl.
Læringsmål Eleven skal kunne; Beskrive kjennetegnene til noen dyr som lever ved bekken. Beskrive kjennetegn og levevis til fisker og små dyr som lever.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Fugler Noen grunnleggende opplysninger. Læringsmål for emnet: Du skal vite hva en trekkfugl er Du skal vite hvorfor trekkfugler flyr sørover om vinteren.
Fuglene synger om våren  Mange fugler kommer til oreskogen for å hekke.  Da er det mye fuglesang.  Det er hannene som synger for å lokke til seg.
Det er liv i komposten Snegler med og uten hus Yggdrasil s
Enorme forskjeller BNP og HDI BNP måler produksjonen i samfunnet, og ikke hvor bra befolkningen har det (selv om det er en sammenheng mellom BNP og velferd).
ATOMER Atomer har nøytroner og positivt ladde protoner i kjernen, og negativt ladde elektroner som svirrer rundt kjernen. C = karbon.
Likner du på han her? Tema: Hominidene Plan for timen:
Kart og Kompasskurs DNT Oslo og Omegn 2.mars 2017
Beveren Vil du bli kjent med en?.
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Ordforklaringer til kapittel 1
Informasjon om eksamen
Presentasjonstittel(Bunntekst)
Velkommen til 2. klasse si morgonsamling
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
Luftens jegere
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Naturmangfold i internasjonalt farvann
Livets historie.
Verneområder og nasjonalparker.
Ταξιδεύοντας με τη Νανόχηνα στους ελληνικούς υγρότοπους
Utskrift av presentasjonen:

~ Om hønsehauken ~ En fugleart i haukefamilien. Hannen på ca. 600–1100 gram er bare halvparten så tung som hunnen på ca. 900–2000 gram. Vingespenn ca. 100–130 cm. Oversiden gråbrun, undersiden hvit med smale, mørke tverrstriper hos fullvoksen fugl. Inntil ca. to år gammel har ungfuglen mer gulhvit underside med langsgående, mørke dråpeflekker. Lang, gul og naken tars. Relativt brede og korte vinger, og lang hale med mørke tverrbånd. En relativt vanlig dagrovfugl, men sees likevel sjelden. Sees omtrent aldri i seilflukt (motsatt fjell- og musvåk), men skyter under jakt lynfort frem fra tett skog i lav flukt. I Norge har den tilhold i tett skog over det meste av landet. Stand-, streif- og trekkfugl. Utbredt med flere underarter over store deler av den nordlige halvkule. Les mer om hønsehauken på nettsidene til universitetet i Oslo. Mer om hønsehauken i dette dokumentet også

~ Utdypende stoff om hønsehauken ~ Rødlistestatus: Sårbar. Utbredelse: Asia, Afrika (Marokko) og Europa. Økologi: Knyttet til sammenhengende skogområder, men jakter også over åkrer. Lever av middels store fugler og pattedyr. Voksne er standfugler, ungfugl derimot trekker sydover i september-november. Norske funn: Hele Oslo og Akershus. Over hele landet hvor det er skog. Kommentar: Hønsehauken er har i tidligere tider hatt vid utbredelse i landets skoger. I norrøn gudelære omtales hauken Verfolne i asken Yggdrasil. Hauken omtales i Volsungesagaen som høvdingenes jaktfugl. Opp til vår tid er hauken brukt til å spå vær. Fuglen har gitt mannsnavnet Hauk. Vernestatus: Omfattes av Washingtonkonvensjonens liste II, Bernkonvensjonens liste II og Bonnkonvensjonens liste II. Gjenoppbygging- og restaureringstiltak: Ingen. Trussel: Skogbruk, faunakriminalitet, tidligere jaktpress og kraftlinjer. Nødvendige tiltak: Vern av økosystemene, naturlige habitat og opprettholdelse av levedyktige bestander av arten i dens naturlige omgivelser, rehabilitere og gjenopprette ødelagte økosystemer, gjenoppbygging og rehabilitering av arten og overvåkning. Guide til fuglelivet i Oslo og Akershus. Norsk Ornitologisk Forening, avdeling Oslo og Akershus: 246