Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Beveren Vil du bli kjent med en?.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Beveren Vil du bli kjent med en?."— Utskrift av presentasjonen:

1 Beveren Vil du bli kjent med en?

2 Den utsatte bever I Norge ble beveren fredet første gang i 1845, senere i 1899 og På det minste var det 60 – 100 gjenlevende dyr. I dag teller den norske bestanden ca individer.

3 Truet bestand Med utgangspunkt i den norske bestanden er beveren senere gjeninnført både i Sverige og Finland. I årene 1922–1939 ble 80 norske bevere satt ut på 19 ulike steder i Sverige.

4 En stor gnager Beveren hører til gnagerfamilien og er den største gangeren i Europa. En voksen bever er mellem cm og veier mellem 15 og 35 kg hvis den ikke er på slankekur. En bevers hale måler mellom cm er flat og bred.

5 Tenner En bever har to store fortenner som vokser gjennom hele livet. Den hadde sikkert blitt ertet av de andre dyrene, hvis ikke tennene hadde blitt slitt ned av spising og gnaging på trær.

6 Beverns menu Beveren er planteeter. Den spiser bark fra løvtrær, knopper, blader og småkvister, men også vannplanter og urter. Derfor er det veldig skjeldent å møte på en bever på Mac Donald´s.

7 Husbyggern Bortsett ifra mennesket er beveren det dyret som manipulerer sine omgivelser mest. Den feller trær ved at den gnager på dem og bygger demninger ved vannutløp.

8 Demning Det er ikke for å lage elektrisitet av vandkraft at beveren bygger demninger, men fordi den foretrekker å ha inngangen på boligen sin dekket av vann. Ved å bygge en demning heves vannstanden, sånn kan rovdyr ikke komme på besøk uten å ringe i forveien.

9 Et skikkelig vanndyr Beveren er skikkelig flink til å leve ved og i vannet. På bakbeina har den svømmehud mellom tærne som gjør at den ikke behøver å bruke svømmeføtter når den skal svømme.

10 Bever i Norge Om du vil se en bever kan det være smart å begynne å lete ute i naturen i sørvest norge og nord på østlandet. Alternativt kan du reise til dyreparken i Kristiansand og se dem der.


Laste ned ppt "Beveren Vil du bli kjent med en?."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google